اختتامیه نهمین دوره طرح اسوه و افتتاحیه اولین دوره حفظ کل طرح اسوه برگزار شد+اسامی برگزیدگان

اختتامیه نهمین دوره طرح آموزشی تربیتی اسوه ویژه قاریان نوجوان و جوان و افتتاحیه اولین دوره ویژه حافظان کل قرآن با حضور جمعی از اساتید و جامعه قرآنی و همچنین خانواده‌های قرآنی برگزار شد.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، اختتامیه نهمین دوره طرح آموزشی تربیتی اسوه ویژه قاریان نوجوان و جوان و افتتاحیه اولین دوره ویژه حافظان کل قرآن برگزار شد.

در ابتدای این مراسم امیرحسین رحمتی، قاری جوان عضو طرح اسوه از استان گلستان به تلاوت آیاتی از کلام الله مجید پرداخت و پس از آن محمدتقی میرزاجانی، مدیر طرح اسوه به ارائه گزارشی پرداخت.

میرزاجانی مدیر طرح اسوه در ابتدای این مراسم با اشاره به اینکه در این دوره 70 قاری و حافظ به همراه والدین خود در این طرح شرکت کردند، اظهار داشت: خوشحالیم که این طرح به پنجمین سال خود وارد می‌شود، در فاصله دوره هشتم که اسفندماه سال قبل در تهران و خوزستان برگزار شد تا این دوره توفیقات زیادی حاصل شده است.

وی ادامه داد: اولین توفیقی که از دوره گذشته تا کنون به دست آمده، جذب جدید در بخش قاریان بوده است. در این زمینه ۱۲ قاری ۹ تا ۱۲ ساله به جمع طرح اسوه اضافه شدند.

میرزاجانی تاسیس اسوه حافظان کل قرآن را دستاورد دیگر این طرح از دوره گذشته تاکنون عنوان کرد و تاکید کرد: بعد از حدود پنج سال تصميم گرفتیم طرح اسوه را به حافظان کل قرآن کریم تعمیم دهیم. لذا این مراسم علاوه بر اینکه اختتامیه بخش قاریان هست، افتتاحیه بخش حافظان کل قرآن نیز هست و تا یازدهم شهریورماه در این بخش ادامه خواهد داشت.

مدیر طرح اسوه یکی دیگر از دستاوردها و توفیقات طرح اسوه از دوره هشتم تا این دوره را کسب رتبه‌های برتر در مسابقات ملی و اعزام یک حافظ کل قرآن به مسابقات بین‌المللی کشور امارات عنوان کرد و یادآور شد: برگزاری چهارمین نشست هم‌اندیشی والدین طرح اسوه دیگر توفیق این طرح از دوره گذشته تا دوره کنونی بوده است. همچنین حضور هیئتی از مسئولان این طرح در منازل اعضای طرح از دیگر توفیقات بوده است.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود ابراز داشت: ششمین توفیقی که از دوره قبل تا کنون به دست آمده، تلاوت سه نفر از قاریان عضو طرح در محضر رهبر انقلاب در طلیعه ماه مبارک رمضان امسال بوده است.

میرزاجانی در ادامه صحبت‌های خود مهم‌ترین دستاورد و توفیق این طرح را رشد معنوی و آرام آرام اعضای طرح عنوان کرد و گفت: خوشبختانه این موضوع به مرور در حال تحقق است.

وی افزود: در دوره نهم دو دیدار رخ داد که بسیار ارزشمند بود. ملاقات با آیت‌الله‌العظمی جوادی آملی و دیدار با آیت‌الله فاطمی نیا حاوی نکات فنی و بسیار دقیق و ارزشمندی برای حاضران در این طرح بود.

مدیر طرح اسوه در پایان صحبت‌های خود ضمن تشکر از کارگروه قرآن بنیاد خاتم الاوصیا و تمامی افرادی که در برگزاری این دوره همکاری داشته‌اند، گفت: درخواستی که دارم این است که سرمایه گذاری روی نخبگان قرآنی از زمان کودکی جدی گرفته شود. متاسفانه این اهتمام آنچنان دیده نمی‌شود. درست است سرمایه‌گذاری در این زمینه دیربازده است، اما یک حرکت ریشه‌ای و مبنایی است که اگر صبر داشته باشیم، می‌توانیم ثمرات آن را در سطح ملی و حتی بین‌المللی شاهد باشیم.

