مردم را با زبان هنر با معارف دین مانوس کنیم

دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی کشور، گفت: ما باید مردم را با قرآن، نهج‌البلاغه و صحیفه سجادیه مانوس کنیم که زبان هنر یکی از بهترین ابزارها برای تحقق این هدف است.

به گزارش خبرنگار مسجد و کانون‌های مساجد خبرگزاری شبستان، حجت‌الاسلام حمید محمدی در نشست کارشناسان فرهنگی، هنری و آموزش دبیرخانه‌های استانی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد که امروز (۲۷ تیرماه) در باغ زیبا برگزار شد، بهترین، مهم‌ترین و حساس‌ترین کارکرد مساجد را کارکرد قرآنی آن‌ها دانست و گفت: مسجد، خانه خدا و قرآن، کلام خدا است بنابراین مسجد بهترین مکان برای احیا و گسترش فرهنگ قرآنی در کشور است.

 

وی در ادامه با بیان اینکه کانون‌های فرهنگی هنری مساجد زمانی در کار خود موفق هستند که مردم بیشتر از گذشته جذب مساجد شوند، خاطرنشان کرد: کلیه کارهایی که منجر به احیای امر قرآن در منازل مردم می‌شود می‌تواند با فعالیت کانون‌های فرهنگی هنری مساجد، به آن‌ها منتقل شود و احیای قرآن با محوریت این بیوت الله انجام شود.

 

دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی کشور با اشاره به اینکه قرآن، کلام خود خداوند است در حالی که برخی از کتب پیشین دچار تحریف شده‌اند، افزود: پیامبر اسلام (ص) مسئول مقام تبیین قرآن شدند و کتاب نهج‌البلاغه یکی از بهترین کتاب‌ها برای تبیین قرآن است.

 

محمدی با بیان اینکه مقام معظم رهبری، نهج‌البلاغه را بهترین تفسیر قرآن دانسته‌اند، گفت: ارتباط و انس ما و حتی حوزویان با این کتاب بسیار کم است.

 

وی با اشاره به سه مقام تنزیل، تبیین و تصعید درباره قرآن، خاطرنشان کرد: صحیفه سجادیه به عنوان قرآن صاعد، نمونه برجسته صحیفه‌های چهارده معصوم (ع) از صحیفه محمدیه تا صحیفه مهدویه است.

 

دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی کشور، با بیان اینکه مسیحیان از صحیفه سجادیه برای مسیحی شدن بت‌پرستان آفریقایی استقاده می‌کنند، ادامه داد: این کتاب جزو پرفروش‌ترین کتاب ها در واتیکان است.

 

محمدی گفت: ما در حال تدوین رمانی قرآنی هستیم که بزرگترین رمان جهان خواهد بود و در بخشی از آن خاطرات شیطان نقل شده است، همچنین اگر سریال آن ساخته شود پخش آن حتما بیش از ۳۰ سال طول می‌کشد.

 

وی با بیان اینکه طی ۴۰ سال اخیر حدود ۱۰ فیلم در حوزه قرآن ساخته شده است، افزود: ما باید مردم را با قرآن، نهج‌البلاغه و صحیفه سجادیه مانوس کنیم که زبان هنر یکی از بهترین ابزارها برای تحقق این هدف است.

 

دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی کشور، در ادامه با بیان اینکه مسئولان مسجدی، در ردیف اول شکایت از سوی قرآن هستند، اظهار کرد: اعضای کانون‌های فرهنگی هنری مساجد شناختی دقیق درباره قرآن، نهج‌البلاغه و صحیفه سجادیه ندارند.

 

محمدی با تاکید بر قرآنی شدن کانون‌های فرهنگی هنری مساجد، گفت: رویکرد ما در آموزش قرآن با محوریت کتاب "فهم زبان قرآن" به اعضا و فعالان این کانون‌ها و بر محوریت ۵ جز قرآن ـ از سوره محمد تا ناس‌ـ است.

 

وی ادامه داد: امسال حفظ جز سی‌ام قرآن، محور برنامه‌های ما در حوزه تربیت حافظ قرآن در کشور است.

 

دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی کشور، در ادامه درباره آموزش نهج‌البلاغه به کانونی‌ها، خاطرنشان کرد: این آموزش با محوریت کتاب "درسنامه نهج‌البلاغه" انجام می‌شود و با آموزش حکمت‌های آن آغاز و سپس با آموزش نامه‌ها و خطبه‌های آن ادامه می‌یابد.

 

محمدی ادامه داد: ما در حوزه آموزش صحیفه سجادیه نیز  ابتدا نظام‌نامه آموزشی را تدوین کرده‌ایم که کتاب آموزشی آن شامل ۳۲ درس است.

 

وی با بیان اینکه هر دبیرخانه استانی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد برای آموزش قرآن، نهج‌البلاغه و صحیفه سجادیه باید ابتدا استادان مرتبط را شناسایی یا تربیت کند، گفت: آموزش این سه کتاب باید با برنامه‌ریزی دقیقی انجام شود.

 

دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی کشور، در ادامه با بیان اینکه انجیل به ۲۵۰۰ زبان، اما قرآن صرفا به ۱۴۸ زبان دنیا ترجمه شده است، اظهار کرد: دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه در زمینه قرآن بسیار ضعیف عمل کرده‌اند.

 

محمدی در ادامه با بیان اینکه امروزه به همت جمهوری اسلامی، حدود ۳۰ میلیون شیعه در آفریقا وجود دارند، ادامه داد: ارزش، دانش و بینش سه عنصر موفقیت انسان ها هستند که عنصر بینش در جامعه ما بسیار کم است، درحالی که امام (ره) با بینش کامل و وسیع خود، جغرافیای جهان را تغییر دادند.

 

 

 

کد خبر 716710

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha