بیش از دوهزار نفر از خدمات اورژانس اجتماعی استان سمنان بهره مند شدند

مدیرکل بهزیستی استان سمنان گفت: دو هزار و ۳۴۵ نفر طی یک سال گذشته از خدمات اورژانس اجتماعی استان بهره‌مند شدند، گفت: بیشترین تماس درباره کودک‌آزاری بوده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سمنان، علیرضا ایزد پور به مناسبت هفته بهزیستی در نشست با خبرنگاران گفت: برنامه های هفته بهزیستی در استان سمنان با محوریت شعار هفته بهزیستی بعنوان «بالندگی و صیانت اجتماعی با توسعه بهزیستن» برگزار خواهد شد.

 

ایزدپورتلاش مستمر برای پیشگیری از معلولیت و آسیب اجتماعی، توانمندسازی جمعیت هدف و درمان به موقع آسیب‌ها و معلولیتها را سه رویکرد اصلی بهزیستی در دولت تدبیر و امید نام بردوادامه داد: در برنامه ششم توسعه ظرفیت خوبی برای سازمان بهزیستی پیش‌بینی شده و یکی از اتفاقات خوب که در ابتدای سال 96 عملیاتی شد، بحث مستمری مددجوها بود که به سه و نیم برابر افزایش یافت.

 

وی ضمن بیان اینکه سازمان بهزیستی تنها سازمان حمایتی است که خدمات تخصصی به محرومان و اقشار مختلف جامعه در همه ی سنی در چهار حوزه تخصصی اجتماعی، توانبخشی ،پیشگیری و مشارکتها  واشتغال ارائه می دهد اضافه کرد: خدمات تخصصی در چهار حوزه ی این سازمان شامل همه ی اقشار جامعه  زوجهای جوان درآستانه ازدواج ارائه خدمات غربالگری ژنتیک و برخورداری از غربالگری های اضطراب و بینایی و شنوایی  در نوزادان و کودکان ، خدمات تخصصی به معتادین در مراکز سرپایی، نگهداری وگذری و مراکز کاهش آسیب است.

 

ایزدپور همچنین از ارائه خدمات در مهدهای کودک و زنان و فرزندان بی سرپرست و بد سرپرست و ارائه خدمات اشتغال در قالب بیمه های خویش فرمایی تسهیلات اشتغال به جامعه هدف سازمان و معتادان نیز خبردادوافزود: خدمات تخصصی در این حوزه شامل خدمات حمایتی و مراقبتی و دیگر خدمات توانپزشکی بصورت گسترده انجام می شود.

 

مدیرکل بهزیستی استان سمنان با اشاره به اینکه در راستای اهداف دولت تدبیرو امید اداره کل بهزیستی استان سمنان  با  تاسیس و افزایش مراکز غیر دولتی در جهت اشتغال در سطح استان  و کوچک سازی دولت حرکت کرده است اظهارداشت: استان سمنان در مقایسه با دیگر استانها در بحث آسیبهای اجتماعی در وضعیت مطلوب قرار دارد ولی جای تامل دارد.

 

به گفته وی بیش از 300 مرکز غیردولتی بهزیستی در سمنان فعال بوده و بیش 150 نوع فعالیت در این بخش در استان انجام می شود.

 

ایزدپور ادامه داد: هشت شهرستان استان با 340 کارمند ، خدمات بهزیستی را به جمعیت هدف ارائه می‌‌دهد.

 

مدیرکل بهزیستی استان سمنان با بیان اینکه  در بحث غربالگری در سال گذشته، 20 هزار خدمات تنبلی چشم و هشت هزار و 122 شنوایی خدمات ارائه شد افزود: در بخش معاونت اجتماعی، تعداد 9 مرکز شعبه خانواده و در بخش کلینیک مددکاری اجتماعی 11 مرکز در استان فعال است.

 

وی  فعالیت و تلاشهای مرتبط با پدیده شوم اعتیاد و مواد مخدر را در سه محورمبارزه با توزیع و قاچاق مواد مخدر ، درمان و کنترل اقشاری از جامعه که مبتلا به این معضل بوده و پیشگیری بهترین و مطمئن ترین راه در جهت کاهش اعتیاد معرفی کردو ادامه داد: باور همه ی متخصصان در مقوله اعتیاد بر این است که در حوزه ی پیشگیری باید تخصصی و جدای از دیگر برنامه ها کار شود و آنچه که مسلم است 70 در صد مداخلات در حوزه اعتیاد در قالب پیشگیری است.

 

ایزدپور در ادامه  با اشاره به اینکه در تمامی شهرهای بالای 50 هزار نفر استان اورژانس اجتماعی فعال است اظهارداشت:  اورژانس اجتماعی در چهار شهرستان سمنان، شاهرود، دامغان و گرمسار فعالیت دارد.

 

مدیرکل بهزیستی استان سمنان افزود: ازنظر فراوانی تماس‌ها با اورژانس اجتماعی به گواه آمار اما طی یک سال گذشته کودک‌آزاری، همسر آزاری، معلول آزاری، فرار از منزل، زنان در معرض آسیب، خودکشی و اختلافات حاد خانوادگی که بعضاً به زدوخورد نیز می‌انجامد بیشترین فراوانی‌ها در بین تماس‌های اورژانس اجتماعی هستند.

 

ایزدپور گفت: ۳۰ کارشناس، روان‌شناس و مددکار اجتماعی در اورژانس‌های اجتماعی سراسر استان فعالیت دارند و در طول سال به قشر آسیب‌پذیر جامعه خدمات می‌دهند.

 

به گفته وی خدمات مشاوره حضوری و تلفنی، هواشناسی و دوره‌های آموزشی و مهارت افزایی اجتماعی و حتی کمک‌های مالی در زمره خدماتی هستند که توسط کارشناسان اورژانس اجتماعی ارائه می‌شود.

 

مدیرکل بهزیستی استان سمنان افزود: خدمات اجتماعی به‌صورت رایگان در خدمت هم استانی‌ها است تا بتواند بخشی از آلام مردم دردمند و رنج‌کشیده این استان را برطرف و یا کاهش دهد.

 

وی با اشاره به اینکه از هر سه ازدواج یک مورد طلاق در استان سمنان ثبت می‌شود خاطرنشان کرد: اعتیاد و طلاق از مهم‌ترین آسیب‌های اجتماعی در استان سمنان است که بیش از سایر آسیب‌ها مشاهده می‌شود.

 

مدیرکل بهزیستی استان سمنان اظهارداشت: ارائه آموزش‌های کاربردی پیش از ازدواج و زندگی خانوادگی از مهم ترین برنامه‌های در دست اجرا است که در کاهش و‌ رفع معضل طلاق اثرگذار است.

 

ایزدپور با بیان اینکه در بخش توانبخشی حدود 14 هزار معلول شناسایی شده که دو تا سه درصد معلولیت شدید دارند و حدود سه‌ هزار نفر مستمری ‌بگیر این بخش هستند اذعان داشت: در قسمت معاونت اجتماعی حدود یک هزار و 500 خانوار زیر پوشش داریم و در 135 مهد کودک استان به بیش از هفت هزار کودک خدمات ارائه می‌شود.

 

مدیرکل بهزیستی استان سمنان با بیان اینکه 70 هزار نفر جمعیت استان بالای 60 سال سن دارند که به توجه نیاز دارند، گفت : باید برای این افراد مناسب سازی شود و با تعامل بین بخشی برای تحقق این اهداف تلاش می‌شود.

 

کد خبر 715570

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha