به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از تربت حیدریه، حجت الاسلام مهدی رجبی جانشین دادستان انقلاب تربت حیدریه در جلسه مشترک رابطین امور بانوان دستگاه ها، نهادها و پایگاه های مقاومت بسیج با موضوع آسیب های اجتماعی که متوجه بانوان وکودکان است که در محل سالن اجتماعات فرمانداری تربت حیدریه برگزار شد با بیان اینکه قبل از اینکه دیگران عملکرد ما را مورد ارزیابی قرار دهند بهتر است خودمان عملکردمان در حوزه مبارزه با آسیب های اجتماعی را مورد بازنگری قرار دهیم امیدواریم تا بتوانیم انتظاراتی که افکار عمومی از این مجموعه دارند را جامه عمل بپوشانیم، گفت:برخی از مشکلاتی که متوجه جامعه امروزی ما است براثر جهل قانون است وجهل قانون مانع ابقای وظایف شهروندی است.
وی با اشاره به اینکه آنچه که درجامعه نشان می دهد آمارها وپرونده های آسیب های اجتماعی روبه رشد است وکتمان آسیب ها وپوشاندن حقیقت به پیکره اسلام آسیب وارد می کند، اظهارداشت:نهادهای اجتماعی وفرهنگی باید نسبت به آسیب های اجتماعی فعال باشند وآسیب های اجتماعی را شناسایی کنیم تا جایی که بتوانیم برطرف کنیم.
حجت الاسلام رجبی گفت : یکی از عواملی که می تواند فضای آسیب های اجتماعی را فراهم سازد بستر محیط است که زمینه ساز آسیب ها می باشد مانند محیط خانه، مدرسه و جامعه که محیط می تواند زمینه آسیب های اجتماعی را فراهم کند.
وی بیان کرد: وقتی فرهنگ های مختلف از جاهای مختلف می آیند ودرکنار هم قرار می گیرند تجمع این خرده فرهنگ ها بستر آسیب اجتماعی را فراهم می کند و جدا از این مسئله، عوامل ساختاری در کشور ما اعم از اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و به طور خاص فقر و بیکاری، مهاجرت، عدم پاسخگویی کامل به نیازها و مطالبات جوانان و غنیسازی اوقات فراغت از تهدیدات این بخش بهشمار میرود.
جانشین دادستان تربت حیدریه اولین آسیب در جامعه فعلی را بحث کودک آزاری دانست وگفت: اولین تبعات کودک آزاری صدمات جسمی بحث معلولیت کودکان است وهرنوع اذیت وآزار شامل صدمه جسمی، روانی و سلامت را به مخاطره می اندازد و قانون گذار حمایت از کودکان و نوجوانان را مشخص می کند و قانون حمایت از کودکان ونوجوانان تصویب شده است.
حجت الاسلام رجبی تصریح کرد: همچنین عوامل روان شناختی اعم از اضطراب، افسردگی، توهم، بحران هویت، هیجانجویی و عوامل خانوادگی به عنوان رکن اصلی پیشگیری از شیوع آسیب های اجتماعی می باشد و عوامل خانوادگی ناشی از کاهش سطح ارتباط موثر بین اعضای خانواده، ضعف مدیریت، کنترل فرزندان، اعمال خشونت در منزل، تعارض و دوگانگی در ارزشها، الگوهای خانوادگی، ضعف در آموزش و مهارتهای زندگی و سبک فرزندپروری، همگی جزو عوامل خانوادگی است که نقش بسیار مهمی در خانواده دارد.
وی افزود:عوامل فرهنگی از جمله ضعف آگاهی از خطرات ناشی از آسیب های اجتماعی تغییر سبک زندگی و باورهای غلط در خانوادهها را نیز در افزایش آسیب ها نباید فراموش کرد.
جانشین دادستان انقلاب تربت حیدریه گفت: راهکارهایی که قانون گذار برای پیشکیری از آسیب های اجتماعی در جامعه فراهم کرده این است که هر فرد باید مسلط به قوانین باشد مانند گذاشتن عکس های شخصی دیگران و بحث انتشار عکس های دیگر در قانون جرائم رایانه ای – مخابراتی – ترغیب و شیوه های دستیابی به انحرافات در ماده ۷۴۳ رایانه ای جرم تلقی می شود.
وی انحرافات زناشویی، افزایش طلاق، نداشتن بودجه کافی و بحث افزایش انحرافات جنسی را از دیگر تبعات آسیب های اجتماعی دانست وگفت: اینها روابطی است که قانون گذار آن را جرم تلقی می کند.
حجت الاسلام رجبی در پایان گفت: باید به قانون جامعه مسلط باشیم که به این مقوله ها گرفتار نشویم ودر شرایط فعلی باید بپذریم که فرزندان ما را جامعه تربیت می کند وباید آنها را با این مسائل آشنا کنیم.
نظر شما