به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز شنبه دهم شهریور ماه در نشست شورای اداری خراسان شمالی با اشاره به ظرفیت های خراسان شمالی در طول تاریخ، این استان را نقطه اتصال به تمدن اسلامی و ایرانی نام برد که چهره ها و مفاخر بی شماری از این خطه همچون ابوحامد اسفراینی و ابواسحاق اسفراینی تا میرزا حسن بجنوردی و دیگر اندیشمندان عصر حاضر در مسیر تمدن ایرانی و اسلامی تاثیر گذاشته اند.
وی دیگر وجه تمایز استان را تنوع قومیتی در کنار تنوع اقلیمی نام برد که با درهم آمیختگی خود، رنگین کمان زیبایی از زندگی مسالمت آمیز اقوام را رقم زده که این مهم می تواند بستر شکوفایی استعدادهای خلاق را فراهم کند که اگر به درستی برنامه ریزی و هدایت شود، منشاء برکات زیادی خواهد شد.
صالحی، قرار گرفتن خراسان شمالی در مسیر زیارتی امام رضا علیه السلام و عبور سالانه 20 میلیون زائر و مسافر از این خطه را به دیگر قابلیت های این استان افزود و بیان کرد: اگر ساعت به ساعت، ماندگاری مسافران در این منطقه افزایش یابد، کمک خوبی به توسعه پایدار استان خواهد شد.
وی با بیان اینکه در مسیر 40 ساله انقلاب، اتفاقات قابل توجهی در حوزه های مختلف روی داده، به افزایش نرخ امید به زندگی از سال 1960 تا 2016 و کسب رتبه هفتم جهانی ایران اشاره کرد و گفت: این افزایش 31 ساله سن در حوزه بهداشت و سلامت، تغییر مثبت قابل توجهی را نشان می دهد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در حوزه کشاورزی هم به رتبه سیزدهم ایران در تولیدات غله و در بین 183 کشور جهان اشاره کرد و افزود: در حوزه انرژی هم شاخص توسعه انرژی، ایران را در رتبه دوم جهانی قرار داده است.
وی به سایر رتبه های برتر ایران در حوزه فناوری اطلاعات و حوزه علمی اشاره کرد و با بیان اینکه در مجموع حرکت ما در مسیر توسعه همه جانبه و در همه حوزه ها پیش برنده بوده است، تصریح کرد: هرچند بیان همه این افتخارات به معنی عدم نواقص نیست و ما هنوز تا قله فاصله بسیاری داریم که باید نواقص و مشکلات را رفع کنیم.
صالحی در ادامه سخنان خود در تبیین افتخارات حوزه فرهنگ و هنر به فارغ التحصیل شدن یک و نیم دانشجو رشته هنر اشاره کرد و با بیان اینکه همچنین در حال حاضر 300 هزار دانشجو در این رشته مشغول تحصیل هستند، افزود: ما از لحاظ تولید محصولات فرهنگی و هنری هم رتبه یک منطقه را داریم.
وی تولید حدود چهارهزارو 500 فیلم در ایران را یک استعداد و ظرفیت مهم و قابل توجه خواند و در حوزه رسانه هم به صدور 9هزارو 300 مجوز رسانه ای اشاره کرد و گفت: هفت هزار رسانه مکتوب و دوهزارو 300 خبرگزاری و پایگاه اطلاع رسانی مجوز فعالیت دارد که از این تعداد چهار هزار رسانه مکتوب و هزار پایگاه اطلاع رسانی و خبرگزاری غیرفعال است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، توجه به هنرهای نمایشی، تجسمی و موسیقی را از دیگر ظرفیت های مهم هنری برشمرد و به چاپ 100هزار عنوان کتاب طی سال گذشته اشاره کرد و گفت: اما متاسفانه در حوزه فرهنگ و هنر چالش هایی وجود دارد که باید به فکر علاج آن باشیم.
دکتر صالحی در تبیین برخی از چالش های حوزه فرهنگ و هنر به بودجه محدود 2.5 درصدی این حوزه از بودجه سال 97 اشاره کرد که به سه بخش فرهنگ و هنر، تربیت بدنی و گردشگری اختصاص یافته و گفت: قطعا این بودجه محدود، جوابگوی زیرساخت های توسعه ای حوزه فرهنگ و هنر نیست.
وی همچنین با بیان اینکه سرانه فضاهای فرهنگی و هنری کشور و به تبع آن سرانه خراسان شمالی پایین است، راه چاره را با توجه به منابع محدود مالی دولت، ترکیب سازی منابع دولتی با بخش خصوصی و بانک ها معرفی کرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، بر هدف گذاری این حوزه تا افق 1400 تأکید کرد و با بیان اینکه کارگروه مشترک وزارت خانه ارشاد با بخش خصوصی شکل گرفته، تشکیل این کارگروه در استان ظرف دوماهه آینده و تا سفر آتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی را پیشنهاد داد.
وی نکته مهم دیگر در توسعه این بخش را توجه به آمایش فرهنگی معرفی کرد و با بیان اینکه بحث شهرهای خلاق از جمله طرح هایی است که به استان ها ابلاغ شده، افزود: استان ها تلاش کنند مزیت نسبی فرهنگی و هنری شهرها را احصاء کرده و به شبکه شهرهای خلاق بپیوندند.
دکتر صالحی، عدالت محوری و توجه به شهرها و روستاها در فعالیت های فرهنگی و هنری را از دیگر برنامه های مهم و در دستور کار وزارتخانه معرفی کرد و افزود: در حال حاضر موافقت نامه هایی به امضا رسیده که طبق آن زیرساخت های فرهنگی و هنری در مسیر عدالت فرهنگی از تهران و مراکز استان ها به شهرها و روستاها منتقل می شود.
گفتنی است؛ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به منظور افتتاح کتابخانه مرکزی بجنورد به خراسان شمالی سفر کرده است.
نظر شما