ثریا شارقی، مدیر کل امور بانوان استانداری تهران در گفتگو با خبرنگار اجتماعی شبستان با اشاره به اقدامات صورت گرفته در حوزه دختران گفت: امروز یکشنبه 24 تیر همزمان با روز دختر و ولادت حضرت معصومه (س) از دخترانی که در رده های مختلف علمی، ارزشی و هنری حایز رتبه برتر شدند در تالار فرهنگسرای خاوران تقدیر و تجلیل به عمل می آید.
وی با اشاره به فعالیت سمن های حوزه جوانان بیان کرد: یکی از برنامه هایی که توسط سمن ها در حوزه جوانان انجام می دهیم این است که سعی کردیم برنامه های اوقات فراغت، مشارکت اجتماعی و احساس مفید بودن دختران جوان را تسهیل گری کنیم تا با دوری از فضاهای آسیب زا به فعالیت در حوزه سمن ها سوق پیدا کنند.
شارقی از فعالیت 75 سمن در حوزه جوانان در استان تهران خبر داد و افزود: این سمن ها ترکیبی از سمن های دختران و پسران هستند،تعداد این سمن ها نسبت به جمعیت استان تهران بسیار کم است و باید توسعه یابد.
راه اندازی مدرسه کسب و کار در مدارس دخترانه
مدیر کل امور بانوان استانداری تهران همچنین از راه اندازی مدرسه کسب و کار در سال جاری در مدارس ،ویژه دختران جوان خبر داد و گفت: در این مدارس دانش آموزان دختر تحت آموزش های خاصی قرار می گیرند تا در فرآیندهای شغل یابی یک آمادگی ذهنی برای انتخاب دقیق تر شغل خود در آینده داشته باشند .
وی در ادامه تصریح کرد: چون تمرکز ما بیشتر بر روی دختران است لذا این آموزش ها بیشتر برای آنها برگزار می شود در صورتی که آموزش و پرورش محدودیتی نداشته باشد برای پسران نیز می توانند این دوره ها را برگزار کنند.
شارقی همچنین از ارایه آموزش های مستقیم در حوزه اعتیاد برای دختران خبر داد و اظهار کرد: این آموزش ها با همکاری آموزش و پرورش و نیروی انتظامی برای دختران جوان در مدارس برگزار خواهد شد و با توجه به اینکه بیشتر جوانان به دلیل حس کنجکاوی، به اعتیاد گرایش می یابند لذا سعی کردیم این آموزش ها را به صورت عینی و عملی و با نشان دادن این مواد خانمانسوز آنها را از مبتلا شدن به این آسیب بزرگ پیشگیری کنیم.
وی با بیان اینکه برنامه هایی از قبیل آمادگی های قبل از ازدواج، تاب آوری در حوزه آسیب های اجتماعی به ویژه اعتیاد از دیگر برنامه های ما برای دختران است، افزود: تمرکز ما بیشتر بر روی آموزش و توانمندسازی در حوزه اشتغال دختران است.
مدیر کل امور بانوان استانداری تهران با بیان اینکه آماری که در حوزه اعتیاد توسط ارگان ها و نهادهای مربوطه ارایه می شود مختلف است، تصریح کرد: طبق شواهد و گزارش های ارایه شده آمار اعتیاد در حوزه زنان افزایش داشته است، چون علاوه بر معتادان متجاهر معتادان پنهان زیادی هم در جامعه داریم که خوداظهاری نمی کنند و تنها آنهایی که مراجعه می کنند طبق آمار اعلام می شوند.
شارقی با بیان اینکه در حوزه تفریحات هم سعی کردیم زمینه های شادی و نشاط دختران را فراهم کنیم،تصریح کرد: شاید یکی از دلایل گرایش جوانان به مواد مخدر عدم شادی و نشاط است و جون شادی واقعی دست نمی یابند به شادی های کاذب که در مواد مخدر و روانگردان به راحتی یافت می شود، رو می آورند.
عدم توجه به شادی و نشاط در برنامه های سیستم آموزشی
مدیر کل امور بانوان استانداری تهران با اشاره به شادی واقعی در جامعه خاطرنشان کرد: بخشی از شادی های واقعی درونی و بخشی دیگر هم ظاهری هستند. ما می توانیم یک مدرسه شاد داشته باشیم، بحث نشاط مسئله ای که در سیستم آموزشی ما به هیچ عنوان مورد توجه قرار نگرفته است و به دنبال حل این مسئله هم نیستیم برعکس برنامه های آموزشی کسل کننده و خسته کننده ای که موجب افسردگی دختران می شود، بیشتر در برنامه های مدارس دیده می شود لذا ما در کنار این آموزش های فشرده می توانیم با ایجاد تنوع در برنامه ها و حتی با تغییر مکان تا حدودی دختران را به سمت برنامه های شادی آور سوق دهیم.
شارقی بر لزوم اجرای موسیقی در مدارس تاکید کرد و افزود:موسیقی نه به معنای غیرمجاز و خارج از عرف بلکه یک موسیقی سالم داشته باشیم. همچنین اردوهای تفریحی نیز می تواند روی فضای فیزیکی و فکری دختران تاثیرگذار باشد ولی متاسفانه هیچکدام از این برنامه ها رادر مدارس نداریم، بنابراین تعطیلی این برنامه ها منجر به گرایش جوانان به شادی های کاذب و نهایتا مواد مخدر می شود لذا باید به این مسایل روان شناختی و جامعه شناختی اهتمام ویژه داشته باشیم تا این فضای با نشاط و سالم برای جوانان فراهم شود تا آنها مجبور نشوند در فضاهای غیر متعارف نشاط روحی خود را ارضا کنند.
وی در پاسخ به این سوال خبرنگار که توجه به ظاهر در میان دختران یکی از مشکلات این حوزه می باشد، گفت: همه ما انسان ها در رده های سنی مختلف اعم از پیر و جوان نیاز به دیده شدن و توجه داریم. همه انسان ها بالفطره گرایش به خودنمایی دارند و هر فردی یک تعبیری از دیده شدن دارد، حتی با رفتارهای خارج از عرف می خواهند این دیده شدن را به نمایش بگذارند، بنابراین وظیفه ما این است ،فضا را به گونه ای پیش ببریم تا جوانی که می خواهد خود را نشان دهد از روش های طبیعی تر و صحیح تر استفاده کند و اگر ما این فضای خودنمایی را یک فضای سالمی قرار دهیم قطعا گرایش به بد بودن کمتر نمایان می شود.
لزوم تشویق دختران به مشارکت های اجتماعی
وی با بیان اینکه مشارکت اجتماعی یکی از مواردی است که می تواند زمینه های خودنمایی سالم دختران جوان را فراهم کند خاطر نشان کرد:ما باید زمینه سازی و زمینه چینی کنیم تا دختران جوان خودنمایی سالم خود را در مشارکت های اجتماعی نشان دهند به عنوان مثال یک دختر جوان با تشکیل یک سمن و برگزاری جلسات، نشست ها، تبادلات و مشورت کردن ها، احساس مفید بودن و ارضا شدن روحی می کند و همچنین دیده می شود آن هم دیده شدن مثبت که خود یک خلأ روحی برای دختران امروز است بنابراین ما باید دختران جوان را به سمت تشکیل فعالیت در سمن ها سوق دهیم.
مدیر کل امور بانوان استانداری تهران با بیان اینکه تعداد سمن های ما نسبت به آمار جهانی بسیار پایین است، افزود: اگر ما از ابتدا با دید مثبت زمینه های مشارکت اجتماعی دختران جوان را فراهم می کردیم و احساس مسئولیت اجتماعی آنها را رشد می دادیم اکنون بسیاری از مسایل و مشکلاتی که در حوزه دختران مشاهده می شود دیده نمی شد.
تاکیدماده 101 قانون برنامه ششم توسعه بر عدالت جنسیتی
وی با اشاره به نابرابری های موجود در حوزه دختران در جامعه اظهار کرد: ماده 101 قانون برنامه ششم توسعه تاکید بر عدالت جنسیتی دارد به این معنا که شرایط و امکانات جامعه به گونه ای تقسیم شود که نابرابری هایی که به دلیل نوع جنسیت افراد ایجاد می شود از بین برود. این برنامه گام بسیار مهمی است که اگر سازمان ها و دستگاه های مربوطه بر اساس آن برنامه ریزی کنند قطعا می توانند تاثیرگذار باشند، هرچند این مسئله یک بحث فرهنگی است و مربوط به الان و کشور ما هم نمی شود و دلایل خاص خود را دارد ولی با اجرایی کردن این اقدامات، می توان این فاصله ها را کم کرد.
شارقی با بیان اینکه انتصاب زنان در پست های مدیریتی یکی از گام های مهم در راستای عدالت جنسیتی است، افزود: در زمان های گذشته بخشدار و مدیر کل شدن زنان برای جامعه قابل هضم نبود ولی اکنون جامعه این مساله به راحتی پذیرفته و استقبال می کند، این موارد تغییراتی است که ایجاد کردیم.
وی با اشاره به مشکل ساز بودن دوگانگی بین سنت و مدرنیته برای دختران گفت: این طبیعت جوامع سنتی و در حال توسعه است که باید این مرحله گذار را داشته باشند ما هم چاره ای نداریم،قطعا آسیب هایی هم متوجه جامعه می کند ولی مهم این است که بتوانیم دوره گذار را مدیریت کنیم و خلاها را خوب ببینیم و از تجربیات کشورهای توسعه یافته استفاده کنیم و بتوانیم با مدیریت خوب کمترین آسیب را به جامعه داشته باشیم.
برخورد با مائده هژبری یک برخورد سلبی و چکشی بود
وی با اشاره به مسئله پیش آمده برای مائده هژبری خاطرنشان کرد:متاسفانه برخوردی که در رابطه با این دختر جوان صورت گرفت یک برخورد سلبی و چکشی بود که واکنشی بدتر از آن را به دنبال داشت به طوری که منجر به خروج وی از کشور شد.
نظر شما