به گزارش خبرگزاری شبستان، از ۸ صبح امروز ۱۶ مرداد به وقت تهران تحریم های آمریکا علیه ایران در بخش اول بازگشت خورده است و در سه بخش طلا، ارز و خودرو تهران از سوی آمریکا در تمام عرصه های نقل و انتقال و خرید و فروش مورد تحریم قرار گرفته و از این پس مواد غذایی و فرش ایران هم حق ورود به آمریکا را ندارد و علاوه براین واشنگتن هم دیگر اجازه فروش هواپیما و قطعات آن به تهران را نخواهد داد.
در مقابل اولین موشک جنگ اقتصادی که از سوی واشنگتن به سمت تهران شلیک شده، ایران هم به مقاومت پرداخته و طبق اعلام رئیس کل بانک مرکزی با یک بسته ارزی تلاش دارد به دفاع بپردازد. بسته ای که طبق آن در بازار اولیه تنها کالاهای ضروری با ارز 4 هزار و 200 تومان معامله می شود و بقیه کالاها همگی به بازار ثانویه منتقل شده که این بازار دو بخش دارد و یک طرف آن واردکننده ها هستند که تنها می توانند با داشتن ثبت سفارش های مجاز که از طرف وزارت صمت تعیین می شود اقدام به واردات کالا کند و در طرف دیگر عرضه کنندگان این بازار هستند که از جمله می توان به شرکت هایی مثل فولاد، گاز، فرآورده های نفتی و غیره اشاره کرد که قیمت ارزشان در این بازار بر اساس عرضه و تقاضا تعیین خواهد شد.
این مقاومت اولیه تهران تاکنون که اثرات مثبتی بر اقتصاد ایران داشته و طبق آخرین آمار از بازار در شب گذشته قیمت مسکوکات طلا را در بازار به شدت کاهش داده به شکلی که هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید با 300 هزار تومان کاهش نسبت به پایان معاملات دیروز، به سه میلیون و 370 هزار تومان رسیده است.
اما برای مقابله با جنگ اقتصادی آمریکا در حوزه خودرو هنوز دولت راهکاری را ارایه نداده و کارشناسان صنعتی معتقدند که قطعا دولت باید به فکر این بخش هم باشد تا موشک خودرویی آمریکا نتواند بازار ایران را خراب کند.
در همین رابطه آرمان خالقی، عضو هیئت مدیره خانه صنعت ایران می گوید: «لازم است وزارت صنعت، معدن و تجارت ستادی با عنوان ستاد بحران یا شورای کاربردی و راهبری در حوزه خودرو ایجاد کند و از تمامی ذینفعان بخواهد تا در آن شرکت داشته باشند و برای عبور از دوران تحریم ها در زمینه خودروسازی این ستاد فعالیت ویژه داشته باشد.»
یا اینکه ابراهیم نکو، عضو سابق کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی معتقد است: «اگر دولت بتواند با یک اقدام کارشناسی و اتخاذ روش های صحیح مدیریتی میزان نگرانی از نیازهای آتی کشور را کاهش دهد قطعا با دقت و راحتی می توانیم از برهه زمانی اعمال این تحریم ها عبور کنیم و شاهد افزایش افسارگسیخته قیمت ها نباشیم.»
تمام این ها در حالی است که دو حریف در بخش سیاسی نیز مبارزات را به صورت جدی و همزمان پیگیری می کنند و پس از آن که دونالد ترامپ اعلام کرده بود که آماده مذاکره بدون پیش شرط با ایران است، شب گذشته حسن روحانی، رئیس جمهور کشورمان هم پاسخ او را اینگونه داد: «حرفهای ترامپ برای بهرهبرداری داخلی برای انتخابات کنگره یا برای جنگ روانی با مردم ایران است والا حتی در دولت جدید هم با آمریکا مذاکره کردیم در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل، 1+5 با وزیر خارجه ما مذاکره کردند و وزیر خارجه آمریکا آقای تیلرسون هم مذاکره کردند و بعد هم در اروپا مذاکره کردند، کسی که از مذاکره خارج شده و به مذاکره پشت کرده ، ترامپ و دولت ترامپ است و کاری هم که انجام میدهد، کاری است که علیه ملت ایران و منافع ملی ایران است، بنابراین اگر صداقت باشد، ایران همواره از مذاکره استقبال کرده است.»
اما بخشی از سخنان حسن روحانی که از سوی رسانه های خارجی از جمله سی. ان. ان به این نکته تعبیر شده بود که رئیس جمهور ایران ترامپ را به مبارزه طلبیده، این بود که روحانی گفت: «من پیش شرطی ندارم اگر دولت آمریکا امروز آماده است، ما درباره نحوه پرداخت غرامت هایی که باید به ملت ایران از سال 32 تا به حال به خاطر مداخلاتش در زندگی مردم در کشور ایران پرداخت کند، مذاکره کنیم. ما آمادهایم که بدانیم به چه صورت و در چند قسط و چگونه میخواهد این غرامتها را پرداخت کند. آمریکا بدهکار ملت ایران است و بخاطر مداخلات متعددش در کشور ایران هم بدهکار عذرخواهی و هم بدهکار غرامت است. بدهکاریاش را پرداخت کند ما همواره اهل مذاکره در تاریخ بودیم و هستیم.»
مبارزه سیاسی و اقتصادی ایران و آمریکا در رینگ بوکس از سال ۱۳۵۸ آغاز شده و امروز به گونه دیگری پی گرفته می شود و از طرف دو حریف حالا روحانی و ترامپ در رینگ حضور دارند و در میان حامیان تیم ایران می توان به طور بی سابقه اعضای اروپایی را یافت که تا سال ۱۳۹۳ همواره به تشویق حریف آمریکایی می پرداختند.
نظر شما