حجت الاسلام سید مهدی واعظ موسوی، سخنور مذهبی با اشاره به اینکه رسیدن به اهداف دینی در سایه اهتمام به علم و تولید علم امکان پذیراست، به خبرنگار شبستان در مشهد گفت: مناظرت امام رضا(ع) تبیین کننده مفاهیم اسلام ناب بود و این مناظرات در زمانی خاص و به خاطر گسترش معارف اسلامی در مقابل خلافت انجام می شد.
دوران امام رضا(ع)، دوران شکوفایی دوباره علوم اسلامی
وی افزود: دوران امام رضا(ع)، دوران شکوفایی دوباره علوم اسلامی و رونق و رشد اندیشه های دینی بود چراکه در این دوران در جامعه اندیشمندان مسلمان و شکل گیری مکاتب فکری گوناگون براساس افکار التقاطی افکار زیادی وارد اندیشه های مردم شده بود.
حجت الاسلام واعظ موسوی گفت: رسیدن اهداف اسلامی در سایه اهتمام به علم و تولید علم امکان پذیر است لذا حضرت رضا(ع) با توجه به احاطه بر علوم مختلف بر فضای علمی و فرهنگی عصر خویش تأثیر فراوان روی افکار مردم گذاشتند و توانستند جامعه اسلامی را برای عصرهای بعدی از برکت توانمندی های علمی خود بهره مند کنند.
این سخنور مذهبی با اشاره به اینکه مناظرات امام هشتم(ع) با اقوام گوناگون خصوصا با مسیحیت، یهود، زرتشتیان خلاءهای بوجود آمده در افکار مردم را با زلال اندیشه اسلامی پر کرد، تصریح کرد: با توجه به اهمیت بحث نهضت تولید علم در جامعه کنونی و نقش اهل بیت(ع) در تولید علم به بررسی وضعیت علمی جامعه عصر ایشان ترویج فرهنگ رضوی در زمینه تولید علم در جامعه ضروی است.
ولایتعهدی فرصتی در نشر معارف دینی و برخورد منطقی با آرا و اندیشه های مخالف
وی گفت: امام رضا(ع) از فرصت های بوجود آمده مثل فرصت ولایتعهدی در نشر معارف دینی و برخورد منطقی با آرا و اندیشه های مخالف در زمینه مناظره و گفتگوهای علمی استفاده می کرد که با مراجعه به سیره امام رضا(ع) راهکارهای کارآمد و مطلوبی را می توان از آن استخراج کرد.
حجت الاسلام واعظ موسوی با بیان اینکه یکی از خصلت های ویژه شیعه، پیروی و تبعیت از ائمه اطهار(ع) در همه جنبه های دنیوی و اخروی است، اظهار داشت: به مقتضای همین اصل توجه به سیره عملی ائمه و به خصوص حضرت رضا(ع) برای پیروان آن حضرت امری لازم و ضروری است، چراکه نتیجه التزام عملی و نظری به سیره عملی حضرت رضا(ع) قدم گذاشتن در مسیری است که ایشان می خواستند و آنچه در خصوص اقدامات عملی امام در تولید علم است می تواند برای جامعه امروز راهکار راهبردی باشد.
وی افزود: امام (ع) به لحاظ اجتماعی بسیار فعال عمل کردند و خودشان راهکار و نظرات اصلی را به مردم ارئه می کردند و توجه امام به علم در آن عصر نقطه جهشی برای اندیشمندان به علم در مراکز مختلف است.
حجت الاسلام واعظ موسوی با بیان اینکه امام رضا(ع) چیرگی خاصی بر کلام اسلامی و معارف قرآنی و حدیثی داشتند، گفت: مناظرات امام رضا(ع) معرف شخصیت علمی و معنوی ایشان بود.
شایان ذکر است، دهه کرامت، دهه اول ماه ذیالعقده است و آغازش با ولادت حضرت معصومه (ع) و پایانش با ولادت حضرت ابوالحسن علی بن موسیالرضا(ع) است که این دهه یادآور بسیاری از مطالب عالی و مفاهیم بلند و سازنده و ارزشمنداست.
پایان پیام/
نظر شما