به گزارش خبرنگار شبستان، علیرضا دلیری، معاون توسعه مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در نشست خبری که امروز در این معاونت برگزار شد گفت: روند افزایشی حمایت بانک ها از شرکت های دانش بنیان را داریم. بیش از 15 جلسه در حوزه های مختلف با حضور کارشناسان خارجی و داخلی برگزار کردیم. خوشبختانه به جمع بندی مورد توافق رسیده ایم.
دلیری بیان کرد: با حضور تعدادی از شرکت هایی که دارای سابقه و تحصیلات هستند کارگروه تشکیل داده ایم تا مدل ارزش گذاری را به صورت بومی ارایه خواهیم داد. امیدواریم شش ماه دوم سال 1397 طرحی از ارزش گذاری داشته باشیم.
وی بااشاره به رشد شرکت های دانش بنیان گفت: تعداد 3 هزار و 600 شرکت داریم که هر سال پالایش می شوند. شرکت ها حتما باید پویا باشند و مرتب ارتقا پیدا کنند.
معاون توسعه مدیریت و جذب سرمایه معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری تصریح کرد: کسی که صاحب دانش و ایده است باید مرتب به روز باشند.اقتصاد دانش بنیان راه نجات کشور است.
دلیری گفت: به برخی از شرکت ها وام دادن سم است.کسی باید وام بگیرید که مسیر خلاقیت، تولید و بازاریابی را آموخته باشد. به همین منظور، کلاس های آموزشی برای شرکت های دانش بنیان داریم.
وی بیان کرد: در 5 سال گذشته 12 بیش از هزار میلیارد تومان توسط بانک ها تسهیلات به شرکت های دانش بنیان اعطا شده است. در سال 96 این عدد به 3 هزارو 800 میلیارد تومان رسید. در سال 97 در سه ماهه اول سال بیش از هزار میلیارد تومان اعتبار داده شده است. پیشبینی میشود که تا پایان سال این مبلغ به 5 هزار میلیارد تومان بالغ شود. نرخ سود وام ها برای بخش صنعت 12 درصد د بخش کشاوری 10 درصد و صندوق کارآفرینی 4 درصد بوده است.
وی یکی ازمشکلات دریافت وام از سوی شرکت های دانش بنیان را ضمانت نامه دانست و گفت: در حال حاضر برای رفع مشکل ضمانتنامه شرکتهای دانشبنیان اقداماتی را انجام شده است که با صندوقهای دولتی مذاکرات داشته ایم و مقرر شده است صندوقهای ضمانت با صندوقهای پژوهش و فناوری همکاریهای لازم را داشته باشند. طی تفاهم نامه ای صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه تهران میتواند با همکاری صندوق ضمانت تعاون، ضمانتنامههای مورد نیاز شرکتهای دانشبنیان را صادر کند.
معاون توسعه مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تصریح کرد: طی مذاکراتی که انجام داده ایم، بانکهایی که عملکرد مناسبی در حوزه شرکتهای دانش بنیان دارند، معرفی شوند تا قراردادهای مستمری میان صندوق توسعه ملی با این بانکها منعقد شود تا آنان بتوانند خدمات به شرکتهای دانشبنیان ارائه دهند.
وی با بیان اینکه تابلوی بورس شرکتهای دانشبنیان فعال شده است، گفت: با فعالیت این تابلو زمینه مناسبی به منظور تجاریسازی شرکتهای دانشبنیان فراهم می شود و در حال حاضر 300 ایده بر روی این تابلو قرار گرفته است که تعداد 29 ایده به مرحله تجاری سازی راه یافته اند.
نظر شما