اصراری بر انتخاب همه برگزیدگان از میان زنان مسلمان نداریم

سروری مجد گفت: غرب میان نقش زنان در خانواده با فعالیت های اجتماعی آن ها سازگاری نمی بیند اما جایزه گوهرشاد به دنبال ترویج این نگرش است که زنان در کنار نقش همسری و مادری، می توانند در جامعه نیز تاثیرگذار باشند.

به گزارش خبرنگار شبستان، نشست سومین جایزه جهانی گوهرشاد، بزرگداشت بانوان فرهیخته و نیکوکار، پیش از ظهر امروز در موزه ملک برگزار شد.



علی سروری مجد، دبیر جایزه در این نشست گفت: استان قدس رضوی جایزه گوهرشاد  رااز سال ۱۳۹۵ با هدف جریان سازی فرهنگی طراحی و اجرا کرد. در هر دوره این جایزه ۴ بانوی فرهیخته و نیکوکار ایرانی و ۴ بانوی خارجی به عنوان برگزیده معرفی می شوند.


وی با اشاره به شاخصه های انتخاب بانوان برگزیده گفت: خدمات مفید برای جامعه از مهمترین معیارهای انتخاب ماست که شامل مواردی چون ایثار و شهادت، فعالیت فرهنگی و رسانه ای، وقف و امور خیریه و نظایر آن می شود.


دبیر جایزه گوهرشاد با تاکید بر مطالبه گری این جایزه از فرهنگ غرب گفت: غرب میان نقش زنان در خانواده با فعالیت های اجتماعی آن ها سازگاری نمی بیند اما جایزه گوهرشاد به دنبال ترویج این نگرش است که زنان در کنار نقش  همسری و مادری، می توانند در جامعه نیز تاثیرگذار باشند. به همین دلیل ما اصراری بر انتخاب همه برگزیدگان از میان زنان مسلمان نداریم. مثلا خبرنگار عیر مسلمانی که به افشای جنایات رژیم صهیونیستی می پردازد و در این راه شهید می شود نیز برگزیده ماست.


سروری مجد همچنین به نوآوری دوره سوم جایزه اشاره کرد و گفت: شبکه سازی بانوان فرهیخته و نیکوکار با هدف انتشار فعالیت های آن ها از برنامه های این دوره است.



وی در بخش دیگری از سخنان خود به سایر فعالیت های جایزه گوهرشاد پرداخت و گفت: سایت جایزه جهانی گوهرشاد به ۵ زبان، برگزیدگان و آثار آن ها را معرفی می کند. یکی از راه های شناسایی برگزیدگان و معرفی بانوان فرهیخته از سوی مخاطبان است. از سوی دیگر مرکز اسناد آستان قدس، کتاب اسناد و موقوفات مرتبط با مسجد گوهرشاد را منتشر کرده است. موسسه به نشر نیز که وظیفه تولید و انتشار کتاب را برعهده دارد، داستان زندگی برگزیدگان جایزه گوهرشاد را در قالب رمان منتشر می کند که رمان مکتب دار بزرگ از نمونه های آن است.


ساز و کار انتخاب برگزیدگان موضوع دیگری بود که سروری مجد در این نشست تشریح کرد. وی گفت: یکی از راه های شناسایی برگزیدگان، استعلام از شخصیت های حقیقی و حقوقی است. کمیته امداد، سازمان اوقاف، بعثه مقام معظم رهبری، رسانه ملی، مجمع جهانی اهل بیت و سایر نهادها پیشنهادات خود را به جایزه ارائه می دهند. کمیته انتخاب برگزیدگان شامل ۱۷ نفر شخصیت حقیقی و حقوقی نیز علاوه بر بررسی صلاحیت نامزدها، افرادی را پیشنهاد می کند.


وی با یاداوری ۲۷ تیرماه به عنوان روز برپایی مراسم اختتامیه جایزه در حرم مطهر رضوی گفت: ندر کنار برنامه اصلی، برنامه هایی جانبی نیز تدارک دیده شده که از جمله آن ها می توان به نشستی با حضور برگزیدگان سه دوره با هدف آشنایی برگزیدگان با یکدیگر و برپایی نشست هایی به ابتکار کمیته امداد برای آشنایی با دستاوردهای مشترک این نهاد و برگزیدگان اشاره کزد.


 

کد خبر 716026

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha