به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، وزارت عریض و طویل آموزش و پرورش همیشه با مشکلات مختلف فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی مواجه بوده است. مشکلات این وزارت خانه در سکانداری همه دولت ها از اصولگرایان تا اصلاح طلبان و در حال حاضر دولت اعتدالگران وجود داشته و دارد.مشکلات نظام تعلیم و تربیت زیر ساختی است تازیرساخت ها درست نشود این چالش ها وجود خواهد داشت.متاسفانه به دلیل وجود مشکلات که از نبود زیر ساخت های مطلوب سرچشمه می گیرد، وزرای وزارت آموزش و پرورش همواره به استیضاح تهدید می شوند.این بار هم در دولت دوزادهم قرعه به نام سید محمد بطحایی افتاده است این درحالی است که سال تحصیلی جدید یک ماه دیگر آغاز می شود.
شرایط اقتصادی کشور، به اندازه کافی بر روی تمام افراد جامعه فشار وارد کرده است و مطالبه مردم بهبود کلیت شرایط مردم است. درحال حاضر هم باید خانواده ها و دانش آموزان و فرهنگیان دچار تشویش برای وضعیت نامعلوم سکانداری وزیر آموزش و پرورش باشند. پس از استیضاح و رای اعتماد نیاوردن بطحایی، دوباره قصیده طولانی تغییرات تکرار می شود و کل سیستم وزارت خانه بدون تامین زیرساخت ها تغییرمی کند. باز هم شاهد سریال تکراری مشکلات وزارت آموزش وپرورش و تکرار استیضاح ها خواهیم بود.
در همین ارتباط، سید محمد بطحایی، در روز گذشته 29 مرداد ماه با نمایندگان استیضاح کننده در کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی دیدار کرد و درباره محورهای 16 گانه استیضاح و سوالات مطرح شده به آنها پاسخ داد تا بتواند نمایندگان مجلس را قانع کند تا استیضاح اعلام وصول نشود.
محورهای استیضاح بطحایی نیز شامل «عدم اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش»،«عدم اجرای نظام رتبهبندی معلمان»،«عدم دقت در کتب درسی»، «عدم پرداخت مطالبات فرهنگیان و بیتوجهی به مشکلات رفاهی آنان»،«توجه به معلمین حقالتدریس و کارشکنی در مسیر قانونی کردن بهکارگیری آنها»، «عدم وجود ضابطه در انتخاب مدیران و عدول از قانون»،« کاهش اعتبارات آموزش و پرورش به دلیل عدم پیگیری و سوء مدیریت در تأثیرگذاری در دولت»، «کاهش شدید اعتبارات سازمان نوسازی مدارس»، « تضعیف دانشگاه فرهنگیان»،«عدم توجه و عدم توان برنامه ارائهشده به مجلس»، «جعل تاریخ در کتابهای درسی»،«ورود زودهنگام و خلاف قانون دانشگاه فرهنگیان به تبلیغات انتخابات مجلس یازدهم و سوء استفاده از جایگاه»،«عدم پذیرش مسئولیت و عذرخواهی بابت اتفاق شوم منطقه غرب تهران »، «عدم پایبندی به برنامه ارائهشده در زمان اخذ رأی»، «فساد اخلاقی در مدارس بهعلت سوء مدیریت»، «بیتوجهی به زبانهای مادری و ایجاد زمینه اختلاف در کشور بهجای وفاق ملی و تأکید بر زبان روسی» است.
به گفته ی سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، این دیدار دو ساعت به طول انجامیده و مسائلی همچون سند تحول بنیادین، رتبه بندی معلمان، کتب درسی، مطالبات فرهنگیان و وضعیت حق التدریسها بررسی شده است. 10 محور آن به جلسه ای دیگر موکول شده است. اگر نمایندگان از توضیحات بطحایی قانع نشوند و 10 نفر مصرّ به استیضاح باشند اعلام وصول می شود.
بسیاری از پرسش هایی که از سوی نمایندگان مجلس شورای اسلامی مطرح شده است در زمان استیضاح وزاری سابق وزارت آموزش و پرورش نیز مطرح بوده است. برخی از این مشکلات به دلیل بی توجهی دولت ها به وزارت آموزش و پرورش بوده است که وزرا هم نتوانستند اقداماتی را انجام دهند و همواره هم وجود دارد.
با مرور گذشته هم می توان، به استیضاح علیاصغر فانی وزیر سابق دولت تدبیر و امید به دلایل انتصاب مدیران سیاسی و ناکارآمد در آموزش و پرورش، عدم اجرای سند تحول، برگشت بهکار نیروهای بازنشسته، عدم اجرای قانون استخدام مربیان پیشدبستانی، حقالتدریسی و مربیان نهضت سوادآموزی، عدم توجه به بیمههای درمان و تکمیلی فرهنگیان و عدم توجه به حوزه تربیتی دانشآموزان، اشاره کرد. فانی چندین بار به همین دلایل با پرسش های مشترک استیضاح شد و به دریافت 4 کارت زرد از مجلس منجر شد و دوباره با مطرح شدن ماجرای استیضاح دیگر سرانجام از سوی دولت برکنار شد.
این داستان تغییر وزرا در وزارت آوزش و پرورش ادامه داشت و پس از فانی، فخرالدین احمدی دانش آشتیانی 11 آبان ماه سال 95 به عنوان وزیر راهی آموزشوپرورش شد و حدود 6 ماه در وزارت آموزشوپرورش ماند و به دلیل حاشیه هایی که تجارت فرزندش برای او و دولت ایجاد کرد با پایان دولت یازدهم سید محمد بطحایی به عنوان وزیر دولت دوازدهم انتخاب شد.
آنچه به نظر می رسد، دربرخی از پرسش های مشترک در هر دوره رگه های سیاسی نیز به چشم می خورد که دود آن به چشم دانش آموزان و فرهنگیان خواهد رفت و گره ای از مشکلات وزارت آموزش و پرورش باز نخواهد کرد.
ناگفته نماند، وزیر فعلی آموزش و پرورش هم در سکانداری خود دچار ضعف هایی است که برخی از آنان به انتصابات که شایسته سالار نیست باز می گردد. همچنین برخی از برنامه های جنجالی بطحایی همانند حذف مدارس استعدادها، حذف فوق العاده شغل فرهنگیان و سختی کار معلمان که دولت مقصر بود، وزیر آموزش و پرورش را زیر سوال برد.
به هر روی، یکی از اصلی ترین مشکلات فعلی وزارت آموزش و پرورش با استقرار پایه دوازدهم تامین نیروی انسانی و بودجه است که دولت و مجلس باید با همکاری و همدلی یکدیگر این مشکلات را حل کنند و با طرح استیضاح صورت مسئله ها حل نشود.
نظر شما