محسن غفاری مدیر پیام رسان ایتا در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان گفت: حدود 2 میلیون و 700 هزار نفر مخاطب داریم که سیستم را رجیستر کرده اند.
وی با اشاره به امکانات پیام رسان ایتا، گفت: مهم ترین امکاناتی که در پیام رسان ایتا موجود است شامل سوپرگروه های با تعداد بالا، همه امکانات موجود در تلگرام را در اختیار مخاطب قرار می گیرد.
غفاری درخصوص استقبال مخاطبان از پیام رسان های داخلی، خاطرنشان کرد: روند استقبال کاربران از پیام رسان ایتا صعودی نیست چرا که الان پوسته های فیلترشکن تلگرام در ایران در حال فعالیت هستند مخاطبانی که در تلگرام عضو کانال و گروه بودند از این پوسته ها استفاده می کنند.
وی درخصوص علت وقفه کوتاهی که در ارائه خدمات ایتا اظهارداشت: کاربران در برهه زمانی از پیام رسان های داخلی به ویژه ایتا استقبال زیادی انجام دادند به دلیل شباهت هایی که با تلگرام داشت بنابراین ظرفیت سرورهای پیام رسان ایتا تکمیل شد و پس از ارتقا الان اپلیکیشن ایتا مشکلی ندارد و پس از ارتقا سیستم، امکان استفاده از اپلیکیشن ایتا برای مخاطبان وجود دارد.
پوسته های تلگرام به عنوان فیلترشکن رسمی فعالیت می کنند
غفاری گفت: در حال حاضر مشکل استفاده از فیلترشکن ها نیست بلکه پوسته هایی نظیر هات گرام و تلگرام طلایی که فیلترشکن رسمی هستند و تحت حمایت دولت قرار دارند و انتقادات زیادی به آنها وجود دارد و عملا از مبانی رسمی و به وسیله پوسته های فوق، فیلترهای تلگرام دور زده می شود.
مدیر پیام رسان ایتا با بیان اینکه شاید حدود 10 درصد از مخاطبان کشور از فیلتر شکن استفاده کنند، افزود: طبق آمار اعلام شده، پس از فیلتر شدن تلگرام حدود 13 درصد از کاربران برای ورود به تلگرام از فیلترشکن استفاده می کردند که نارضایتی هایی هم برای مخاطبان داشت.
وی خاطرنشان کرد: حدود 90 درصد مخاطبان به دلیل امکان هک شدن و دشواری کار با فیلترشکن ها خیلی تمایل به استفاده از فیلترشکن ندارند و سعی می کنند از فیلترشکن استفاده نکنند.
غفاری ادامه داد: به نظر من مردم به دولت خیلی اعتماد دارند و حدود 27 میلیون نفر از مردم کشورمان اپلیکیشن تلگرام طلایی و هات گرام را نصب کرده اند که پوسته ظاهری تلگرام است چراکه بخشی از اطلاعات داخل کشور ذخیره می شود و بخشی از کانال ها در کشور فیلتر می شود و با توجه به همه این اتفاقات اگر مردم به این اپلیکیشن ها اعتماد نداشتند که از حدود 40 میلیون مخاطب تلگرام بیش از 50 درصد پوسته های داخلی را نصب نمی کردند.
مدیر پیام رسان ایتا تاکید کرد: برخی مدعی هستند که مردم به دولت و اپلیکیشن های داخلی اعتماد ندارند و شبهات خود را نشر می دهند و به دلیل اینکه این شبهه را آنقدر بزرگ و گسترده بیان می کنند که برخی مردم تصور می کنند که این موضوع واقعی است و باور می کنند.
استقبال مردم از اپلیکیشن های داخلی خوب بود
وی با بیان اینکه تا زمانیکه هات گران و تلگرام طلایی نیامده بود، استقبال مردم از اپلیکیشن های داخلی خوب بود، افزود: در این اپلیکیشن ها اطلاعات ذخیره و پالایش می شود و برخی کانال ها فیلتر می شود.
غفاری درخصوص تعدد پیام رسان های داخلی گفت: در دوره ای اپلیکیشن های وایبر، تانگو، لاین، واتساپ و … در ایران مورد توجه کاربران قرار گرفت امت پس از مدتی اقبال مردم به خاطر یکسری دلایل به سمت تلگرام رفت. با توجه به اینکه بعضی از نرم افزارها به یکسری سرویس های جاسوسی آمریکا متصل است.
خروج بیگ دیتاها از کشور مهم ترین عیب پیام رسان خارجی/ نقش تحلیل داده ها در برنامه ریزی برای جنگ روانی
مدیر پیام رسان ایتا با بیان اینکه خروج بیگ دیتاها از کشور مهم ترین عیب پیام رسان خارجی است، تاکید کرد: بیگ دیتاها و تحلیل داده های بزرگ به فرهنگ سازی، حرکت مردم یا شناخت مسئولان و دولتمردان از خواست مردم و حرکت به آن سمت خواهد بود. وقتی اطلاعات در اختیار بیگانگان و کشورهای دیگر باشد به راحتی می توانند براساس اطلاعات موجود و خواست های مردم برای همه شئون زندگی مردم برنامه ریزی کنند و برای جنگ روانی برنامه ریزی داشته باشند.
وی با بیان اینکه رقابت و پاسخگویی از مزایای چند پیام رسانی محسوب می شود، افزود: تعدد پیام رسان های ایرانی باعث شده است تا زمینه رقابت برای ارائه خدمات به کاربران فراهم شود رقابت و پاسخگویی از مزایای چند پیام رسانی محسوب می شود
وابستگی به یک اپراتور و یک پیام رسان مشکلات خاص خود را دارد
غفاری با بیان اینکه انحصار باعث عدم پاسخگویی را به دنبال دارد، گفت: حدود 7 پیام رسان داخلی در حال فعالیت هستند و در حال حاضر 2 یا 3 پیام رسان داخلی به صورت ملی به ارائه خدمات پرداخته اند اگر تک پیام رسان داشته باشیم و پیام رسان دچار اختلال شود، در امور روزانه دچار مشکل می شویم اما اگر به چند پیام رسان دسترسی داشته باشیم و یکی از پیام رسان ها دچار مشکل باشد امکان استفاده از خدمات سایر پیام رسان ها وجود دارد.
مدیر پیام رسن ایتا با بیان اینکه وابستگی به یک اپراتور و یک پیام رسان مشکلات خاص خود را دارد، افزود: این 4- 5 پیام رسان به صورت کشوری خدمات ارائه کنند و بقیه نیز به صورت محلی به خدمات رسانی بپردازند؛ به عنوان نمونه پیام رسان «بله» در حوزه بانکی به ارائه خدمات می پردازند.
گفتنی است، «ايتا» از ديگر مدعيان در ميان پيامرسانهاي بومي است که در سال ۱۳۹۶ شروع به فعاليت کرد و اولين نسخهاش براي اندرويد و همزمان نسخه وب آن آماده بهرهبرداري شد. همچنين نسخه آيفون و دسکتاپ آن در دست طراحي است. مراحل طراحي و پيادهسازي نرمافزار ايتا توسط شرکت انديشهياوران تمدن امروز که گفته ميشود يک شرکت خصوصي است، انجام شده که اين شرکت تحت حمايت دو شرکت طوبي و هاتف فعاليت ميکند. سوابق اين شرکتها در حوزه فناوريهاي مبتني بر تلفن همراه است
نظر شما