برگزاری جایزه «پروین» راه دوری نمی رود

میرجعفری گفت: یک زمانی رویدادهای ادبی متنوعی داشتیم که بهانه ای بود برای اینکه یک تعداد از کسانی که در شعر برگزیده هستند، معرفی شوند. متاسفانه الان تمام این ها به شعر فجر ختم شده است و در سال با ۲ تا ۳ چهره روبرو می شویم.

سیداکبر میرجعفری، شاعر و منتقد ادبی در پاسخ به این سوال که برگزاری جایزه ادبی پروین به عنوان یک جایزه ادبی زنانه چقدر ضرورت دارد، به خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: شاید از این جهت که زن و مرد هر دو در یک عرصه ادبی کار کنند اصلا چنین جشنواره ای ضرورت نداشته باشد. به شخصه معتقدم در جامعه هر چقدر تعداد جوایز ادبی بیشتر باشد، بهتر است به دلیل اینکه انگیزه های بیشتری پیش می آید که یک عده کار ادبی انجام دهند و در این زمینه فعالیت بیشتری داشته باشند.

 

میرجعفری اظهار داشت: یک زمانی جایزه کتاب دفاع مقدس داشتیم، شب های شهریور داشتیم، جشنواره های مختلفی داشتیم هر کدام از این جشنواره ها بهانه ای بود برای اینکه یک تعداد از کسانی که در شعر برگزیده هستند، معرفی شوند. متاسفانه الان تمام اینها به شعر فجر ختم شده است و در سال با 2-3 تا چهره روبرو می شویم.

 

وی خاطرنشان کرد: به نظرم می آید جایزه ادبی پروین اعتصامی این مجال را فراهم می کند که ما چند چهره جدید در زمینه شعر را ببینیم و در مورد آنها حرف بزنیم و این افراد به جامعه ادبی ما معرفی شوند. جایزه ادبی پروین نیز مجالی دیگر است برای معرفی جمعی از نویسندگان و شاعران خانم. چه ایرادی دارد که یک جایزه مختص خانم ها شود. وقتی قرار باشد با معیارهای ادبی سراغ اثر فرد برویم نباید کاری به جنسیت داشته باشیم اما گاهی می خواهیم توجه جامعه را به آثار بانوان جلب می کنیم که این امر اشکالی ندارد.

 

وی در پاسخ به این سوال که جایزه ادبی پروین اعتصامی چه تاثیری در معرفی زنان شاعر و نویسنده به جامعه ادبی داشته است، به شبستان عنوان کرد: در حال حاضر در جامعه ادبی ما تعداد زنانی که به طور جدی و حرفه ای شعر را دنبال می کنند از نظر آماری تعدادشان کمتر از مردان است. به عنوان مثال وقتی یک شب شعر برگزار می شود می بینیم در مقابل 15 آقا، پنج نفر خانم هستند. البته این شکل قضیه طبیعی است. اگر یک جایزه ادبی مختص خانم ها در نظر بگیرند راه دوری نمی رود و در معرفی زنانی که در عرصه ادبیات فعالیت می کنند، تاثیرگذار خواهد بود. به هر حال حداقل به بهانه یک جایزه ادبی که مختص بانوان است یک بار هم که شده اسم یک سری از بانوان از رسانه ها شنیده می شود و وقتی کاندیداها یا برگزیده ها را اعلام می کنند، شاعران و نویسندگان خانم به جامعه معرفی می شوند.

 

این منتقد ادبی و شاعر در پاسخ به این سوال که آیا در دنیا جایزه ادبی مختص بانوان برگزار می شود یا خیر، اظهار داشت: متاسفانه در این زمینه حضور ذهن و اطلاعی ندارم.

 

کد خبر 716368

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha