به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، محمدباقر اسلامی، معاون اجتماعی پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان، امروز(۲۷ مرداد) در نشست خبری تصریح کرد: اگر جامعه رسانه ای، جامعه ای زنده و اهل تعامل با دستگاه های اجرایی باشد با تلنگری که به دستگاه ها می زند باعث قرار دادن آنها در مسیر مستقیم می شوند.
وی ادامه داد: اما اگر خدای نکرده جوّ چاپلوسی بر رسانه حاکم باشد باعث می شود دستگاه ها فکر کنند کارشان بی عیب است و یا اگر رسانه بخواهد سیاه نمایی، این هر دو خوب نیست بلکه باید واقعیت ها را دلسوزانه انعکاس دهند.
اسلامی با بیان اینکه وظایف گوناگونی بر عهده این معاونت گذاشته شده و طرح هایی برای آینده نیز دارد؛ گفت: جامعه وقتی مشکلات را بداند همراهی می کند؛ معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم در چند عرصه پیشگیری های فرهنگی، حقوقی، قضایی، امنیتی و انتظامی فعالیت می کند.
وی ادامه داد: در برنامه های فرهنگی نیز اقدام به برگزاری دوره های آموزشی در حوزه خانواده کردیم و بر اساس سند بالادستی معاونت با همکاری علوم پزشکی از سال ۹۶ تاکنون اتفاقات خوبی افتاده و ۳۲ دوره آموزشی برای افراد در آستانه ازدواج برگزار کردیم و هفته ای سه روز آموزش های حقوقی و زناشویی و... به خانواده ها داده می شود.
این مسئول ملاقات فرزندان طلاق در مراکز ایجاد شده تحت عنوان «مراکز مهر خانواده» و با همکاری بهزیستی و سازمان های مردم نهاد را از دیگر اقدامات قابل ذکر خواند و گفت: ملاقات فرزندان طلاق همیشه چالش جدی بود و باید ساماندهی می شد لذا ما سه مرکز برای ملاقات فرزندان طلاق ایجاد کردیم و ملاقات در این مراکز دیگر آن بدآموزی هایی که فضای آشفته کلانتری ها داشت را ندارد.
وی به ساماندهی مراکز مشاوره خانواده هم اشاره و بیان کرد: ۳۰ مرکز در شهر کرمان و ۶۰ مرکز در سطح استان راه اندازی شد و دو مرحله بازدید میدانی از این مراکز به عمل آمد و در نهایت به جمع بندی رسیدیم تعدادی از آنها از گردنه خارج و مراکز توانمندتر به کار گرفته شود و ۱۲ مرکز مشاوره خانواده نیز در جنوب و شرق استان داریم که ضمن کاهش آمار طلاق، به مشاوره ازدواج هم کمک می کند.
اسلامی با اشاره به اینکه اقدامات بسیار خوبی در حوزه حاشینه نشینی انجام و کارگروه پیش بینی و پیشگیری از بافت های فرسوده و ناکارآمد ایجاد شد؛ اظهار داشت: با کمک سازمان های مردم نهاد نسبت به شناسایی کانون هایی که خالی از جمعیت یا حاشیه شهر و طرح جانمایی برای صدور اسناد رسمی و تفکیک اراضی دولتی از مردمی و شناسایی اراضی مردم که از معضلات بود، اقدام و با همکاری شهرداری اوقاف مسکن و شهرسازی و... اسناد صادر شد.
وی با اعلام اینکه گزارشی مبنی بر تصرف اراضی دولتی که مانند گذشته، زمین خواری محسوب شود نداشتیم و در این زمینه رتبه اول کشوری را کسب کردیم؛ گفت: همچنین کمیته توانمندسازی جوامع روستایی راه اندازی و ۲۵۳ روستا آماده مهاجرت در ۸ منطقه شناسایی شدند که به دلیل اقدامات مؤثر در این طرح، در بعضی مناطق حتی مهاجرت معکوس هم داشتیم.
معاون دادگستری کل استان کرمان مشکل کم آبی استان را مورد توجه قرار داد و افزود: در این راستا و برای صیانت از آب با همکاری دیگر دستگاه ها اتفاق خوبی افتاد و مسدود کردن چاه های غیرمجاز که تعداد آنها هم زیاد است باید با فرآیندی انجام شود که مشکلات اجتماعی نداشنه باشد.
وی به برگزاری همایش یک روزه «دادرسی خصوصی» با همکاری اتاق بازرگانی و با حضور ۳۰۰ شرکت کننده برای فرهنگ سازی در خصوص داوری در ۵ صنف که بیشتر با این موضوع سر و کار دارند نیز اشاره و بیان کرد: از دیگر اقدامات انجام شده مجازات های جایگزین حبس است تا جرایمی که از اهمیت بالا برخوردار نیستند- نه جرایم بر هم زننده امنیت- که می شود مجرم را به حبس ننداحت و محکوم علیه نیز رضایت دهد، این جایگزینی انجام شود.
اسلامی با اشاره به اینکه چالش های موجود در عقود بانکی خاطرنشان کرد: هم برای وحدت رویه قضات و هم آگاهی دادن به بانک ها و... چندین کارگاه آموزشی با حضور قضات و اساتید داشتیم و در آینده (مهرماه جاری) همایش عقود بانکی؛ چالش ها و راهکارها را به همین منظور برگزار می کنیم.
وی استفاده از از ظرفیت صدا و سیما، رسانه ها و شبکه های اجتماعی، ارسال ۱۰۰ هزار پیام پیشگیرانه در سال ۹۶، همایش پیشگیری از خشونت با تشکیل کارگروه های آموزشی یک سال قبل از برگزاری همایش، امضای میثاق نامه امنیت و عدالت پایدار توسط ۱۲۰ نفر از سران طوایف را از دیگر اقدامات قابل ذکر این معاونت فهرست کرد و گفت: بر اثر این میثاق نامه، جرایم خشن و قتل در جنوب استان کاهش یافته و ۱۶۷ قبضه سلاح جنگی نیز با هدایت سران طوایف تحویل شده است؛ امسال نیز در ۲۲ شهریور نشست با سران با هدف بازخوردگیری اقدامات انجام شده برگزار می شود و آنان به ما گزارش می دهند.
معاون دادگستری کل استان کرمان، نظام مراقبت اجتماعی دانش آموزان با همکاری آموزش و پرورش و نهادهای حمایتی در ۱۲ مدرسه در بم و ناحیه دو کرمان را طرحی پیشرفته و امیدوار کننده ارزیابی کرد که دانش آموزان از هر جهت تحت مراقبت خواهند بود؛ در همین راستا بیش از ۵۰ هزار ساعت آموزش برای والدینِ دارای فرزند ۶ تا ۱۸ سال برگزار شده است.
وی توضیحاتی هم درباره سیستم جامع اطلاعات مردمی-سامانه سجام-که قبل از این با عنوان «ستادهای پیشگیری و حفاظت اجتماعی»در دادگستری ها از سال ٨٣ فعالیت می کردند، ارائه کرد.
نظر شما