مسئول جدید بنیاد نخبگان استان یزد معرفی شد

خبرگزاری شبستان: در مراسمی با حضور مسئولان استانی، مسئول جدید بنیاد نخبگان استان یزد معرفی شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یزد، به نقل از روابط عمومی بنیاد نخبگان استان یزد، با حکم معاون علمی و فناوری رییس جمهور و طی مراسمی با حضور مدیران بنیاد ملی نخبگان ، مسئولان استان و نخبگان یزدی، سید مهدی کلانتر به عنوان رییس بنیاد نخبگان استان یزد معارفه شد.

محمدصالح ترکستانی  معاون توسعه و مدیریت بنیاد ملی نخبگان در این مراسم ضمن تقدیر از زحمات مصطفی شاه نظری رییس اسبق بنیاد اظهار امیدواری کرد: با حضور دکتر کلانتر در بنیاد نخبگان یزد ان شاالله شاهد پیشرفت و اعتلای جایگاه نخبگان و بنیاد در استان یزد باشیم.

وی با گلايه از جايگاه كنوني نخبگان در جامعه، گفت: نبايد جایگاه نخبگان جامعه تنها محدود به طرح و پژوهش و استفاده ابزاری باشد.

محمدصالح ترکستانی در مراسم تکریم و معارفه روساي بنیاد نخبگان استان يزد با اشاره به عدم نخبه باوری در كشورمان، بیان کرد: تا زمانی که جایگاه رسمی نخبگان در کشور به طور واقعي تعريف نشود، نباید به دنبال دشمن بیرونی باشیم.

وي در اين باره خاطرنشان كرد: نبايد جایگاه نخبگان جامعه تنها محدود به طرح و پژوهش و استفاده ابزاری باشد.

تركستاني با بيان اين كه سیاسی بازی و رابطه بازی سرانجام مدیرانی است که معیار انتخاب آن‌ها عملکرد نباشد، تاكيد كرد: وضعیت فعلی کشور نیازمند تغییرات کلان در جایگاه سیاسی کشور است چرا كه مديراني كه بدون عملکرد باشند، محکوم به فنا هستند.

وی در بخش ديگري از سخنانش پایش نخبگان و ایجاد تغییرات در سیستم انتخاب نخبگان را نیز ضروری خواند و افزود: تاکنون سیستم انتخاب نخبگان کاملاً درست نبوده و لازم است كه معیارهای انتخاب این افراد بررسی شود و در اين بررسي‌ها عواملي مانند نخبه بودن، اخلاق و میزان اين عامل نيز مورد اهتمام باشد.

ترکستانی پيرامون مهاجرت مغزها نيز تصریح کرد: نخبگان را نباید تنها از نظر اقتصادی تامین کرد بلكه باید زمینه‌های فرهنگی و معنوی در ماندگاری و به کارگیری نخبگان براي جلوگيري از مهاجرت آنها دخیل شود.

وی با تاكيد بر مداخله‌ي دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه براي شناسايي نخبگان، گفت: فراخوان دادن موضوعی است که نمی‌تواند به تنهايي در جذب نخبگان واقعی جامعه موثر باشد.

«علی زینی‌وند» معاون امور اقتصادي استاندار یزد نيز در اين مراسم اظهار کرد: بنیاد ملی نخبگان با هدف شناسایی، تجمیع و جهت‌دهی نخبگان ایجاد شده  و باید به عنوان اتاق فکری برای اداره صحیح کشور مورد توجه قرار گيرد.

وی با بيان اين كه متناسب با تخصص مدیران، تمرکز روی بخش‌های مختلف بنیاد نخبگان تغییر می‌کند، گفت: تمرکز دوره‌ي گذشته مدیریت بنیاد استان روی شرکت‌های دانش‌بنیان بود و اقداماتی مناسبی در این رابطه صورت گرفت.

این مسئول با اشاره به این که سیستم اداری کشور از عدم مدیریت صحیح، فساد‌زا بودن و چالاک نبودن حوزه مدیریت رنج می‌برد، تصریح کرد: با تعییر مدیریت‌های مختلف نباید انتظار تغییر خاصی داشت، مگر آن که مدیریت و برنامه‌ریزی به عنوان محور اصلی برنامه مدیران مورد توجه قرار گيرد لذا بنیاد نخبگان استان نیز باید برنامه‌های راهبردی در زمینه مدیریت صحیح، به کارگیری و پرورش مدیران نخبه را در اولویت برنامه‌های خود قرار دهد.

وی با بیان اين دستگاه‌هاي اجرايي مانند يك خانه نيازمند پايه‌هاي محكمي است تا به رغم هرگونه آراستگی و رنگ‌آمیزی در اثر کوچکترین ضربه‌ای فرو نريزد، افزود: با اين وجود نظام اداری دستگاه‌هاي کشورمان با حجم غیرقابل باوری از کارمندان روبرو است که این تعداد در هیچ کشور توسعه یافته‌ای وجود ندارد.

زینی‌وند در رابطه با تحول سیستم اداری و مدیریتی به واسطه اقدامات بنیاد نخبگان نيز بیان کرد: مدیر بنیاد نخبگان به علت فراغی زمان نسبت به دیگر مدیران و در اختيار داشتن بانک اطلاعاتی از نخبگان، می‌تواند در این زمینه اقدام کرده و با بیان موارد صحیح، قاطعانه در اين موارد اظهار نظر كند.

معاون استاندار در پايان سخنانش نيز با اشاره به لازمه مدیریت و اصلاح ساختاری از سوي بنیاد نخبگان، خاطرنشان کرد: باید در این زمینه تصمیمات جدی گرفته شود و در مدیریت نیروها و منابع انسانی تعادل برقرار شود.

سید مهدی کلانتر نیز در این مراسم با تأکید بر اینکه یکی از نقاط قوت استان یزد تعامل بین سازمانی است بیان کرد: رعایت این مساله در هر استانی می تواند سبب پیشرفت در تمام امور شود که امیدواریم بتوانیم با دستگاه‌های اجرایی استان ارتباط خوب و نزدیک داشته باشیم.

رئیس جدید بنیاد نخبگان استان با اشاره به مهاجر پذیری بودن یزد افزود: مهاجرین استان اغلب از قشر کارگر هستند و مهاجرت‌هایی هم که از یزد صورت می‌گیرد قشر نخبگان‌اند و احتیاج زیادی داریم که از نظر فیزیکی نخبگان را به استان بازگردانیم.

وی تصریح کرد: بنیاد نخبگان می‌توانند حلقه اتصال بین دستگاه‌های اجرایی و نخبگان را در هر استانی انجام دهد که یکی از امور بسیار حساس است.

کلانتر با اشاره به اینکه در زمینه استفاده از ظرفیت‌های نخبگان در جامعه برنامه‌هایی را طرح ریزی کردیم گفت: نخبگان استان باید 10 سال آینده یزد را در نظر داشته باشند که با توجه به محدودیت‌های اقلیمی بتوانیم نقش خود را به خوبی در استان ایفا کنیم.

دکتر شاه نظری نیز در این مراسم به تشریح عملکرد سه سال و نیم خود پرداخت و ابراز کرد، موفقیت هایی که در مجموعه بنیاد استان یزد رخ داد مرهون همت و تلاش کارکنان این بنیاد و حضور موثر نخبگان و مستعدان برتر یزدی بود. دکتر"محمدمهدی یزدی" از نخبگان یزدی و محقق دانشگاه آکسفورد نیز به نمایندگی از جامعه نخبگان استان یزد برخی دغدغه ها و مشکلات جامعه نخبگان را بیان نمود.

در پایان مراسم با اهدای لوح تقدیر از زحمات دکتر شاه نظری تجلیل و حکم مسئولیت دکتر کلانتر اعطاشد.

کد خبر 714905

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha