آیتالله سیدمحمود مجد هاشمی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان، با بیان اینکه معرفی شدن تشیع به عنوان مذهب روضه و گریه با واقعیت همخوانی ندارد زیرا شیعیان نشاط و شادابی معنوی ویژهای دارند، گفت: ابتکار برخی دستگاههای فرهنگی کشور در انتخاب دو دهه «ولایت و امامت» و «کرامت» گامی مهم در زدودن تصور نادرست پیروان سایر مذاهب اسلامی و ادیان نسبت به شیعیان بوده است.
وی افزود: سیاستگذاران دهههای ولایت و امامت و کرامت نباید به برگزاری جشنها و جشنوارههای شاد و پر نشاط و همایشها و نشستهای علمی بسنده کنند، بلکه باید با زمینه مردمی شدن، برنامههای این دهه را مطابق با آموزههای دین و با هدف جریانسازی و گفتمانسازی فرهنگ شادی فراهم کنند.
امام جماعت مسجد باقرالعلوم (ع) با بیان اینکه دهه کرامت، فرصتی مغتنم برای ترویج آموزههای اهل بیت (ع) است، خاطرنشان کرد: بیان زوایا و ابعاد گوناگون سبک زندگی و سیره اهلبیت (ع) میتواند جهانیان را با این واقعیت آشنا سازد که تشیع، مذهب پر نشاط و پویایی است که گریه و خنده، شادی و غم را توامان دارد.
مجد هاشمی با بیان اینکه فراوانی مجالس روضه و سوگواری در میان شیعیان، ریشه در شرایط اجتماعی و سیاسی دوران زندگانی اهل بیت (ع) دارد، گفت: بررسی دقیق سبک زندگی اهلبیت (ع) این واقعیت را نمایان میکند که شادی و نشاط معنوی بخش برجستهتر زندگی این پیشوایان دینی بوده است و مجالس روضه نیز نقشی موثر در تخلیه هیجانات و پالایش روانی افراد دارند و دهه کرامت فرصت نمایش این واقعیت در عرصه عمومی است.
وی در ادامه، دهه کرامت را فرصت آشناسازی بیشتر مرم با امام رضا (ع) و حضرت فاطمه معصومه (ع) دانست و خاطرنشان کرد: مساجد، حسینیهها و بقاع متبرکه به دلیل پایگاه مردمی که دارند میتوانند موجب مشارکت بیشتر گروههای گوناگون مردم در برگزاری برنامههای دهه کرامت شوند.
تولیت حوزه علمیه باقرالعلوم (ع) افزود: مساجد و نهادهای آن مانند پایگاههای بسیج و کانونهای فرهنگی هنری مساجد باید مروج شادی پایدار، متعارف و معقول که متناسب با آموزههای دینی باشد و آحاد مردم در اجرای برنامههای مرتبط با آن نقش ایفا میکنند، باشند، در واقع همراهی مردم در برگزاری برنامههای دهههای کرامت و ولایت و امامت، زمینهساز ارتقای فرهنگ شادی و نشاط در جامعه میشود.
نظر شما