به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یزد، محمد مهدی جوادیان زاده، مدیر عامل شرکت آب منطقه ای یزد امروز (۶ تیر) در نشست خبری در جمع اصحاب رسانه استان یزد گفت: امروز بحران کم آبی به عنوان اصلی ترین مشکل برای ما است که در صورت عدم رعایت مصرف بهینه به نوعی شاهد مشکلات بیشتری خواهیم بود.
وی افزود: با بررسی های انجام شده تا 5 سال آینده هیچ راهبردی به جز مدیریت مصرف نداریم و اختیاری جز مدیریت مصرف نداریم زیرا هر پروژه ای که آغاز کنیم تا 5 سال آینده جواب می گیریم.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای یزد خاطرنشان کرد: ما علی رغم تمامی راهبردها برای تامین آب را پیگیری کرده ایم اما با توجه به محدودیت امکانات و توانایی های منابع آب تنها راه را مدیریت مصرف می دانیم.
جوادیان زاده تصریح کرد: در 5 سال آینده 50 درصد باید در زمینه کشاورزی بهینه سازی و کاهش دهیم و لزوم آن نیز این است که جهاد کشاورزی و ما با برنامه ریزی به نوعی کشاورزی کم آبخواه، موثر و با بهره وری بالا گسترش دهیم.
وی گفت: در بخش صنعت نیز 30 درصد باید کاهش دهیم که چنانچه صنایع را بتوانیم متقاعد بازچرخوانی کنیم این میزان کاهش پیدا می کند.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای یزد بیان کرد: در بخش شرب و بهداشت نیز بایستی 20 درصد کاهش داشته باشیم درا ین صورت می توانیم جای نگرانی کاهش دهیم.
جوادیان زاده گفت: هر شهروند یک رسانه باشد که این شعاری برای ما است و با این وجود می توانیم مولد برای جامعه در مدیریت مصرف باشیم.
وی افزود: فرآینده تامین آب صنعت، 2200 متر مکعب در سال است مگر این که صنعت، چاه کشاورزی را خریداری و در صورت تخصیص استفاده کند.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای استان یزد بیان کرد: تخصیص رسمی و قانونی و ردیف اعتباری بودجه قانونی برای خط دوم داریم و هیچ مشکلی نیز در این زمینه وجود ندارد.
وی ادامه داد: استان یزد در 15 سال اخیر با خشکسالی متوالی روبرو بوده، به نحوی که در سال آبی جاری میزان بارندگی ها به 40 میلیمتر، کاهش پیدا کرده است.
وی تأکید کرد: 75 درصد نیاز آب شرب استان از طریق آب انتقالی به یزد تامین می شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای یزد با اشاره به نامه وزیر وقت نیرو در زمان تخصیص اولیه از خط انتقالی آب به یزد گفت: این گفته که ، انتقال آب یزد در گرو اجرای طرح کوهرنگ3 است، صحت ندارد و در این ابلاغ که به امضای وزیر وقت نیرو در اسفندماه 1368 رسیده، در بند یک آن صراحتا آمده که جهت مصارف آب شرب و صنعتی یزد از رودخانه زاینده رود، سالانه 78 میلیون مترمکعب ( 2/5 مترمکعب در ثانیه) تخصیص یابد.
وی افزود: در بند دوم آن قید شده، با توجه به فوریت امر می بایست حداکثر تا آخر تیرماه سال آتی 1369 فاز یک پروژه خط انتقال آب یزد تهیه و برای عقد قرارداد اجرا شود ضمن آنکه در بند چهارم هم بر اجرای هرچه سریعتر سد و تونل سوم کوهرنگ و همچنین انجام مطالعات انتقال آب از چشمه لنگان تأکید شده است.
جوادیان زاده درباره امیدها و برنامه های این شرکت با همراهی سایر دستگاهها از جمله جهاد کشاورزی خاطر نشان کرد: برنامه های مختلفی همچون اجرای طرح احیا ءو تعادل بخشی به عنوان یک طرح جامع و نیز تامین آب شرب و صنعت در قالب برنامه نجات آب (ناب) در دستور کار خود قرارداده ایم.
نظر شما