به گزارش خبرگزاری شبستان، دشت شمال شرقی سوریه تبدیل به مجمع الجزایر گورهای دسته جمعی شده است. در طول سه سالی که گروه تروریستی داعش در عراق و سوریه بر این منطقه دورافتاده تسلط داشت، هزاران شهروند و سرباز سوری را قتل عام کرد بدون اینکه به خانواده هایشان اجازه بدهد آنها را دفن کنند.
به گفته پریانکا موتاپارتی، مدیر امور اضطراری در سازمان دیده بان حقوق بشر، «رقه» که پایتخت سابق دولت خود خوانده دولت به اصطلاح اسلامی داعش بود،حداقل 5 گور دسته جمعی داشت که در هر کدام از آنها دهها نفر دفن بودند.
موتاپارتی می افزاید: حدود 400 جسد زیر خاک های باغ وحش شهری غزه ذفن هستند و ماه ها طول می کشد تا خانواده های آنها جسدهای متلاشی شده را تشخصی دهند.
در دیگر شهرها و روستاها در منطقه تحت کنترل کردها هم چنین کشف های جنجالی انجام می شود.
شورای سوریه دموکراتیک که متشکل از کردهای سوری است و حدود دو هزار نیروی عملیاتی ویژه در شمال شرقی سوریه دارد در روز 30 جولای در اقدامی نامعمول،طرح بازگشت سربازان باقی مانده از 44 سربازی که داعش آنها را در روستای «عین عیسی» در سال 2014 میلادی اعدام کرده بود به ارتش سوریه را ارائه داد.
10 روز پیش از آن،مقامات محلی چهار گور دسته جمعی را در نزدیکی مقرهای گردان 93 کشف کرده بودند و کردها از این فرصت برای بهبود روابط با بشار اسد،استفاده کردند.
به این ترتیب روند ادغام بزرگترین منطقه کنترل شده در کردستان به بقیه سوریه در حال انجام است و ایالات متحده نمی تواند کاری برای جلوگیری از این فرآیند انجام دهد.
دانه های مصالحه
کردها و دولت بشار اسد در حال انجام بحث های منظم هم در شهر «طبقه» در مرز عراق و هم در دمشق برای بازگرداندن منطقه بزرگ تحت تسلط خود به حاکمیت سوریه هستند. کردها در طول هفت سال جنگ سوریه این منطقه را به طور خودمختار اداره می کردند.
شاخه نظامی نیروهای دموکراتیک سوریه «سد طبقه» که گروه تروریستی داعش،سال گذشته آن را تصرف کرده بود را پس گرفته است و در حال همکاری با مدیران دولتی برای انجام خدمات ضروری در این زمینه است اگرچه دولت سوریه بیشتر نیروهایش را برای جنگ در جاهای دیگر عقب کشیده است اما حضور مدنی خود را در شهرداری ها،مدارس و بیمارستان ها در سراسر مناطق شمال شرقی حفظ کرده است.
کردها در حالی که با داعش می جنگیدند، مراقب بودند که با نیروهای دولتی درگیر نشوند. کردهای سوریه برعکس برادرانشان در عراق خواستار استقلال نیستند.
در کنفرانس اخیر نیروهای دموکراتیک سوریه در «الدرباسیه» سوریه، الهام احمد، رئیس هیات اجرایی شورای دموکراتیک سوریه با تاکید بر ملیت سوری کردها خواستار مشارکت گسترده در «راه حل سیاسی سوری-سوری» شد. او خواستار یک سوریه «دموکراتیک» و «غیرمتمرکز» است، هدفی که دولت بشار اسد هم بر آن تاکید دارد.
برای بسیاری از سوری ها،ائتلاف کردها با آمریکا در زمان جنگ، خیانتی به اتحاد ملی بود اما این مسئله در مسیری که به سوی مصالحه طی می شود می تواند به فراموشی سپرده شود این در حالی است که «الهام احمد» هم بار دیگر به احتمال الحاق شاخه نظامی نیروهای سوریه دموکراتیک (قسد) ارتش سوریه در آینده اشاره کرده است.
نظر شما