درد بی مُسکِن مسکن/سقفی که ۱۰۰ برابر گران شده است

بازار مسکن در هر دوره زمانی ساز متفاوتی از بازارهای دیگر می زند و حالا که بازارهای ارز و خودرو و سکه را حباب فرا گرفته خبر از رکود در مسکن منتشر می شود اما این فرقی به حال مردم ندارد زیرا چه در حال رکود چه گرانی، امکان خرید مسکن برای همه وجود ندارد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان،‌ بازار مسکن همواره یکی از بازارهایی است که سازی متفاوت از وضعیت اقتصادی جامعه می زند اما این بازار در ۴ سال ابتدایی دولت حسن روحانی دوران بسیار خوبی را تجربه می کرد و توانسته بود از جنس کالای سرمایه گذاری خارج شده و به سقفی برای مردم تبدیل شود.

 

اما در چند ماه اخیر بازار مسکن از جلد خود در آمد و تغییر وضعیت داد و باز هم به همان وضعیت سابق خود بازگشت و به یک کالای سرمایه ای تبدیل شد. این امر موجب گرانی بیش از تصور مسکن شد ولی حالا در آخرین بررسی ها خبر از تعدیل و حتی رکود در بخش هایی از این بازار داده می شود.

 

طبق گفت و گوی یک کارشناس مسکن با خبرگزاری ایسنا، فاز سوم تحولات اخیر بازار مسکن که بعد از خروج طرف تقاضا از کلان‌شهرها اتفاق می‌افتد به تعدیل قیمت‌ها منتهی خواهد شد.

 

سلمان خادم‌المله معتقد است که «در ماه‌های اخیر سطح درآمد اغلب دهک‌ها نه تنها تغییر مثبت نداشته بلکه منفی بوده است. عمده تقاضا در بازار مسکن طی ماه‌های اخیر را جابه‌جایی اجباری یا تقاضای سرمایه‌ای شکل می‌داد و دهک‌های پایین جامعه از این تغییرو تحول عقب ماندند و فشار زیادی به آنها آمد؛ زیرا متناسب با تغییر قیمت مسکن، موجران هم اجاره را بالا بردند. بنابراین جمعیتی به دلیل عدم توان اجاره و عدم توان خرید مجبور شدند به سمت شهرهای اطراف تهران بروند و این روند هم طبیعتا تا چند ماه آینده ادامه خواهد داشت. تابستان فصل جابه‌جایی محسوب می‌شود اما دیدیم که در تیرماه معاملات افت کرد. علتش این است که بخش اغلب خریداران واقعی از بازار مسکن خارج شده و همان‌طور که پیش‌بینی کردیم بازار مسکن به سمت رکود می‌رود؛ رکودی که شاید از قبل هم جدی‌تر باشد.»

 

این در حالی است که روز گذشته محمدرضا رضایی کوچی، رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی به تسنیم گفته بود «واقعیت این است که بخش مسکن کشور وارد رکود شده و با این وجود افزایش قیمت مسکن هم ادامه دارد همچنین در حال حاضر متاسفانه 3 میلیون مسکن در کشور کمبود داریم.»

 

اما درد مسکن دردی نیست که به دولت روحانی یا دولت دیگری مرتبط باشد بلکه این درد سال هاست که بی مُسکِن مانده. همانطور که نائب رئیس اتحادیه مشاوران املاک اعلام کرده در فاصله سال‌های ۷۱ تا ۹۴ قیمت مسکن ۱۰۴ برابر رشد داشته است.

 

عقبایی ­با اشاره به رشد نامتعارف قیمت مسکن در اردیبهشت امسال­ افزوده که بخش عمده ای از رشد 35 درصدی قیمت در اردیبهشت امسال،​ حباب بوده  که تاپایان شهریور 10 درصد آن باقی می‌ماند.

 

 

 

کد خبر 717289

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha