به گزارش خبرنگار مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان، حجتالاسلام والمسلمین دکتر حبیبرضا ارزانی در دوره آموزشی کارشناسان امور خواهران دبیرخانههای استانی کانونهای فرهنگی هنری مساجد که امروز (شنبه ۲۳ تیرماه) در محل ستاد عالی کانونهای مساجد کشور برگزار شد، انس با قرآن و اهل بیت (ع) را راه نجات کشور و سعادت مردم دانست و گفت: دهه کرامت که ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور متولی اصلی اجرای برنامهها و جشنهای آن در ایران و جهان است، فرصتی خوب برای تقویت انس مردم با قرآن و عترت (ع) است.
وی در ادامه با اشاره به جایگاه برجسته بانوان در دین اسلام، اظهار کرد: اسلام مدافع حضور فعال و پویای بانوان در عرصه اجتماع است و اصولا موضوع حجاب را به همین منظور مطرح کرده است.
دبیر ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور، با اشاره به سه مدل سنتی، غربی و اسلامی جایگاه بانوان، خاطرنشان کرد: این موضوع جایگاه ویژهای در اندیشه امام خمینی (ره) مقام معظم رهبری و شهیدان مطهری و بهشتی دارد و بر همین اساس این جایگاه در اندیشه انقلاب اسلامی، متعالی است.
ارزانی ادامه داد: شاید اکنون برخی مسلمانان نگاه نادرستی به جایگاه بانوان دارند که این باور ریشه سنتی دارد و ارتباطی به دین اسلام ندارد زیرا در عرصه فردی، اجتماعی و فرهنگی، اسلام نگاهی متعالی به جایگاه بانوان دارد.
وی در ادامه، گفت: برنامهریزی ما در ستاد کانونهای فرهنگی هنری مساجد باید در راستای جذب بیشتر مردم به مساجد باشد در حالی که برخی مدیران و فعالان مسجدی نسبت به این مهم، بیتفاوت هستند.
دبیر ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور با بیان اینکه برنامهریزی ما در این ستاد و دبیرخانههای استانی این کانونها باید مطابق با اولویتها و در راستای رفع نیازهای اهالی مساجد باشد، خاطرنشان کرد: ما باید دغدغههای مردم را مطرح کنیم در حالی که برخی مسئولان بیتفاوت به این دغدغهها و نیازهای اساسی مردم برنامهریزی میکنند.
ارزانی در ادامه، کار تشکیلاتی را از لوازم موفقیت کانونهای فرهنگی هنری مساجد دانست و بیان کرد: ساختار شبکهای میتواند موجب استمرار موفقیت این کانونها شود در واقع باید چنین ساختاری را در راستای کار تشکیلاتی در مدیریت کارها به کار بندیم.
وی در ادامه ابلاغ، اقناع، سبکسازی و سیرهسازی را ۴ مدل تبلیغ دانست و گفت: ما در حوزه استفاده از سیستمها (سامانهها) در کشور ضعیف عمل کردیم در حالی که سبکسازی مدل خوبی برای همراه کردن سیستمها در اجرای برنامهها است.
دبیر ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور، ادامه داد: مقام معظم رهبری تاکید کردهاند باید به دنبال سبکسازی در حوزههای گوناگون از جمله سبک زندگی ایرانی اسلامی باشیم.
ارزانی افزود: برنامهریزی ما در کانونهای فرهنگی هنری مساجد باید به گونهای باشد که به سیرهسازی معارف و ارزشهای دینی و انقلابی در جامعه منتهی شود.
وی در ادامه فضای مجازی را فرصتی خوب برای اجرای برنامههای کانونهای فرهنگی هنری مساجد دانست و خاطرنشان کرد: استفاده از این فضا باید منجر به حضور بیشتر مردم در مساجد شود.
دبیر ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور، خاطرنشان کرد: چشمانداز این ستاد تبدیل شدن کانونهای مساجد به موثرترین شبکه دینی، انقلابی و فرهنگی «خانوادهپایه» با هدف گسترش همزیستی اجتماعی مومنانه در افق ۱۴۱۴ است.
ارزانی با بیان اینکه مقام معظم رهبری، سرعت، اثربخشی، نتیجهبخشی در کوتاهمدت، مردمیبودن و فراگیری را شاخصهای مهم کارویژهها دانستهاند، گفت: کانونهای مساجد با توجه به این شاخصها باید در حوزههای گوناگون از جمله مقابله با آسیبهای اجتماعی برنامهریزی کنند.
نظر شما