 

 

در ادامه این مراسم کلیپ تصویری نسبتا طولانی‌ از هشت دوره برگزاری طرح اسوه پخش شد و پس از آن نیز حسین بیات، حافظ کل قرآن عضو طرح اسوه به تلاوت آیاتی از کلام الله مجید مجید پرداخت.

قرائت میثاق‌نامه طرح اسوه توسط دو نفر از اعضای طرح اسوه از دیگر برنامه‌های این مراسم بود و در ادامه آن نیز امیرحسین محبی، قاری قرآن عضو طرح اسوه از استان لرستان آیاتی از کلام الله مجید را تلاوت کرد.

همچنین در ادامه این مراسم حجت الاسلام حمید محمدی دبیر شورای توسعه قرآنی با اشاره به اینکه بنده در دومین دوره طرح اسوه حضور پیدا کردم و امید داشتم آینده خوبی برای شرکت کنندگان این دوره فراهم شود، اظهار داشت: امروز این طرح توانسته افق خوبی را پیش روی نوجوانان و جوانان ما در عرصه قرآن ایجاد کند.

وی ادامه داد: در مقام کلام و صوت هرآنچه در قرآن می‌بینیم مربوط به خداوند است، قرآن تنها متنی است که انسان‌ می‌تواند به خدا اطلاق بدهد، سایر کتب الهی هم پیام خداوند است اما از زبان مستقیم خود خداوند نیست.

دبیر شورای توسعه قرآنی تاکید کرد: یکی از نیازهای جامعه قاریان این است که بتوانند با حنجره طلایی خود کلام خدا را بخوانند و بر دل دیگران بنشانند و معانی قرآن را از ذهن به قلب منتقل کنند، یک قاری باید تمام اجزاء خود را با قرآن همراه کند، در واقع قرآن باید در تمام رفتار یک قاری نمود پیدا کند.

محمدی ابراز داشت: چنین قاری با این درک باید قرآن را در جهان منتشر کند، این کار نیازمند بلد بودن حداقل یک زبان خارجی است، یکی از نیازهای فوری ما اعزام هزار قاری مبلغ دین به سطح جهان برای ترویج اندیشه‌های ناب قرآن اسلامی است، یکی از کارهای قاریان در اصل تسلط به معارف دینی است.

وی عنوان کرد: تربیت قرآنی یکی از وظایف اصلی ماست و موسسات قرآنی و مردمی باید این کار را انجام دهند، در طرح اسوه تربیت هنری و هنر تربیتی وجود دارد که باید به آن توجه کرد.

دبیر شورای توسعه قرآنی بیان کرد: در این طرح تربیت یک قاری خوش خوان را داریم که هم از منظر تربیتی و هم قرآنی الگو می‌شود، طرح اسوه گذشته‌ای را نشان می‌دهد که آینده‌ای درخشان در آن قابل ترسیم کردن است، البته این زمانی رخ می‌دهد که به تربیت اخلاقی و رفتاری توجه شود.

محمدی ادامه داد: اینکه این طرح همزمان طرح تربیتی و قرآنی را در نظر گرفته است بسیار خوب است، اگر یک نفر قاری خوش خوان باشد اما با زبان خود نتواند دیگران را به سمت قرآن و دین دعوت کند فایده‌ای ندارد، البته برای موفقیت در این عرصه باید به قرآن عمل کرد.

وی تصریح کرد: پیامبر بروی قرآن تدبر می‌کرد و تنها یک قرائت صرف نداشت، پس ما باید در همگام تلاوت به تدبر هم بیاندیشیم، قرائت توام با تدبر خیلی مهم است، امید است بتوانیم این طرح را به سمت حفظ هم ببریم زیرا برای رسیدن به ظواهر و هم باطن قرآن باید به سمت حفظ رفت.

 

 

خواجه پیری دبیر کارگروه قرآن بنیاد فرهنگی خاتم الاوصیاء(عج) نیز در بخش پایانی سخنرانی این مراسم گفت: اسوه خودش اسوه دیگران است زیرا در کف جامعه با کمترین امکانات یک طرح جامعه را با بهترین وجه پیاده کرده است، اسوه نشان داد که خواست مقام معظم رهبری عملیاتی است و قشر پائین جامعه می تواند کار را دست بگیرد و حتی کار طولانی مدت کند.

وی ادامه داد: طرح اسوه نشان داد که براساس نیازهای جامعه می‌توان نیرو تربیت کرد و کار سختی نیست، اما باید بپذیریم که امروز حال جامعه قرآنی خوب نیست، در واقع خود ما عامل‌هایی برای عدم پیشرفت جامعه قرآنی هستیم و افرادی همچون من مانعی برای این پیشرفت هستند زیرا به دنبال موازی‌کاری و چالش با یکدیگر هستیم.

دبیر کارگروه قرآن بنیاد فرهنگی خاتم الاوصیاء(عج) بیان کرد: ما نیازمند اصلاح در روند آموزش قرآن هستیم، ما براساس یک‌ جریان آموزش قرآنی ملی می‌توانیم قرآنی‌های زیادی را آموزش دهیم، به همین منظور در طرح اسوه ما تلاش زیادی کردیم تا مدل جدیدی از آموزش را ارائه دهیم.

خواجه‌پیری افزود: در طرح اسوه تلاش ما بر این است برنامه‌های خود را به شکلی انجام دهیم که چنانچه شخصی مثل من حضور نداشت دیگران بتوانند روال آموزشی و تبلیغی را پیش ببرند، بنابراین جوانانی که آموزش می‌دهیم را در آینده می‌توانیم برای کارهای آموزشی و تبلیغی استفاده کنیم.

وی خاطرنشان کرد: طرح اسوه نشان داد که با کمترین امکانات می‌توان بهترین کیفیت را ارائه کرد، در جامعه قرآنی در بسیار از برهه‌های زمانی اتفاقات بدی برای ما افتاد که دشمن در آن بسیار نفوذ کرد ولی خانواده‌های قرآنی نه تنها کنار نکشیدند بلکه از ما حمایت کردند.

خواجه‌پیری گفت: جامعه قرآنی ما نیاز به کارهای زیادی دارد، در حوزه قرآن ما تنها ۲۰درصد مطالبات رهبر معظم انقلاب را محقق نکردیم و در این شرایط چه انتظاری داشته باشیم، جوانان ما امروز می‌توانند کارهای که ما نتوانستیم انجام بدهیم را پیش ببرند.

 

 

در پایان این مراسم نفرات برگزیده نهمین دوره طرح آموزشی تربیتی اسوه معرفی شدند که به شرح ذیل است:

 

برگزیدگان طلیعه ما رمضان در دیدار با رهبر معظم انقلاب؛

امیر حسین حیدری از استان تهران (قاری و حافظ کل قرآن کریم)

مهدی عبرتی از استان گیلان (قاری و حافظ کل قرآن کریم)

سید محمد مهدی شخ الاسلامی از استان همدان (قاری و حافظ کل قرآن کریم)

 

نماینده جمهوری اسلامی ایران در مسابقات قرآن کریم کشور امارات؛

محمدرضا زاهدی (حافظ کل و قاری ممتاز کشوری و نماینده شایسته ایران در مسابقات در رشته حفظ کل قرآن)

 

قاریان شرکت‌کننده در مسابقات خاطره‌نویسی از دوره قبل در مناطق عملیاتی خوزستان؛

 

*گروه نوجوانان شمس

علیرضا باقری از استان اردبیل

مهدی حیدری از استان زنجان

سهل مقدس از استان کرمان

 

قاریان بااخلاق و منضبط در دوره نهم

 

*گروه نوجوانان نجم

علی احمدی آسور از استان خراسان جنوبی

ابراهیم توانچه از استان بوشهر

علیرضا خالقی از استان اصفهان

مهدی عبدلی از استان البرز

 

*گروه نوجوانان قدر

محمدرضا جعفرپور از استان گیلان

حسین جهانگیری از استان تهران

پویا رحمانی از استان ایلام

امیرحسین لندرانی از استان تهران

امیرحسین محبی از استان لرستان

طاها محمدرضایی از استان تهران

احمد نصیری از استان اصفهان

 

کد خبر 724898

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha