به گزارش خبرنگار شبستان، غلامعلی حدادعادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی در مراسم رونمایی از کتاب " همسایه سدر و همسفر رود" که عصر دیروز در حوزه هنری برگزار شد، گفت: یکی از کارهایی که باید مقارن 40 سالگی انقلاب وسعت یابد، تدوین تجربههای مدیریتی است. در همه حوزهها به خصوص آموزش و پرورش کارهایی که مدیران موفق کردهاند باید ثبت شود . ما در آموزش و پرورش دچار یک خلاء متون و منابع نظری بودهایم.
دکتر حدادعادل بیان کرد: امام (ره) فرمودند" اگر آموزش و پرورش و صدا و سیما را به دست ما بدهید ما انقلاب میکنیم". حالا انقلاب پیروز شده و در کنار این دو دستگاه سایر دستگاهها نیز در اختیار ما است اما ما چه کردهایم؟ ما مشکلات نظری داشته و هنوز هم داریم.
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی اظهار داشت: وقتی نام سنگری در میان نیروهای انقلابی شنیده میشود اولین تصویر ما از او عاشورایی بودن ایشان است، یعنی بیش از هر کلمه و مفهوم دیگری سنگری خود را با التزام با عاشورا شناسانده است. او با آثار خود این پیام را داده است که همانطور که در زیارت عاشورا از اصحاب امام حسین (ع) یاد میشود او نیز جز آنهاست زیرا اصحاب امام حسین(ع) تنها 72 تن نبودند، بلکه یاران ایشان ادامهدار هستند.
وی با بیان اینکه سنگری استادی تمام عیار است، عنوان کرد: او یک معلم باسابقه و باتجربه است که در انواع سطوح، تدریس داشته است. سنگری عمر خود را در آموزش و پرورش برای کتابهای درسی صرف کرد. هر چند دانشگاهیها به کار در آموزش و پرورش رغبت ندارند اما اندک هستند کسانی که کار در آموزش و پرورش را به کار در دانشگاه ترجیح میدهند که یکی از آنها دکتر سنگری است .
حداد عادل با اشاره به اینکه دکتر سنگری برای همه قابل احترام هست، افزود: سنگری هرگز دنیاطلبی نکرد و تنها به تحقیق پرداخت . سنگری با اعتماد به نفس ادبیات انقلاب را به کتابهای درسی و تعلیم و تربیت و هر محفلی که نامی از انقلاب دارد، برد .
حدادعادل گفت: کتاب " همسایه سدر و همسفر رود" چند روزی است به دستم رسیده و آن را خواندم .دکتر سنگری 13 سال با من همکار بود و برای کتابهای درسی با هم سر و کار داشتیم. خدا را شکر اگر از سازمان پژوهشی رفتم لااقل پای امثال دکتر سنگری را به آنجا باز کردهام. من بهترین کاری که کردم تألیف سه جلد کتابهای فارسی برای دوران راهنمایی بود .
وی تصریح کرد: مهم نیست کسی کتابی بنویسد و آن کتاب تغییر کند. از هیچ کتاب درسی نباید انتظار داشت تا ابدی شود. مهم این است که کسی که بعد میآید کتاب بهتری بنویسد. وقتی کتاب مینوشتم، دلم میخواست کتابهایم در آموزش و پرورش خوانده شود اما میگفتم من تلاشم را میکنم کتاب خوب بنویسم اما باید روزی کسی بیاید و خوب بنویسد.
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی خاطر نشان کرد: در روزهایی که خوزستان و خرمشهر که آب نداشتند، دشمنان در فضای مجازی چه غوغایی به پا کردند. حق با مردم بود اما چه اخبار کذبی همین شبکههای معاند نظام منعکس میکردند. بچههای سپاه لولههای 2 متری به مساحت 90 کیلومتر بنا کردند و آب به سرعت به آن مناطق رسید. آیا به همان اندازه که عده ای سیاهنمایی کردند، فعالیت مثبت سپاه منتشر شد؟ جایی که باید کارهایی برای انقلاب صورت بگیرد، قلمها خشک میشود. کار دکتر سنگری هم مقابله با این چنین سیاهنماییهاست.
نظر شما