اعطای تسهیلات بدون بهره به بازنشستگان از مرداد/توزیع ۲۵۰دستگاه آمبولانس مجهز در سراسر کشور

مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی از اعطای تسهیلات بدون بهره ۴ میلیون تومانی به بازنشستگان از مرداد ماه سال جاری خبر داد و گفت:طی ۳ سال اخیر حدود ۲۵۰ دستگاه آمبولانس مجهز در سراسر کشور توزیع کرده است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، سید تقی نوربخش، مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با اشاره به اقدامات صورت گرفته در خصوص بازنشستگان گفت: در حوزه مستمری بگیری امسال حداقل حقوق و دستمزد 19.5 درصد تعیین شده است و برای سایر سطوح 13 درصد افزایش داشت البته ما شرمنده مستمری بگیران هستیم برای اینکه نمی توانیم تمامی نیازهای آنها را برطرف کنیم ولی طی 4 سال اخیر مستمری آنها 92 درصد در سازمان افزایش داشته است.

 

وی با بیان اینکه برای بازنشستگان اقدامات خوبی در بودجه سازمان لحاظ شده از اعطای تسهیلات بدون بهره ۴ میلیون تومانی به بازنشستگان از مرداد ماه سال جاری خبر دادو تصریح کرد: افرادی که قبلا دریافت کردند نمی توانند از این تسهیلات بهره مند شوند.

 

نوربخش اظهار کرد: موضوع دوم این است که 600 میلیارد تومان در بودجه سازمان هم برای مسکن اجتماعی و هم برای حمایت از تولید داخل و همچنین ارایه تسهیلات خرید به مستمری بگیران پیشنهاد شده است تسهیلات مستمری بگیران به صورت کارت‌های دارای کد و بدون بهره بانکی به صورت ۴۸ ماهه برای خرید لوازم و وسایل خواهد بود.

 

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با اشاره به عدم پرداخت افزایش حقوق مستمری بگیران در موعد مقرر افزود: افزایش حقوق طبق ماده 96 قانون تأمین اجتماعی به پیشنهاد سازمان و تصویب هیئت وزیران انجام می شود. این مستلزم این است که ابتدا افزایش حقوق شاغلین تصویب شود. امسال در فروردین ماه افزایش دستمزد شاغلین در شورای عالی کار تصویب شد، سازمان هم پیشنهاد این ارقام را به هیئت دولت ارایه داد و تصویب آن تا 10 اردیبهشت طول کشید لذا در اردیبهشت ماه امکان اعمال این افزایش را نداشتیم ،بنابراین از خردادماه اعمال شد. ما به التفاوت اردیبهشت ماه حداقل بگیران را در خرداد پرداخت کردیم و سایر سطوح هم در مردادماه پرداخت خواهد شد. رقم حقوق مستمری بگیران سازمان در ماه حدود 500 میلیارد تومان است.

 

وی با اشاره به همسان سازی حقوق تصریح کرد: همسان سازی دو بخش دارد، یکی جبران کاهش هایی که در گذشته صورت گرفته، در دولت آقای روحانی 92 درصد در 4 سال و نسبت به هشت سال، 61 درصد بوده است. سعی شده بخشی از این کاستی ها در تمام سطوح جبران شود، همانطور که در قانون برنامه ششم ذکر شده ،سازمان موظف است تا پایان سال دوم برنامه ششم توسعه اقدام به همسان سازی حقوق کند.

 

نوربخش ادامه داد:ما اکنون در ابتدای سال دوم برنامه هستیم، کارهای کارشناسی در حال انجام است با تمهیداتی که در بودجه سال 97 برای پرداخت بدهی های دولت دیده شده است که در تبصره پنج پیش بینی شده 500 هزار میلیارد تومان بدهی دولت پرداخت شود این هم گام  بزرگی است و جای تشکر هم از دولت و هم از مجلس دارد و امیدواریم این کار تا پایان سال دوم برنامه ششم محقق شود.

 

نوربخش با اشاره به افزایش حقوق مستمری بگیران اذعان کرد: در یک سازمان بیمه گر میزان دریافت مستمری بگیری متناسب با پرداخت است ما یک سازمان بیمه گر هستیم، قبلا در قانون، پنج سال بود اکنون دو سال شده است. میانگین پرداخت دو سال آخر است. ما تابع قوانین بیمه ای خودمان هستیم که حداکثر کمک هم صورت گرفته است.

 

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی تصریح کرد: در تمام سال های دولت آقای روحانی میزان افزایش مستمری، مستمری بگیران ما ماهانه بین بیستم تا آخر هر ماه پرداخت می شود، هیچ ماهی هم به ماه بعد محول نشده است. ما در سال 97 حدود 4 هزار و 500 میلیارد تومان مستمری پرداخت کردیم که غیر از بیمه بیکاری است. طبعا در این فاصله زمانی ممکن است یک یا دو روز عقب بیفتد، آن را هم سعی می کنیم.

 

وی با اشاره به بیمه بیکاری خاطرنشان کرد: حدود 400 میلیون بسته سرپایی که در سازمان به مستمری بگیران می دهیم 130 میلیون را در مراکز ملکی ارایه می دهیم، مراکز ملکی صددرصد رایگان است، در مراکز ملکی هم از لحاظ تامین دارو و مراجعه و هم توسعه مراکز ملکی اقدامات بسیار خوبی انجام شده است.

 

نوربخش با بیان اینکه 375 مرکز ملکی در سراسر کشور وجود دارد، اظهار کرد: 130 میلیون مراجعه کننده دارد که صددرصد هم رایگان می باشد.

وی با اشاره به خرید خدمت گفت: ما در خرید خدمت تابع قانون بیمه همگانی هستیم، تعیین درصد فرانشیزی که مستمری باید پرداخت کند در بخش سرپایی 10 درصد و در بخش بستری 30 درصد است. در طرح تحول سلامت در دولت آقای روحانی در مورد هزینه های خانمانسوز مانند بیماران سرطانی، بیماران مزمن کلیوی، بیماران دیالیزی و هموفیلی نیز اقدامات خوبی صورت گرفته ،حتی فرانشیز هم در بعضی موارد به صفر رسیده است البته هنوز مشکلاتی وجود دارد، امیدواریم مرتفع شود و بیماران پروانه ای مانند ام اس نیز امسال تحت پوشش قرار گرفتند و اقدامات خوبی نسبت به گذشته انجام شده سعی داریم ارتقا دهیم.

 

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه در 4 سال اخیر 42 مرکز درمانی به سازمان تامین اجتماعی افزوده شده است، بیان کرد: اکنون نیز حدود 70 پروژه در دست اجرا است در خرید خدمت هم امیدواریم با اقداماتی که در رابطه با مشکل پرداخت در یکی دو ماه آینده انجام خواهد شد، هم برای ارایه کنندگان خدمات و هم برای شان و کرامت بیمه شدگان اقدامات خوبی صورت بگیرد.

 

وی با بیان اینکه محدودیتی برای ارایه دفترچه در مراکز طرف قرارداد صورت نگرفته است، افزود: نه تنها محدودیتی ایجاد نشده بلکه در بیمارستان های دانشگاهی امکانات بیشتری فراهم شده است، چون بخشی از مراکز طرف قرارداد ما، مراکز دانشگاهی دولتی هستند. خوشبختانه داروخانه ها نیز با وجود مشکلاتی که بوده کار خود را به خوبی انجام دادند. سیاست سازمان تامین اجتماعی افزایش دسترسی است.

 

نوربخش در ادامه افزود: مراکز ملکی وابسته خود سازمان ،دفترچه را قبول می کنند ما به نیابت از بیمه شده با طرف، قراردادهایمان را منعقد می کنیم. به رغم همه مشکلات مالی که وجود داشته این اهتمام را داشتیم که چنین اتفاقی رخ ندهد.

 

وی با اشاره به بدهی تامین اجتماعی به وزارت بهداشت گفت: اقدامات خوبی برای مراکز دانشگاهی تا پایان سال 96 انجام شد. حدود سه هزار میلیارد تومان در اسفندماه اوراق تبدیل به نقد داشتیم که مستقیما پرداخت شد. این طرف سال هم سعی کردیم در حد امکانات پرداخت های خود را انجام دهیم، حدود هزار میلیارد تومان در سه ماه اول پرداخت کردیم.

 

وی با بیان این که از مرداد سال ۹۷ تمام مطالبات دانشگاه ها با همکاری بانک رفاه پرداخت خواهد شد افزود: ۶۰ درصد هزینه های اعلام شده بیمارستان های دانشگاهی را از طریق بانک رفاه پرداخت می کنیم و ۴۰ درصد باقی مانده نیز پس از بررسی اسناد پرداخت می شود.

 

نوربخش گفت: بدهی داروخانه ها نیز تا دی ماه 96 پرداخت شده است و از مردادماه 97 بخش بزرگی از بدهی آنها پرداخت می شود.

