خبرگزاری شبستان_ خراسان شمالی؛ دهه کرامت، دهه اول ماه ذیالعقده است که با ولادت حضرت معصومه(علیهالسلام) آغاز می شود و با ولادت حضرت ابوالحسن علی بن موسیالرضا(علیه السلام) پایان می یابد. این دهه یادآور بسیاری از مطالب عالی و مفاهیم بلند و سازنده و ارزشمند است. دهه کرامت یادآور لطیفترین علائق و مهر و وفای کمنظیر یک خواهر نسبت به مقام شامخ و معنوی برادر است. مهر و وفایی که خواهر مهربان و دلداده را به هجرت وادار نموده و غربت و بیماری و مرگ در فصل جوانی را برای او آسان کرده است.
دهه کرامت تداعی کننده عزم و قاطعیت و اراده آهنین زنان بزرگ و بانوان و الامقام و گرانقدر جهان است. تمام مفاهیم سازندهای که ما در فرهنگ اسلامی داریم در این دهه تداعی میشود چرا که حرم حضرت معصومه و امام رضا (علیهم السلام) کانون دعا و قرآن و نیایش است. دهه کرامت یادآور تحول آفرینی بانوان آسمانی است و این که میتوانند رهبری دلهای صدها میلیون مسلمان را در طی اعصار عهدهدار شوند.
حضرت معصومه (سلام الله علیها) ویژگیهای منحصربه فردی دارد که هیچیک از امامزادگان ندارند؛ حرم آن حضرت و قبر نورانیاش برکات بزرگی دارد که در کمتر نقطهای از زمین میتوان یافت؛ بی مبالغه است که گفته شود یکی از مقدسترین اماکن روی زمین و معادل دیگر اماکن مقدس دنیاست؛ در ميان امامزادگان ايران و شهر قم و فرزندان حضرت امام موسي (علیهالسلام) که نورافشاني میکنند، ماه تاباني که همه آنها را تحتالشعاع انوار درخشان خود قرار داده، تربت پاک شفيعه محشر، کريمه اهلبیت پيامبر صلیالله عليه و آله دخت گرامي موسي بن جعفر، حضرت معصومه سلامالله عليها است.
حضرت فاطمه معصومه سلامالله عليها از جهت شخصيت فردي و کمالات روحي در بين فرزندان موسي بن جعفر سلامالله عليها بعد از برادرش، علي بن موسیالرضا عليه السّلام در والاترين رتبه جاي دارد. اين در حالي است که شيخ مفيد و ديگران فرزندان دختر امام کاظم عليه السّلام حداقل هجده تن بودهاند و فاطمه در بين اینهمه بانوي مکرمه، سرآمد بوده است.
بالاترين جايگاه شفاعت از آن رسول گرامي اسلام است، اما دو تن از بانوان خاندان رسول مکرم شفاعت گستردهای دارند که بسيار وسيع و جهانشمول است و میتواند همه اهالي محشر را فراگیرد: 1- خاتون محشر، صديقه اطهر، حضرت زهرا سلامالله عليها 2- شفيعه روز جزا حضرت فاطمه معصومه سلامالله عليها. در مورد شفاعت گسترده حضرت فاطمه زهرا سلامالله عليها طبق احاديث منقول از اهل سنت و شيعه هيچ شکي نيست؛ اما در مورد حضرت معصومه سلامالله عليها از جهت گستردگي شفاعت، هیچکس حداقل هيچ بانويي به شفيعه محشر معصومه نمیرسد که امام جعفر صادق عليه السّلام در اين رابطه میفرماید: تدخل بشفاعتها شيعتنا الجنه باجمعهم" با شفاعت او همه شيعيان ما وارد بهشت میشوند.
موقعیت وبرتری جایگاه شهر مقدس قم و قداست و برکات آن از وجود حضرت معصومه (س) است؛ یکی از برکات حضور حضرت معصومه در ایران و قرار گرفتن قبر شریفش در قم، حوزه سترگ قم است که در سایه این بانوی کریمه صدها دانشمند و عالم بزرگ تربیتیافته و در تولید علوم الهی و گسترش آن کوشیدهاند؛ اهل قم باید قدرشناسی کنند از حرم این بانوی بزرگ که نام آنها به جهت قبر این بانو در معراج نبوی گفتهشده است و آیاتی از قرآن درشان این شهر مقدس توسط امام معصوم تفسیر شده است.
هشتمين امام شيعيان، حضرت علي بن موسي الرضا (ع) هم، يازدهم ذي القعده سال 148 هجري در مدينه چشم به جهان گشود. نام مبارکش را «علي» گذاشتند. کنيه اش «ابوالحسن» و القابش، رضا، صابر، رضي و وفي بود که مشهورترين آنها «رضا» است. پدر آن حضرت، موسي بن جعفر (ع) و مادرش «نجمه» بود که «تکتم»، «سمانه» و «ام البنين» نيز خوانده مي شد.
پيشواي هشتم (ع) پس از شهادت پدر بزرگوارش امام کاظم (ع) عهده دار مقام امامت شد. امامت آن بزرگوار همچون امامت ديگر پيشوايان عليهم السلام، از جانب خدا و به تعيين و تصريح پيامبر (ص) و معرفي پدر گرامي اش صورت پذيرفت. حضرت علي بن موسي الرضا (ع) مانند ديگر پيشوايان معصوم عليهم السلام به زيور فضايل اخلاقي و کمالات نفساني آراسته و از هر گونه زشتي و پليدي و رذايل اخلاقي منزه بود و در اين راه گفتار و رفتارش الگو و سرمشق ديگران بود. زهد و عبادت، تواضع و فروتني، جود و بخشش، بردباري، عزت نفس، امر به معروف و نهي از منکر بخشي از خصوصيات فردي و مکارم اخلاقي آن حضرت به شمار می رود.
امام هشتم علیه السلام، چونان نياكان وارستهاش، از مقام علمى والايى برخوردار بود، تا آن جا كه وی را «عالم آل محمد صلی الله علیه و آله و سلم» لقب داده اند.
اباصلت از محمدبن اسحاق بن موسى بن جعفر علیه السلام نقل كرده است: «امام موسى بن جعفر علیه السلام، به فرزندانش مى فرمود، برادرتان، على بن موسى، داناى خاندان پيامبر صلی الله علیه و آله و سلم است. نيازها و پرسش هاى دينى خود را از وى فرا گيريد و آنچه را به شما تعليم داد، به خاطر بسپاريد، چه اين كه بارها پدرم امام صادق علیه السلام به من فرمود: داناى خاندان پيامبر صلی الله علیه و آله و سلم در نسل توست و اى كاش من او را درك كرده و مىديدم.»
با توجّه به اين كه در ميان ائمه، امام باقر علیه السلام و امام صادق علیه السلام مجال بيشترى براى تشكيل محافل علمى و نشر علوم اهل بيت پيدا كردند و با اين حال امام رضا علیه السلام كه در اين زمينه مجال كمترى يافت؛ عنوان «عالم آل محمد» را دريافت كرده، مىتوان اين گمان را درست دانست كه مناظرات و مباحثات علمى و اعتقادى آن حضرت از چنان اهميت و امتيازى برخوردار بوده که به عنوان عالم خاندان رسالت شناخته شود.
شورای هماهنگی بزرگداشت دهه کرامت که هرساله با هدف مدیریت بهتر برگزاری جشنهای دهه کرامت (یکم ذی القعده، ولادت حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها مصادف با بیست و چهارم تیرماه لغایت یازدهم ذی القعده، ولادت حضرت رضا علیهالسلام مصادف با سوم مردادماه) تشکیل می شود، کارگروه محتوایی انتخاب عناوین روزهای این دهه را پیگیری می کند که امسال بنابر تصمیم این کارگروه، شعار «خدمت کریمانه به رسم اهلبیت (ع)» به عنوان شعار محوری دهه کرامت سال ۹۷ انتخاب شده است.
یکشنبه، 24 تیرماه: خدمت کریمانه در پرتو محبت کریمه اهل بیت سلاماللهعلیها
دوشنبه، 25 تیرماه: خدمت کریمانه و ترویج فرهنگ گره گشایی
سه شنبه، 26 تیرماه: شادی مؤمنانه در سایه خدمت کریمانه
چهارشنبه، 27 تیرماه: شهدا، الگوی خدمت کریمانه
پنجشنبه، 28 تیرماه: خادمان خاندان اهل بیت علیهمالسلام، نماد خدمت کریمانه
جمعه، 29 تیرماه: خدمت کریمانه در اقتدا به امین ولایت علیهالسلام
شنبه، 30 تیرماه: میزبانی کریمانه، شعار خادمان حریم اهل بیت علیهمالسلام
یکشنبه، 31 تیرماه: وقف و نذر، کرامت جاودانه
دوشنبه، اول مردادماه: ارتقاء کرامت اجتماعی با حمایت از کالای ایرانی
سه شنبه، دوم مردادماه: اهل بیت پیامبر اعظم علیهمالسلام، پناه مستضعفان جهان
چهارشنبه، سوم مردادماه: امام هشتم علیهالسلام، الگوی کامل خدمت کریمانه.
نظر شما