به گزارش خبرگزاری شبستان، علی اکبر ولایتی، مشاور رهبر انقلاب در امور بین الملل روز چهارشنبه 20 تیر ماه در راس هیات بلند پایه به مسکو سفر کرد. بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه در خصوص این سفر به صدا و سیما گفته بود: "پس از خطای راهبردی رئیس جمهور آمریکا و خروج این کشور از برجام، جمهوری اسلامی ایران تصمیم گرفت با اعزام تعدادی از فرستادگان ویژه که حامل پیام مقامات عالیرتبه جمهوری اسلامی ایران هستند دیدگاه ها و مواضع کشورمان را در قبال این رفتار خودخواهانه و خلاف موازین بین المللی امریکا برای سایر کشورها تشریح کند.
در کنار اين ديدارها آقاي ولايتي ديدارهاي ديگري نيز در حوزه مسائل دوجانبه سياسي و اقتصادي و ساير زمينه ها با مقامات روسي خواهد داشت و همچنين آخرين تحولات و مسائل منطقه اي و جهاني نيز در اين مذاکرات مورد بحث و رايزني قرار خواهد گرفت. موضوع برجام و خروج امريکا از اين معاهده بين المللي عمده ترين محور گفتگوهاي آقاي ولايتي و هيأت همراه در مسکو بود.
بود و نبود نتانیاهو در روسیه تاثیری روابط تهران و مسکو ندارد
ولایتی پس از ورد به فرودگاه مسکو و مراسم استقبال رسمی از سوی مقامات این کشور در حاشیه این سفر در واکنش به حضور همزمان نتانیاهو در مسکو اظهار کرد: وی فردی دوره گرد است که هر روز در یک نقطه از جهان سفر می کند و اظهاراتی بدون بنا و بی منطق بیان می کند و کم کم کار به جایی رسیده که کسی اهمیتی به حرفهای او نمی دهد.وجود یا عدم وجود حضور او در روسیه هیچ تاثیری در ماموریت استراتژیک ما در مسکو ندارد.
خبرگزاری «تاس» روسیه با بیان این نکته که پوتین پیامی را از سوی رهبری ایران دریافت کرد، به همزمانی این سفر با دیدار «بنیامین نتانیاهو» و رئیس جمهور روسیه پرداخت و نوشت: نخست وزیر اسرائیل همچنان به دنبال اعلان مخالفت خود با حضور ایران در سوریه است.
خبرگزاری روسی «اسپوتنیک» نیز عنوان داشت فرستاده ایران در پاسخ به اقدامات صهیونیستی، تحرکات مشروع در منطقه را حق ایران دانست و تاکید کرد که ایران نیازی به اجازه از آمریکا برای حضور در دمشق ندارد.
پیام رهبر انقلاب و رئیس جمهوری به پوتین ابلاغ شد
بنابراین گزارش، علیاکبر ولایتی فرستاده ویژه مقام معظم رهبری و رئیسجمهور اسلامی ایران، پیامهای رهبری و حجتالاسلام حسن روحانی، رئیس جمهور کشورمان را در اقامتگاه رییس جمهوری روسیه در منطقه نووآگاریووا در شمال غربی مسکو به ولادیمیر پوتین رئیسجمهوری روسیه تسلیم کرد و از توافق سرمایه گذاری گسترده روس ها در صنعت نفت ایران و توسعه همه جانبه روابط تهران- مسکو در مسائل دفاعی، هسته ای و تجاری خبر داد و افزود: در مورد همکاریهای منطقهای در این سفر گفتوگوهای روشن و صریحی با پوتین در جهت تثبیت و تقویت این همکاریها داشته است،این گفتوگوها به شایعاتی که دشمنان جبهه مقاوت داشتند، خاتمه داد. بسیاری حرفهای بیمبنایی میگفتند که روسیه مخالف حضور ایران در سوریه است اما آنچه که از آقای پوتین شنیدیم، این بود که کماکان همکاری ایران و روسیه در منطقه ادامه مییابد.
وی در مورد مباحث دیگر این دیدار اظهار کرد: درخواست روسها این است که پل برقی بین ایران، جمهوری آذربایجان و روسیه صورت گیرد تا در مواقع مختلف هر کدام از طرفین که نیاز به برق داشتند، از آن استفاده کنند، بتونریزی واحد دوم نیروگاه هستهای که هزار مگاوات برق تولید میکند، در سه ماهه دوم ۲۰۱۹ انجام خواهد شد.
توافقات تجاری و اقتصادی میان ایران و روسیه به اتفاق سایر کشورهای آسیایی
ولایتی در مورد نتایج دیگر این سفر افزود: در مورد دریای خزر نیز به زودی در پایتخت قزاقستان روسای پنج کشور حوزه دریای خزر گرد هم میآیند. یکی از مهمترین اهداف این نشست این است که به هیچ وجه به کشورهای خارج از حوزه دریای خزر اجازه داده نشود در این جای حساس حضور داشته باشند. آمریکا به دنبال این است که با برخی از کشورها در حوزه خزر قراردادهای نظامی داشته باشد اما ایران و روسیه مخالف حضور آمریکا هستند. در نتیجه، یکی از ویژگیهای مهم این گردهمایی در آستانه این است که قراردادهایی امضا شود که به هیچ وجه اجازه داده نشود نیروهای بیگانه حضور داشته باشند. آمریکا به دنبال این است که از طریق قفقاز و ناتو پلی ایجاد کند اما این خواب آشفته آمریکاییها با مخالفت ایران و روسیه و سه کشور حوزه دریای خزر تعبیر نمیشود.
گفتنی است: در حوزه بینالملل هم همکاری دو کشور ایران و روسیه در سازمان ملل و برجام ادامه مییابد و ایران و روسیه شانه به شانه هم همکاری میکنند.
نظر شما