به گزارش خبرگزاری شبستان از رشت، شهین دخت مولاوردی، دستیار رئیس جمهور در امور حقوق شهروندی عصر امروز (۲۱ تیر) در جلسه حقوق شهروندی استان گیلان با بیان اینکه این سفرها فرصت مغتنمی برای اطلاع یافتن از وضعیت موجود است گفت: منشور حقوق شهروندی بر اساس نیاز ملت تدوین و ابلاغ شده است ضمن اینکه در قوانین ۱۲۰ ماده در خصوص حق شهروندی داریم.
وی با اشاره به مطالبات تاریخی بر زمین مانده به حق ملت ایران تصریح کرد: منشور حقوق شهروندی وعده رئیس جمهور به ملت ایران بود که در سال ۹۵ محقق شد و در نسخه اولیه شاخص های ارزیابی این حقوق نیز مشخص شد تا بتوان حقوق شهروندی را پیگیری کرد.
مولاوردی با بیان اینکه منشور حقوق شهروندی بیشتر مربوط به تکلیف دولت بوده و این یکی از ایرادات مهم است بیان کرد: این منشور به جای حق شهروندی بیشتر در قالب حقوق بشری است و بر این حق تاکید دارد نه تکالیف مردم.
وی با بیان اینکه این منشور متناسب با وظایف دستگاهها تفکیک و ابلاغ شد، اظهار کرد: هنوز ساز و کار مشخصی برای تعامل با دستگاه ها جز تعاملات موردی، در این منشور مشخص نشده است.
وی با اشاره به بالا بودن نارضایتی مردم از دستگاه های اجرایی تصریح کرد: پیگیری های ما در منشور مرتبط با دستگاه های اجرایی است و در این راستا ۱۴ ساعت آموزش ضمن خدمت برای مدیران و کارکنان درنظر گرفته شد.
مولاوردی به انعقاد تفاهم نامه با وزارت کشور در خصوص توسعه فعالیت سازمان های مردم نهاد در تحقق حقوق شهروندی در نظام اداری اشاره و اذعان کرد: این تفاهم نامه به نقش آفرینی جامعه مدنی در تحقق حقوق شهروندی در نظام اداری کمک کرده و بخش کوچکی از منشور حقوق شهروندی و صرفا ناظر بر بخش اداری است تا موجب رضایتمندی مردم، عدم سرگردانی مردم در ادارات و پاسخگویی مدیران و مسئولان اجرایی شود.
وی ادامه داد: تحقق این امر نیازمند اقدامات توأمان هنجاری و ساختاری است.
مولاوردی با اشاره به لایحه تاسیس نهادهای ملی حقوق بشری و شهروندی تصریح کرد: اگر این لایحه که در انتظار تصویب است، اجرایی شود، می تواند در تحقق حقوق شهروندی بسیار کمک کند و امیدوارم در دولت دوازدهم به نتیجه برسد.
وی با تاکید بر نهادینه سازی حقوق شهروندی اذعان کرد: آموزش های مربوط به حقوق شهروندی باید از سنین کودکی قبل از ۶ سالگی آغاز شود زیرا عدم توسعه یافتگی با عدم تحقق حقوق شهروندی ریشه در دوران کودکی دارد.
دستیار ویژه رئیس جمهور در حقوق شهروندی ادامه داد: آموزش ها باید در قالب فرهنگی و هنری باشد که پرسش مهر یکی از این اقدامات است.
وی با اشاره به راه اندازی کلینیک های حقوق شهروندی گفت: انجمن های حقوق شهروندی که در استان ها بیشتر مورد توجه قرار گرفته به ترویج و نهادینه سازی حقوق شهروندی کمک می کند.
مولاوردی با تاکید بر اینکه بخش دولتی به تنهایی نباید و نمی تواند عهده دار تحقق منشور شهروندی باشد تصریح کرد: منشور حقوق شهروندی توجه ویژه ایی را می طلبد.
وی با بیان اینکه منشور حقوق شهروندی قانون است اظهار کرد: در این منشور چهار لایحه ایجاد نهاد ملی حقوق بشر و شهروندی، لایحه شفافیت اقتصادی، لایجه تعارض منافع و مسئولیت مدنی نهادهای حقوقی برای داشتن ضمانت اجرایی به مجلس ارائه می شود.
مولاوردی تدوین آئین ها و روش های غیرقضایی حقوق شهروندی را یکی دیگر از اولویت ها دانست و گفت: ساز و کار لازم پیش بینی شده و برنامه اصلاح نظام حقوقی در دست بررسی است.
وی با اشاره به ارتقا و افزایش امید اجتماعی تاکید کرد: با مدیریت ظرفیت ها باید برنامه های خود را پیش ببریم زیرا هرگونه تلاش و پیگیری در این حوزه به ارتقا شاخص امید اجتماعی که گمشده امروز جامعه است، کمک می کند.
دستیار ویژه رئیس جمهور در حقوق شهروندی با تاکید بر ضرورت شکل گیری گفتگوی ملی در جامعه اذعان کرد: ما دارای جامعه ایی با تنوع قومی، مذهبی و سیاسی هستیم که گاهی منجر به برخورد و تضاد منافع خواهد شد و به شدت نیازمند گفتگوی ملی که هنوز در جامعه ایجاد نشده، هستیم.
وی تاکید کرد: هر انسدادی در مسیر این گفتگو باید رفع تا به انسجام ملی و همبستگی اجتماعی بینجامد.
مولاوردی با بیان اینکه حتی در سطح خانواده نیز نیازمند گفتگو هستیم اذعان کرد: متاسفانه وجود شبکههای مجازی و ماهواره ایی مدت گفتگو درون خانواده را به ۱۷ دقیقه رسانده است و باید راهکاری برای این معضل جز برخورد سلبی و فیلترینگ اندیشید.
وی در پایان تاکید کرد: باید مطالبه گر بوده و زمینه تحقق حقهای انسانی را فراهم کرد.
نظر شما