به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیراز، دکتر سید محمدرضا موالی زاده، دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور شب گذشته (27 مرداد) در جلسه شورای فرهنگ عمومی فارس با اشاره به اینکه یکی از برنامه هایی که در شورای فرهنگ عمومی کشور به تصویب رسید، زیارت و گردشگری مذهبی بود، گفت: فرهنگ عمومی به معنای کنش ها و واکنس های همگن آحاد جامعه است و فصل مشترک باورها و رفتارهای یک جامعه محسوب می شود.
وی، فرهنگ عمومی را شناسنامه فرهنگی یک جامعه دانست و تاکید کرد: مختصات فرهنگی جامعه در فرهنگ عمومی خلاصه می شود، هر موضوعی که در حوزه فرهنگ عمومی بوده، فرهنگی است اما هر موضوع فرهنگی در حوزه فرهنگ عمومی نیست.
موالی زاده با اشاره به اینکه حب اهل بیت (ع) یکی از مولفه های قدرتمند فرهنگ عمومی است، اظهار داشت: راهپیمایی اربعین، از چند سال پیش به عنوان مولفه پرتوان فرهنگ عمومی کشور مشخص شده است.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور با اشاره به اینکه جانمایه و روح عزاداری های محرم، با همه تفاوت ها در عزاداری، همان حب امام حسین (ع) است، یادآور شد: مشارکت در انتخابات یکی از مولفه های فرهنگ عمومی کشور بعد از انقلاب است.
وی افزود: ایرانیان مردمانی آزاده هستند و زیربار زور نمی روند، در شرایط کنونی ملت ایران، محکم و استوار در برابر دشمن ایستاده است.
این مقام فرهنگی با اشاره به اینکه ظرفیت قابل توجهی در حوزه فرهنگ عمومی در کشور وجود دارد، اظهار داشت: شورای فرهنگ عمومی در تمام کشور متشکل از 10 هزار نفر نیرو است.
موالی زاده با اشاره به اینکه شورای فرهنگ عمومی، مجلس و پارلمان فرهنگی هر شهرستان و استان است، اظهار داشت: رویکرد شورای فرهنگ عمومی بایستی یک رویکرد اجتماعی باشد و به کمک حل مشکلات اجتماعی و اقتصادی جامعه بشتابد.
وی با تاکید بر اینکه در بسیاری از زمینه ها مصرف کشور، مدیریت شده نیست، فرهنگ ما در الگوی کشت و ارتباط مصرف بایستی تغییر کند، اضافه کرد: رویکرد کشور باید رویکرد تولید، سخت کوشی، تلاش و کار جمعی بشود و باید مهارت کار جمعی را در کشور نهادینه کنیم چرا که فرهنگ سختکوشی از گذشته در فرهنگ ایران اسلامی وجود دارد.
به گفته موالی زاده، رویکرد مصرف کالای ایرانی، رویکردی مهمی است کشورهایی که بعد جنگ دوم جهانی، دوباره توانستند جز قدرت های اقتصادی باشند از این جهت بود که از کالای داخلی استفاده کردند البته توجه به استاندارد و کیفیت بسیار مهم است.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از مشکلات با گفتگو حل می شود اما متاسفانه در سال گذشته یک میلیون پرونده ارائه شده به پزشکی قانونی داشتیم، افزود: این به خاطر آنست که آستانه تحمل ها پایین آمده است.
نظر شما