 

وی افزود: از یک سال گذشته ۷۰ میلیون نسخه الکترونیکی در مراکز درمانی ملکی تامین اجتماعی تولید شده است و از سال جاری در حال توسعه این سامانه در مراکز درمانی طرف قرارداد هستیم و این کار در ۸ استان صورت گرفته است.

 

وی اظهار کرد: نوبت دهی برای استفاده از خدمات غیر اورژانسی در همه مراکز وجود دارد که برای تسهیل نوبت دهی این کار به صورت اینترنتی انجام می شود اما در بخش اورژانس نوبت دهی وجود ندارد و با توسعه و تجهیز اورژانس بیمارستانها خدمات مورد نیاز به مراجعه کنندگان ارائه می شود.

 

 وی در ادامه با اشاره به توسعه بخش های اورژانس بیمارستانهای تامین اجتماعی از توزیع آمبولانس در تمامی بیمارستانهای تامین اجتماعی سراسر کشور خبرداد و افزود: سازمان تامین اجتماعی در ۳ سال اخیر حدود ۲۵۰ دستگاه آمبولانس مجهز در سراسر کشور توزیع کرده است.

 

مدیرعامل تامین اجتماعی با اشاره به احداث چندین بیمارستان در سراسر کشور گفت: حدود هفت بیمارستان در مناطق مختلف کشور در دست احداث است و پنج بیمارستان در سال های اخیر راه اندازی شده است یعنی در مجموع حدود ۱۲ بیمارستان راه اندازی شده و یا در دست ساخت است. با راه اندازی این بیمارستان‌ها ۲هزار تخت  به تخت‌های بیمارستانی اضافه خواهد شد.

 

نوربخش از بخشودگی جرائم کارفرمایان خوش حساب به تامین اجتماعی خبر داد و اظهار کرد: کارفرمایان خوش حساب از تاریخ 10 اردیبهشت تا 10 تیرماه از قانون بخشودگی جرائم بیمه ای استفاده کردند و در این مدت بیش از 50 هزار کارفرما با پرداخت  یا تقسیط اصل بدهی مشمول بخشودگی جرائم شدند.

 

مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی ادامه داد: مجموع بدهی کارفرمایان به سازمان تامین اجتماعی حدود 9 هزار میلیارد تومان است که امیدواریم با اجرای این قانون شاهد تسویه بخش قابل توجهی از این بدهی ها باشیم.

 

وی با بیان اینکه برای افزایش اشتغال کارگران تسهیلاتی در نظر گرفته ایم خاطر نشان کرد: سازمان تامین اجتماعی و‌ وزارت کار برای افزایش اشتغال دو طرح در نظر گرفته اند از جمله این طرح ها عبارت است از طرح‌کارورزی، که اگر افردای در سامانه سازمان فنی و حرفه‌ای ثبت نام کنند پس از 3 ماه می‌توانند بدون پرداخت حق بیمه به عنوان کارورز وارد بازار کار شوند و به مدت 6 ماه از این طرح استفاده کنند.

 

مدیر عامل تامین اجتماعی ادامه داد: طرح دیگر، طرح مشوق های اشتغال است که بخش نامه آن تهیه شده  و این طرح به این صورت است که افرادی که تحصیلات دانشگاهی داشته چنان چه در کاریابی ثبت نام کنند و همچنین سن زیر 34 سال داشته باشند به مدت 2سال از پرداخت حق بیمه سهم کارفرمایی معاف می‌شوند.

 

وی با بیان اینکه سالمندان برای سازمان تامین اجتماعی اهمیت دارند. تصریح کرد:ضریب پشتیبانی در کشور به طور طبیعی رو به کاهش است که این ضریب در طول ۱۰ سال گذشته از ۸ درصد به حدود پنج و دو دهم درصد رسیده است.

 

نوربخش از افزایش امید به زندگی در کشور خبر داد و گفت: امید به زندگی در کشور برابر با کشورهای توسعه یافته است، یعنی سن امید به زندگی در کشور به۷۴ سال رسیده است که خانم‌ها تا ۷۶ نیز تخمین زده شده اند.

 

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه بدهی قطعی دولت به تامین اجتماعی تا پایان سال ۹۴ حدود ۸۹ هزار میلیارد تومان است، گفت: بدهی دولت از حدود ۴ هزار میلیارد تومان در سال۸۴ به حدود ۶۰ هزار میلیارد تومان در سال ۹۲ رسید.

 

کد خبر 714639

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha