مخلان بازار ارز و خودرو دستگیر شدند/ صدور  فاکتورهای صوری برای واردات موبایل

سخنگوی قوه قضاییه از دستگیری مخلان بازار ارز و خودرو خبر داد و گفت:در این حوزه‌ها تاکنون ۱۳ نفر دستگیر و بازداشت شدند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای، سخنگوی قوه قضاییه امروز در نشست خبری اعلام جرایم اقتصادی گفت: در شرایطی که دشمن جنگ اقتصادی علیه ما آغاز کرده و در حال لطمه زدن به ماست ،شاهدیم افرادی سودجو و متخلف دست به اقدامات مجرمانه می زنند.

 

وی با بیان اینکه هر جرمی همیشه جرم است، بیان کرد: اما در این شرایط افرادی که مرتکب جرم به ویژه در حوزه اقتصادی می شوند، قابل گذشت و اغماض نیست لذا همه دستگاه ها موظف شدند با رصد کردن امور و پیگیری مسایل به صورت جدی با متخلفان این حوزه برخورد داشته باشند از جمله نیروی انتظامی و امنیتی به عنوان ضابط و وظایف ذاتی که دارند و قوه قضاییه هم به عنوان دستگاهی که هم باید مجرم را شناسایی و هم به تناسب جرمشان برخورد کند اقدامات لازم را در این زمینه انجام می دهند.

 

حجت الاسلام محسنی اژه ای با بیان اینکه تخلفاتی در دو حوزه صورت گرفته است، تصریح کرد: یکی در حوزه توزیع ارز که از ناحیه بانک مرکزی بوده و دیگری هم در حوزه ثبت سفارش برای وارد کردن کالا (تلفن همراه، خودرو و ...) بوده است. ما از نیروی انتظامی به طور خاص در ماه ها و هفته های اخیر به عنوان ضابط دستگاه قضایی کمال تشکر و قدردانی را داریم.

 

سخنگوی قوه قضاییه در ادامه تصریح کرد: از اواخر سال گذشته تا به امروز با توجه به دستوراتی که از سوی دستگاه قضایی به نیروی انتظامی ابلاغ شده و انتظاراتی که دولت و بانک مرکزی از ناجا داشتند به حق تلاش بسیار خوبی کردند و تعداد قابل توجهی از نیروهای خود را به این کار اختصاص دادند و به دنبال این هستند که حق بیت المال را استیفا، مجرمان را شناسایی و تحویل دستگاه قضایی دهند.

 

وی با بیان اینکه تا به امروز حدود 13 نفر در این خصوص دستگیر و بازداشت شدند، افزود: همچنین ۵ نفر در خصوص ثبت سفارش بازداشت شدند و دلالان نیز در این زمینه شناسایی شدند. در رابطه با ثبت سفارش کالا پنج نفر دستگیر و شناسایی شدند. در زمینه ارز هم فردی که به عنوان عامل بانک مرکزی بود و با یکی از همکارانش ارز را گرفته و توزیع می کردند، بازداشت شدند.

 

حجت الاسلام اژه ای در ادامه اذعان کرد: همچنین دو نفر از صرافانی که صرافی مجاز هم بودند و تخلفات مختلف داشتند، دستگیر شدند؛ آنها موظف بودند ارز را جهت کنترل بازار بگیرند و در اختیار کسانی که نیاز به ارز داشتند، قرار دهند ولی آنها کارت ملی افراد متعددی را اجاره کرده بودند و ارز را گرفته و به هر نحوی که دوست داشتند مورد استفاده قرار دادند یعنی ارز را به دست مصرف کننده برای کنترل بازار نرساندند، کارت ملی را دادند و در قبالش ارز دریافت کردند با وجود اینکه صرافی مجاز بودند. همچنین سه نفر از دلالانی را که با این صرافی ها در ارتباط بودند نیز دستگیر شدند.

 

سخنگوی قوه قضاییه افزود: افرادی هم که در ثبت سفارش کالا بودند، تحت تعقیب قرار گرفتند که اکنون نیز ادامه دارد. در طول سه ماهه اول امسال که قرار شد ارز به قیمت 4 هزار و 200 تومان برای واردات کالا تخصیص یابد، بیش از 50 میلیارد دلار ارز تخصیص یافت. در این رابطه افرادی در مظان اتهام قرار گرفتند،در حال بررسی است که آیا ارزی که گرفتند کالایی وارد کرده اند یا نه. همچنین مواردی است که در حال تحقیق می باشد و ما نمی توانیم به صورت صددرصد اعلام کنیم که چند نفر از این افرادی که ثبت سفارش کرده بودند بخشی از این 50 میلیارد دلار را گرفتند ولی این تخلف صورت گرفته است.

 

وی ادامه داد: در میان آنها افرادی هستند که این کالاها را وارد کردند اما نه به مقداری که ارز به آنها تخصیص داده شده و همچنین افرادی هستند که در نوع کالا مشکل داشتند که همه اینها در حال تحقیق و بررسی است.

 

وی ادامه داد: بخشی از این تخلفات برای پایان سال 96 بوده است که وزارت صنعت، معدن و تجارت این را متوجه شده و نامه‌هایی به سازمان تعزیرات حکومتی و وزارت اطلاعات ارسال شده است. این نامه در حال بررسی است ولی سوال ما از وزارت صنعت این است آیا آنها اقدام مؤثری در جهت این تخلف انجام دادند؟ توضیح فعلی آنها این است که ما هم به سازمان تعزیرات این مسئله را عنوان کردیم و هم به وزارت اطلاعات نامه رسمی نوشتیم .

 

حجت الاسلام اژه ای در ادامه افزود: اکنون مدیر کل سازمان توسعه تجارت، معاون این مدیر کل و فردی که مسئول ثبت سفارش در آن مقطع زمانی بوده (یک خانم)و همچنین طراح سامانه بازداشت شدند.

 

سخنگوی قوه قضاییه با بیان اینکه 57 شرکت در ثبت سفارش خودرو تخلف کردند، اظهار کرد: بسیاری از این احضارها با دستور و نظارت قاضی توسط نیروی انتظامی صورت گرفته است که همه این موارد در حال تحقیق و بررسی می باشد.

 

وی با اشاره به شرکت های واردکننده تلفن همراه نیز اظهار کرد: تاکنون توسط نیروی انتظامی و دادسرا برای 40 شرکت پرونده تشکیل داده شده است. تخلفاتی در این زمینه محرز شده ولی نیاز به تحقیقات بیشتری دارد از جمله اینکه آنها گفته اند گرچه ما اینها را با ارز 4200 تومان وارد کردیم اما با قیمت بازار آزاد فروختیم.

 

وی در ادامه خاطرنشان کرد: افراد دیگری هم بودند که مدعی شدند ،فاکتورهایی مبنی بر فروش تلفن همراه به فلان افراد را داشتند که با دستور قضایی و با کمک نیروی انتظامی از خریداران مربوطه تحقیق به عمل آمد و مشخص شد این فاکتورها صوری است و افراد مربوطه اظهار بی اطلاعی در خصوص خرید این موبایل ها کردند.

 

سخنگوی دستگاه قضایی با بیان اینکه یکی از این شرکت ها شرکت های وابسته به شستا است،گفت: مدیرعامل شستا احضار و مورد تحقیق قرار گرفته است و وی در خصوص پاره ای از مسایل گفته اینها شرکت های زیرمجموعه ما بودند و من از جزییات کار آنها اطلاعی ندارم اما قول تحقیق و بررسی را داده است ولی ما به صرف تحقیقات وی اکتفا نخواهیم کرد و از طرق دیگر تحقیق و بررسی خود را آغاز خواهیم کرد.

 

وی با اشاره به وحید مظلومی (سلطان سکه) و 15 نفری که در حال حاضر در این رابطه در بازداشت هستند، گفت: حکم این فرد در سال‌های 91-92 به دلیل اخلال در نظام پولی و ارزی، اشد مجازات صادر شده بود که بانک مرکزی و وزارت اطلاعات عنوان کردند که این فرد با ما در ارتباط بوده و به همین دلیل حکم مظلومی اجرا نمی‌شود.

 

وی تصریح کرد:در چند روز گذشته شخصی با شناسایی نیروی انتظامی دستگیر شده است، این شخص به دلیل خرید و فروش ارز در بازار مورد بررسی پلیس قرار می‌گیرد و طی مراحلی دستگیر می‌شود.وی پس از بازداشت به درخواست بانک مرکزی و وزارت اطلاعات آزاد می‌شود چرا که این فرد با آن‌ها در ارتباط بوده و برای کنترل بازار بوده است.

 

سخنگوی دستگاه قضایی‌ ادامه داد: پس از آزادی این فرد و تحقیقات انجام شده مشخص شد این فرد دچار تخلف شده و این فرد ارز را با قیمت بالاتر به فروش رسانده و به دنبال آرام کردن بازار ارز نبوده است. لذا قوه قضاییه با تمام توان در این حوزه کار خواهد کرد و تا جایی که قانون اجازه دهد مسائل را شفاف به مردم اطلاع رسانی می‌کند.

 

وی در خصوص اینکه تاکنون در بین دستگیرشدگان و کسانی که احضار شده‌اند، آقازاده‌ها هم بوده‌اند؟ خاطر نشان کرد:تاکنون در بین دستگیرشدگان و کسانی که مورد بازرسی قرار گرفته‌اند آقازاده‌ها نبودند و تحقیقات و بررسی‌ها ادامه خواهد داشت.

 

محسنی اژه‌ای  اظهار کرد: تاکنون پرونده قضایی برای بانک مرکزی تشکیل نشده است اما تحقیقات از بانک مرکزی ادامه دارد.

 

وی در خصوص‌ ممنوع الخروج بودن زنی که متخلف اقتصادی بوده است نیز اظهار کرد: در خصوص تخلفات صنعت، معدن و تجارت 50 نفر ممنوع الخروج شده‌اند.

 

 

 

کد خبر 717957

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha