خبرگزاری شبستان – البرز
صحنه ناخوشایند زندگی کارتن خواب ها در پارک ها، پیاده روها و ... یکی از صحنه هایی است که اکثر مردم بارها آن را تجربه کردند. انسان هایی که در فراز و نشیب زندگی کم آورده اند و رها شده از طرف خود و دیگران به سرانجام نامعلوم زندگی دلخوش هستند.
هر عقل سلیمی این مطلب را در می یابد که باید برای اینانی که بی هدف، بیمار، رنجور و گاهی آسیب رسان در کوچه و پس کوچه های شهر سرگردان هستند، راهکار و تدبیری اندیشید.
صورت های چرک آلود، لباس های مندرس، نگاه های ناامید و ... اولین منظری است که از آنان در ذهن برجای می ماند و اگر کمی بیشتر دقت شود، خطرات سوء آنان برای جامعه از حیث بیماری های مسری، ناهنجاری های اجتماعی و ... وجود دارد.
در کلانشهر کرج مرکز نگهداری افراد بیرون خواب با همت شهردای کرج و در میان هیاهوی رسانه ای قریب دو سال گذشته افتتاح شد و این امر روزنه امیدی بود برای زنان و مردانی آسیب دیده از زخم زندگی، ولی این پایان ماجرا نبود و مرکز نگهداری تنها در ساعت های پایانی روز و در مدت زمان معین هیاهوی رسانه ای پذیرای بیرون خواب ها بود.
افزایش نرخ رشد جمعیت استان البرز و وجود پنج زندان بزرگ کشور که به واقع محور مواصلاتی 17 استان کشور است، ضرورت های توجه به این قشر را بیش از پیش می نماید. هرچند این مهم در فرآیند تخصیص بودجه ها و ارائه گزارش عملکردها تعاریف ویژه ای می یابد و زمینه بی توجهی بعضی مسئولان می گردد.
مهدی جوهری، معاون پیشگیری از جرم دادگستری کل استان البرز یکی از فعالان پیشگیری از آسیب های اجتماعی استان البرز است که در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در البرز با اظهار امیدواری از اقدامات صورت گرفته در خصوص رسیدگی به بیرون خواب ها مطرح کرد: یکی از بحث های آسیب های اجتماعی رسیدگی به وضعیت افراد آسیب دیده است.
جوهری با در نظر گرفتن اهمیت شناسایی مناطق آسیب پذیر در سطح استان عنوان کرد: شناسایی مناطق آسیب پذیر همچون مهدی آباد، خط سه حصار کرج، حصارک، آق تپه و ... و ارائه راهکارهای فرهنگی، هنری و مشاوره ای در این خصوص از بسترهای راهبردی اداره کل دادگستری استان در جهت کاهش آسیب های اجتماعی است.
وی توضیح داد: یکی از دلائل وقوع جرم، شکل گیری همین آسیب های اجتماعی است که در قالب اعتیاد، بیکاری، طلاق و ... اتفاق می افتد.
رسیدگی به مناطق محروم و حذف فاصله طبقاتی از دیگر محورهای سخنان جوهری در راستای کاهش آسیب های اجتماعی است.
راه اندازی مکان نگهداری بیرون خواب ها در مناطق آسیب دیده
راه اندازی نخستین سرپناه شبانه که تحت نظارت اداره کل بهزیستی استان البرز روز چهارشنبه (13 تیر) محقق شد، یک سوال را به دنبال دارد و آن اینکه تا کنون اداره کل بهزیستی استان البرز متناسب با دریافت بودجه معین در این خصوص چه عملکردی در کارنامه کاری خود داشته است؟
قدر مسلم؛ این بی توجهی و کوتاهی ها نشأت گرفته از عدم برنامه ریزی های لازم، دلسوزی، آگاهی و ... است. بی توجهی هایی که فرصت جولان تباهی، تیرگی و آسیب های جبران ناپذیر را می دهد.
با این وصف افتتاحیه مرکز و سرپناه شبانه تحت نظارت اداره کل بهزیستی با همت موسسه دیگر سو، که با حضور کارشناسان مرتبط در منطقه سهرابیه کرج که از مناطق آسیب خیر کرج محسوب می شود، گام قابل تأملی است.
جاوید کوهی، مدیرموسسه سفر به دیگر سو در خصوص افتتاحیه این مرکز به خبرنگار خبرگزاری شبستان در البرز گفت: این موسسه با هدف ارائه امکانات به افراد بیرون خواب در منطقه آسیب خیز سهرابیه راه اندازی شده است.
به گفته کوهی، این مکان در مساحت 220 متر و با ظرفیت پذیرش 30 نفر و اعتبار 500میلیون تومانی با هدف رسیدگی به افراد آسیب دیده تاسیس شده است.
نکته حائز اهمیت در راه اندازی این گونه مراکز این است که مسئولان امر با بهره مندی از مشاوران توانمند و حمایت مسئولان در روند بهبود زندگی افراد آسیب دیده همت گمارند.
باور به این مهم که افراد آسیب دیده اجتماعی در گذشته با معضلات قابل توجهی رو به رو بودند ، این مهم را ایجاب می کند تا با یک عزم عمومی و دلسوزی آگاهانه و مدبرانه زمینه های بازگشت به زندگی برای آنان فراهم گردد.
انتظار می رود، مسئولان مدیریت شهری در این امر همت ویژه داشته باشند تا در سطح شهر فرآیندی از امنیت، امید، زیبایی و در نهایت زندگی سالم را شاهد باشیم.
نظر شما