به گزارش خبرنگار احزاب خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام علی یونسی، دستیار رییس جمهور در امور اقوام و اقلیت ها در نشست بحران های پیش روی ایران حزب ندای ایرانیان گفت: این روزها جامعه ما آسیب پذیر و تحریک پذیر شده است و حتی نخبگان نیز دچار این وضع شده اند و با کمترین محرکی جامعه دچار ناامنی می شود.
وی با بیان اینکه جامعه در درون خود احساس ناامنی و بی امنیتی می کند، افزود: بی اعتمادی عمیق و ریشه دار دولت و ملت موجب این مساله شده و منظور از دولت حاکمیت و مدیران است. بی اعتمادی ریشه داری بین مردم و مدیرانشان است.
یونسی خاطرنشان کرد: ریشه های بی اعتمادی بسیار تاریخی و عمیق است. حوادث تاریخی در قرون معاصر یک بی اعتمادی ریشه داری شکل داده و گریز و فرار از آن هم امکان پذیر نیست. گاهی با شرایط خاصی اعتماد شکل گرفته و اتفاقات مبارکی رخ داده اما بعد از کاهش هیجان به حالت قبل بازگشته است.
وی ادامه داد: گاهی با یک شایعه جامعه منقلب می شود و مدیران هم خارج از این وضعیت نمی توان تصمیم بگیرند زیرا آن ها هم گل های این جامعه هستند. جامعه و مدیرانشان در گذشته زندگی می کنند.
دستیار روحانی به کنوانسیون دریای خزر اشاره کرد و اظهارداشت: با اعلام آن یک پیش داوری در جامعه صورت گرفت که کشور را فروخته اند و آنچنان جو ملتهب شد که مسئولان دیپلماسی گرفتار این فضا شدند و تلاش کردند هم وظیفه تاریخی را انجام دهند و هم متهم به خیانت نشوند.
وی با تاکید براینکه این التهاب متاثر از گذشته بد است، تصریح کرد: ما نمی خواهیم از گذشته جدا شویم و در حال زندگی کنیم. در زمان مشروطه این باور شکل گرفت که هرچه در ایران رخ می دهد زیر سر انگلیس و روس هاست و این ذهنیت جزو شخصیت ما می شود و باورمان هم این است که مدیران ما زیردست آنهاست و ما اسیر یک توهم توطئه شده ایم.
یونسی با یادآوری اینکه فضای مجازی سطح معلومات مردم افزایش یافته است، گفت: تصمیم مدیران در حالی گرفته می شود که ما گرفتار آن توهمات هستیم و التهاب ایجاد شده و تصمیم گیری در این شرایط سخت است.
وی به پلاکاردهای طلاب در اجتماع علیه دولت اشاره کرد و افزود: چه شده که هر حادثه برای مسئولین رخ می دهد اصل نظام زیر سوال می رود؟
دستیار رئیس جمهور تاکید کرد: باید احزاب و جامعه روشنفکری جامعه را به سمت دنیای امروز هدایت کنند و دولت برای ایجاد امنیت، رفاه و شغل برای مردم تلاش می کند.
یونسی در ادامه مسبب اکثر مشکلات موجود در کشور را اقلیتی دانست که مخالف همه دولت ها بوده اند و افزود: آن ها از ابتدایی که رهبری با انجام مذاکرات موافقت کردند عده ای تصمیم گرفتند با مذاکرات و برجام مخالفت کنند و نگذارند موفق شود و نگذاشتند هم که موفق شود.
وی خاطرنشان کرد: این اقلیت عقیده خود را محور می داند که مانع توسعه می شود و آن ها در مساله انتخابات شورای شهر یزد هم خودشان را نشان دادند و با یک زرتشتی که مردم یزد به او رای دادند مخالفت کردند. آن ها با همه اقلیت ها از جمله اهل تسنن هم مخالف هستند.
نظر شما