فضای رسانه ای ایران همطراز با نفوذ معنوی جمهوری اسلامی نیست

رییس انجمن روزنامه نگاران مسلمان فضای رسانه ای کشور را همطراز با نفوذ معنوی آن در منطقه ندانست و گفت: روزمرگی یکی از آفت های و مشکلات روزنامه نگاری در کشور است که با آموزش تکنیک باید برطرف شود.

به گزارش خبرنگار شبستان، سیدنظام الدین موسوی، رییس انجمن روزنامه نگاران مسلمان صبح امروز دوشنبه 11 مهر در نشستی با خبرنگاران به تشریح برنامه های پیش روی این انجمن پرداخت و گفت: هیئت مدیره انجمن کار خود را شروع کرده و از بدو شروع به کار جلسات هیئت مدیره هفتگی برگزار می شود، نقد مصوبات خوبی صورت گرفته است و معتقدم با همدلی که در بین اعضاء وجود دارد و با طرح ایده های نوین شاهد این خواهیم بود که انجمن به عنوان تنها انجمن قانونی دارای مجوز به یک حرکت پویا در سه سالی که هیئت مدیره جدید هستند داشته باشد.

 

وی افزود: آنچه مورد تاکید اعضا بوده است، مشی مستقل بودن انجمن روزنامه نگاران مسلمان است، همانطوری که در ادوار گذشته انجمن مستقل از جناحها و احزاب بوده است، در این دوره نیز مشی مستقل خواهد داشت. انجمن به هیچ عنوان ذیل گروهها و احزاب سیاسی خود را تعریف نمی کند، همه طیف های درون گفتمان مجموعه انقلاب را نمایندگی می کنند.

 

وی تاکید بر عدالت رسانه ای را از برنامه مورد توجه انجمن روزنامه نگاران مسلمان خواند و گفت: گفتمان رایج امروز بر رسانه های دگراندیش آزادی بیان است، ما گفتمان آزادی بیان را رد نمی کنیم در یک نظام مردم سالار رسانه ها باید در چارچوب شرع و قانون آزادی بیان داشته باشد، اما به نظر می رسد آنچه مغفول مانده است و بر آن دقت نشده بحث عدالت رسانه ای است که این بحث بالاتر از آزادی بیان است.

 

وی تصریح کرد: امروز فضای رسانه ای شاهد عدالت نیست آنچه فضای رسانه ای نمایندگی می کند یک نمایندگی عادلانه و متعلق به اکثریت مردم نیست، ما اکثریت خاموشی داریم که رسانه ندارد و نقطه نظرات و تمایلات آنها در رسانه ها گفته نمی شود، منظور من از اکثریت خاموش سیاسی نیست، منظور من اکثریت خاموش اجتماعی است، فضای رسانه ای مطالبات عمدتاً بیانگر قشری از جامعه است علی رغم اینکه آن قشر محترم هستند، ولی بخش عمده ای از مردم کشورمان را از آن آزادی بیان محروم کرده ایم، اگر قرار است آزادی بیان باشد باید برای اکثریت خاموش فضایی را ایجاد کنیم که آنها هم بیانی داشته باشند، این اکثریت است که بار انقلاب را بر دوش کشیده است باید تریبونی داشته باشد.

 

وی با تاکید بر ایجاد زمینه عدالت رسانه ای گفت: الان حتی شیوه زندگی که رسانه ملی منعکس می کند با زندگی مردم و مسائل و مشکلات آنها تفاوت دارد، نگاهی که در سریال های تلویزیونی مطرح می شود با انچه آحاد مردم هستند تفاوت دارد، نقطه نظرات مردم روستاهای کشور که 30 درصد جمعیت کشور را تشکیل می دهد، نیست، اقشار محروم نیز باید صدایی در رسانه های داشته باشد.

 

به گفته سیدنظام الدین موسوی فعالیت گسترده و اتخاذ موضع از اولویت های برنامه ای انجمن روزنامه نگاران مسلمان است که براساس آن انجمن حضور فعال در همه حوزه ها داشته باشد یکی از رسالت های روزنامه نگاری متعهد ورود به همه عرصه ها و اظهارنظر درباره همه مسائل است.

 

رییس انجمن روزنامه نگاران مسلمان همچنین خاطرنشان کرد: با تصویب هیئت مدیره انجمن روزنامه نگاران مسلمان گستردن چتر تشکیلاتی را عملیاتی می کند، علی رغم اینکه 14 سال از تشکیل انجمن روزنامه نگاران مسلمان می گذرد، انجمن هنوز نتوانسته است چتری گسترده داشته باشد که همه روزنامه نگاران را دربر بگیرد.

 

وی باز کردن فضا برای پذیرفتن اعضای جدید  را از اولویت های انجمن روزنامه نگاران خواند و گفت: انجمن از همه اعضای رسانه ها و سایت های خبری و صاحب نظران رسانه ها  عضوگیری می کند، بحث شعبات استانی انجمن در دستور کار است و بسترهایی را برای آن فراهم کرده ایم.

 

موسوی دیپلماسی عمومی را از دیگر برنامه های پیش روی انجمن روزنامه نگاران مسلمان عنوان کرد و گفت: امروز در تمام دنیا تشکل های صنفی یکی از ارکان عمومی است، ما فارغ از اینکه دولت در حوزه رسمی چه فعالیتی انجام می دهد مکلف هستیم که با مردم در ارتباط باشیم.

 

وی از برگزاری همایش بین المللی روزنامه نگاران مسلمان در تهران خبر داد و گفت: در حال فراهم کردن مقدمات این همایش هستیم و با بعضی از مسئولان رایزنی شده است.

 

وی افزود: علاوه بر برگزاری همایش اعزام گروهها و هیئت های مختلف روزنامه نگاری عضو انجمن روزنامه نگاران مسلمان به کشورهایی که با ما از نظر روزنامه نگاری هم افق هستند از جمله برنامه هایی است که به آنها پرداخته خواهد شد.

 

رییس انجمن روزنامه نگاران مسلمان با تاکید بر آموزش روزنامه نگاری و ارتقاء سطح کیفی روزنامه نگاری کشور بیان داشت: یکی از مشکلاتی که رسانه های ما با ان درگیر هستند روزمرگی است، کسی به دنبال اموزش تکنیک نیست در حوزه آکادمیک هم اتفاقاتی که روز می دهد با روزنامه نگاری ما همخوانی ندارد باید روزنامه نگاران جدید را با تکنیک های بومی آموزش داد.

 

نظام الدین موسوی پی گیری مسائل صنفی روزنامه نگاران را از برنامه های مهم انجمن روزنامه نگاران مسلمان خواند و گفت: تنها ساختار دارای مجوز انجمن روزنامه نگاران مسلمان است که علی رغم توجه به مسائل اجتماعی و مشکلات به مسائل صنفی روزنامه نگاران می پردازد از گذشته یکسری مسائل رفاهی برای روزنامه نگاران در نظر گرفته شده بود که تلاش ما بر این است در این دوره امکانات را گسترده تر کنیم و اعضای انجمن را برخوردارتر کنیم.

 

به گفته سردبیر خبرگزاری فارس انجمن صنفی روزنامه نگاران در تلاش است که ارتباط عمیقی بین روزنامه نگاران مسلمان همسو و هم افق ایجاد کند که برگزاری همایش، اعزام روزنامه نگاران به خارج از کشور و ایجاد تشکیلات دائمی از جمله برنامه هایی است که می تواند این پیوند را برقرار کند.

 

وی درباره کارکردهای گذشته انجمن روزنامه نگاران مسلمان گفت: عملکرد انجمن روزنامه نگاران مسلمان از گذشته من حیث المجموع خوب بوده و دوستانی که در 6 دوره گذشته در این انجمن بودند کارهایی انجام داده اند که خوب بوده است و ما منکر زحمات آنها نیستیم آنچه امروز عمل می کنیم براساس همان گذشته است و ما از تجارب آنها استفاده خوایهم کرد و کارهای خوب گذشته را ادامه می دهیم البته در هر دوره ای طرحها و ایده های نوینی است که افراد جدید آنها را پی گیری می کنند.

 

سیدنظام الدین موسوی با بیان اینکه انجمن روزنامه نگاران مسلمان مشی مستقل دارد و اعتقاد به گفتمان ولایت از جمله مولفه های مورد توجه انجمن است، گفت: انجمن ذیل گفته های مقام معظم رهبری گرایشهای خود را انتخاب می کند، در حوزه انتخابات آن چیزی دنبال می شده است صلاح مجموع بوده است، انجمن از طیف های فعال در چارچوب دعوت می کرده و کمیته های سیاسی تشکیل شده است که مسئول کمیته سیاسی وحید جلیلی است و ان کمیته فعالیت های متعددی را طراحی کرده ضمن اینکه انجمن ورود پیدا خواهد کرد در تبیین شاخصه های حضور مردم در انتخابات و تنویر افکار عمومی برنامه ای خواهند داشت.

 

وی همچنین یادآور شد: انجمن روزنامه نگاران مسلمان قرار نیست از طیف خاصی حمایت کند آنچه را دنبال می کند، گفتمان انقلاب اسلامی است هر گفتمانی که به انقلاب نزدیک باشد به قول مقام معظم رهبری مورد توجه قرار می گیرد. روال سابق این سود که انجمن صراحتاً حضور پیدا نمی کرد بعید می دانم که بخواهیم به دنبال مصادیق برویم.

 

رییس انجمن روزنامه نگاران مسلمان با ببان اینکه انجمن روزنامه نگاران مسلمان تمامی طیف هایی را که معتقد به نظام و امام و ولایت هستند را در چارچوب نظام هستند حمایت می کند و از انها عضوگیری می کند گفت: کسانی که از این چهارچوب گفتمانی خارج هستند را اعم از اینکه چه کسانی باشند ممکن است از موضع انتقادی با آنها برخورد کند.

 

وی همچنین انجمن روزنامه نگاران مسلمان از تمامی اعضای خبرگزاری ها روزنامه ها و رسانه هایی که شناسنامه دارند عضوگیری می کنند و محدودیت برای عضوگیری روزنامه ها ندارد تمامی روزنامه نگاران و خبرنگاران می توانند به عضویت آن درآیند.

 

سید نظام الدین موسوی با انتقاد از اینکه تاثیر رسانه ای ایران همطراز با تاثیر معنوی و نفوذ سیاسی آن نیست، یادآور شد: ایران در منطقه تاثیر و نفوذ سیاسی زیادی دارد در تمامی کشورهای منطقه رهبران ایران را به اسم می شناسند، متاسفانه نفوذ رسانه ای ما همطراز با این نفوذ معنوی نیست، باید رسانه ها تلاش کنند که همطراز با تاثیر سیاسی و نفوذ معنوی کشور پیش بروند بیشتر رسانه ها به دنبال مسائل داخلی هستند و به مسایل بین المللی توجهی ندارند.

 

پایان پیام/

کد خبر 71821

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha