صندلی داغ مجلسی ها برای دولت/آغاز گمانه زنی ها برای جایگزینی نوبخت/تشکیل وزارت میراث فرهنگی

آغاز گمانه زنی ها برای جایگزینی نوبخت، صندلی داغ مجلسی ها برای دولت، شناسایی اخلالگران اقتصادی در بازار توسط بسیج اصناف، تشکیل وزارت میراث فرهنگی و گردشگری از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در چهارشنبه دهم مرداد ۹۷ است.

به گزارش خبرگزاری شبستان،  آغاز گمانه زنی ها برای جایگزینی نوبخت، صندلی داغ مجلسی ها برای دولت، شناسایی اخلالگران اقتصادی در بازار توسط بسیج اصناف، تشکیل وزارت میراث فرهنگی و گردشگری از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در چهارشنبه دهم مرداد ۹۷ است که می‌توانید مشروح آن را در لینک‌های زیر بخوانید.

تهدید و تحریم‌ موثر نیست/ احترام گذاشتن را امتحان کنید

محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشور مان در توئیتی نوشت: ایران و آمریکا دو سال مذاکره داشتند. به همراه اتحادیه اروپا، سه کشور اروپایی، روسیه و چین، ما توافق چندجانبه منحصربه‌فردی -برجام- را تهیه کردیم. این توافق موثر بوده است. آمریکا می‌تواند صرفاً خودش را به خاطر خروج از توافق و ترک میز مذاکره مورد سرزنش قرار دهد. تهدیدات، تحریم‌ها و شیرین‌کاری‌های تبلیغاتی موثر نخواهد بود. احترام گذاشتن را امتحان کنید: به ایرانی‌ها و به جامعه بین‌المللی.

 

 

اهل گفتگو هستیم اما اصول و ارزش‌هایمان را فدا نمی کنیم

علی نجفی خوشرودی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به سخنان مسئولان آمریکایی در خصوص مذاکره بدون شرط با ایران به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: دو نگاه به این تناقض‌گویی‌ها وجود دارد نخست اینکه در واقع این وضعیت حاکی از آشفتگی در فرآیند تصمیم سازی در سیاست خارجی آمریکا است.

 

وی اظهار داشت: مسئله‌ای که وجود دارد روشی است که اخیرا سیاستمداران آمریکایی آن را دنبال می کنند و آن سیاست خارجی توییتی است یعنی اینکه مسئولان آمریکایی مواضع خود را قبل از اینکه از مراجع رسمی ابلاغ شود در توییت اعلام می کنند. یک نگاه بدبینانه نیز وجود دارد و آن این است که اعلام این مواضع از سوی رییس جمهور و سپس وزیر خارجه آمریکا نوعی تقسیم کار از سوی مقامات بلندپایه این کشور است.

 

وی با بیان اینکه آمریکایی ها بعد از خروج از برجام هزینه‌های سنگینی را به عنوان ناقض اصول بین المللی داده اند، گفت: آنها با این کار می خواهند به دنیا بگویند که اهل مذاکره و گفتگو هستیم ولی این ایران است که قبول نمی کند.

 

سوال از رییس جمهور اعلام وصول شد

در جلسه علنی امروز ۱۰ مرداد مجلس شورای اسلامی سوال از رییس جمهور با ۸۰ امضا و در ۵ محور اعلام وصول شد. علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی در مورد طرح سوال از رییس جمهور گفت: سوال از رییس جمهور به تقاضای 92 از نمایندگان به کمیسیون اقتصادی ارجاع شد و کمیسیون اقتصادی با حضور نمایندگان رییس جمهور آن را بررسی کرد و بعد از بررسی 80 نفر بر سوالشان باقی ماندند و این بیش از یک چهارم نمایندگان است که طبق قانون اساسی و آیین نامه بعد از یک هفته که در کمیسیون بررسی شد عددشان بیشتر از یک چهارم باشد باید سوال اعلام وصول شود.

 

استیضاح وزیر کار اعلام وصول شد

علی اصغر یوسف نژاد، عضو هیئت رییسه مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی امروز ۱۰ مرداد مجلس شورای اسلامی گفت: استیضاح وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی با ۴۰ امضا اعلام وصول می شود.

 

 

لزوم وجود تیم اقتصادی قوی در بخش‌های مختلف/ ضوابط برای برخورد با اخلالگران ارزی به زودی اعلام می شود

سیدکاظم دلخوش، نماینده مردم صومعه سرا در مجلس در ادامه جلسه علنی امروز چهارشنبه 10 مرداد در اخطار قانون اساسی گفت: بازار و ارز در شرایط بد و نابسامانی است و باید برای این موضوع تدبیری شود.

 

علی لاریجانی، رییس مجلس در پاسخ به اخطار دلخوش گفت: نمایندگان مجلس نامه ای برای جابجایی تیم اقتصادی رییس جمهور تقدیم کردند که در این زمینه پیگیری هایی صورت گرفت، ما نیز معتقدیم در این شرایط باید تیم اقتصادی قوی در بخش های مختلف وجود داشته باشد تا بتوانند کار را پیش ببرند.

 

هنوز مصوبه کمیسیون ماده ۱۰ احزاب در مورد یارانه احزاب مشخص نیست

حسین کنعانی مقدم، رییس کمیته اطلاع رسانی خانه احزاب در مورد سرنوشت یارانه احزاب به خبرنگار احزاب خبرگزاری شبستان گفت: برای این موضوع کمالی، رییس خانه احزاب با کمیسیون ماده 10 احزاب جلسه داشت و براساس توافقات صورت گرفته در این جلسه قرار شد تا امسال براساس آیین نامه پیشنهاد کمیسیون ماده 10 احزاب در مورد یارانه احزاب اعمال شود.

 

وی افزود: همچنین کمیته 3 نفری نیز در خانه احزاب با حضور بنده و دو نفر دیگر از اعضای خانه احزاب تشکیل شده است و این کمیته پیشنهادات خود را به صورت مکتوب به وزارت کشور و کمیسیون ماده 10 اعلام کرده است.

 

امیری، سخنگوی دولت می شود؟

محمدباقر نوبخت، رییس سازمان برنامه و بودجه و معاون رییس جمهور که مدت هاست تحت فشار منتقدان دولت برای خروج از سمت های خود قرار گرفته هفته گذشته اعلام کرده بود که استعفای خود از ریاست سازمان برنامه و بودجه و همچنین سخنگویی دولت را تقدیم رییس جمهور کرده که با مخالفت وی روبرو شده است اما نوبخت در طول دو هفته گذشته هیچگونه نشست خبری به عنوان سخنگوی دولت برگزار نکرد و همین امر گمانه ها برای تغییر او را قوت داد تا اینکه شب گذشته در توییتی اعلام کرد به منظور تمرکز بیشتر بر روی سازمان برنامه و بودجه از سمت سخنگویی دولت استعفا داده که مورد موافقت رییس جمهور نیز قرار گرفته است. بر اساس شنیده ها، حسینعلی امیری، معاون پارلمانی رییس جمهور گزینه اصلی جانشینی محمدباقر نوبخت به عنوان سخنگوی دولت به شمار می آید.

 

 

اعلام وصول طرح ممنوعیت انتصاب مقامات دو تابعیتی

احمد امیرآبادی فراهانی، عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی درادامه جلسه علنی امروز چهارشنبه ۱۰مرداد موارد اعلام وصولی را قرائت کرد. طرح ممنوعیت انتخاب و انتصاب مقامات دو تابعیتی یا مرتبط با دول خارجی اعلام وصول شد.

 

بر این اساس طرح الحاق یک ماده به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت اعلام وصول شد.

 

وزارت میراث فرهنگی و گردشگری تشکیل می شود

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی امروز چهارشنبه 10 مرداد با کلیات طرح تشکیل وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با 137 رای موافق، 41 رای مخالف و یک رای ممتنع از مجموع 195 رای موافقت کردند.

 

طبق ماده واحده این طرح، وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با کلیه اختیارات و وظایفی که به موجب قوانین و مقرراتی داده می شود با رعایت بند د ماده 29 قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب 8/7/1386 با اصلاحات و الحاقات بعدی و بند الف ماده 28 قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران مصوب 14/12/1395 و بدون توسعه تشکیلات و افزایش نیروی انسانی به «وزارت میراث فرهنگی، گردشگری وصنایع دستی» تبدیل می شود و بار مالی ناشی از تغییر عنوان از محل منابع داخلی و صرفه جویی تامین خواهد شد.

 

طبق تبصره یک ماده واحده این طرح، تمامی این امکانات، اموال و نیروی انسانی سازمان مزبور در اختیار وزارتخانه جدید قرار می گیرد.

 

 

شناسایی اخلالگران اقتصادی در بازار توسط بسیج اصناف

غلامرضا حسن پور، رییس بسیج اصناف در مورد اقدامات بسیج اصناف برای بازگشت آرامش به بازار و جلوگیری از ایجاد تشنج به خبرنگار شبستان گفت: آرامش در حال حاضر در بازار مشاهده می شود و تنها موضوع افزایش قیمت و عدم تثبیت آنهاست که به مردم فشار می آورد و دولت باید برای عبور از این بحران برنامه ریزی دقیقی داشته باشد.

 

رییس بسیج اصناف با اشاره به فعالیت های این نهاد برای ایجاد آرامش اقتصادی کشور اظهار کرد: در همین رابطه به تمام اصناف بسیجی دستور داده ایم تا اخلالگران در بازار را شناسایی کنند یا حتی کسانی که با دلالی موجب برهم ریختگی بازار می شوند را به ما معرفی کرده تا با ارجاع به مقامات قضایی از بروز تخلفات اقتصادی در بازار جلوگیری می شود.

 

دولت بر صندلی داغ مجلس

دولت دوم حسن روحانی نیز مانند دولت های دوم ۲ دور گذشته دچار بحران اقتصادی شده و عوامل داخلی و خارجی بسیاری اسباب این بحران را فراهم کرده اند و از نظر سیاسی نیز فشارها بر دولت دوازدهم شدت یافته تا جایی که ترمیم کابینه یا تغییر تیم اقتصادی همواره موضوعی بوده که محافل مختلف سیاسی از حسن روحانی خواسته اند.

 

روحانی که در برابر این فشارها تا کنون تنها دست به تغییر رئیس کل بانک مرکزی خود زده حالا قرار است در صحن علنی مجلس حضور یابد و از علت این مقاومت خود بگوید. نمایندگان مجلس شورای اسلامی امروز طرح سوال از رئیس جمهور را در حالی کلید زدند که گویی فشارهای سیاسی پیش از این بر روحانی تاثیری نداشته و این طرح از سوی لاریجانی اعلام وصول شد.

 

در جلسه علنی امروز ۱۰ مرداد مجلس شورای اسلامی سوال از رییس جمهور با ۸۰ امضا و در ۵ محور اعلام وصول شد. علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی در مورد طرح سوال از رییس جمهور گفت: سوال از رییس جمهور به تقاضای 92 از نمایندگان به کمیسیون اقتصادی ارجاع شد و کمیسیون اقتصادی با حضور نمایندگان رییس جمهور آن را بررسی کرد و بعد از بررسی 80 نفر بر سوالشان باقی ماندند و این بیش از یک چهارم نمایندگان است که طبق قانون اساسی و آیین نامه بعد از یک هفته که در کمیسیون بررسی شد عددشان بیشتر از یک چهارم باشد باید سوال اعلام وصول شود.

 

 

 

 

 

 

کد خبر 719504

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha