بی بی سی؛ بنگاه رسانه یا تجارتخانه درآمدزای غرب !

رسانه های بین المللی همچون بی بی سی به شرکت های تجاری رسانه ای تبدیل شده اند و در بازار پر از هیاهوی رقابت خود را درگیر کرده اند از همین رو کوچکترین اثری از تخصص ژورنالیسمی در آن دیده نمی شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان، کمپ های فعالان و دانشگاهی ها برای تشکیل رسانه ای دموکرات تر و انسانی تر همواره با مشکلات بزرگی روبرو بوده و وظیفه خطیری را به عهده داشته اند.

در این باره وکلای شرکت ها و لابی ها خود را برای مبارزه ای جدی و سرسختانه آماده کردند. در این روند یا جدال شبکه بی بی سی از همیشه دردسر بزرگی به شمار می رفته است.

در این باره در وهله اول باید به شمار نامحدود جاسوسان تلفنی رسانه هایی از این دست اشاره کرد که همواره آبرو و امنیت انسانی را به خطر می اندازند و مساله دیگری که در مورد بی بی سی نیز صدق می کند پا گذاشتن بر روی منافع عمومی و دموکراسی اجتماعی است.

بی بی سی، شبکه خبری جهانی در قلب رسانه های انگلیسی هر دوی این مسائل را به همراه دارد. بی بی سی شبکه ای است که باید برخلاف شبکه های خصوصی ای چون رویترز بازتابی بیطرفانه داشته باشد.

در حالی که بر همین مبنا چنین اعتراضی به بی بی سی وارد شده است: رسانه باید در خدمت بهبود زندگی فرهنگی و سیاسی ملت ها باشد نه اینکه از دارایی های شخصی تحت فشارهای اقتصادی تبعیت کند.

در حالیکه رسانه های بین المللی همچون بی بی سی به شرکت های تجاری رسانه ای تبدیل شده اند و در بازار پر از هیاهوی رقابت خود را درگیر کرده اند.

رابرت مرداک، پایه گذار بی بی سی از دهه های گذشته قهرمان نئولیبرالیسم بود و همواره بر ورود رسانه ها به بازار رقابت تجاری به منزله راهی برای رسیدن به دموکراسی تاکید می کرد و آن را روشی برای رضایت عموم مردم میدانست.

مدل نئولیبرال مرداک از دهه 1980 در بی بی سی همواره دنبال شد و به واقع مرداک هوشیارانه دست به تخریب چهره واقعی مرداک هوشیارانه دست به تخریب چهره واقعی رسانه زد تا در خدمت سیاست های کورکورانه افراد رسانه ها فعالیت کنند و از همین جا توهین به شعور مخاطب اصل کار قرار گرفت.

به گزارش اپن دموکراسی، بیست سال بعد ادامه این حرکت به دست پسر مرداک یعنی جیمز افتاد.در دهه 1970 در پی یک دوره بحران اقتصادی و سیاسی و مشهور شدن خیانت های دولت به مردم بازسازی دموکراسی در شرکت های انگلیسی به خصوص رسانه ها در دستور کار قرار گرفت.

به این ترتیب بازسازی سیاست های بی بی سی و آی تی وی به خواست حزب کارگر آغاز شد.

به این ترتیب بی بی سی تا حدی وارد فعالیت های تخصصی خبرنگاری و رسانه ای شد و ایده های نئولیبرال را کنار گذاشت.

با جابجایی مدیر آن و روسای خرید تجهیزات و نیرو از بخش های خصوصی بی بی سی را به سمت سیاست خصوصی گرایی کشاند.

در این باره ژورژینای مردم شناس برآورد کرد: بی بی سی وارد حوزه ای شده است که در آن هم از نظر سیاست و هم از نظر ایدئولوژی متاثر از سلایق شخصی است.

به گزارش اپن دموکراسی، خارج شدن بی بی سی از بازار رقابت با حق الزحمه های کلان کارمندان این شبکه همراه بود به گونه ای که در سال 2010 حقوق ماهیانه مدیر شبکه به 779 هزار دلار رسید.

در این باره کارمندان حق خروج از خط مشی های تعریف شده و شرایط حاکم را ندارند.

بی بی سی به واقع سه شرکت اقتصادی، سیاسی و صنعتی را ساخته و توسعه داد که به قدری قدرتمند بود که در طول بحران های اقتصادی جهان همچنان به کار 24 ساعته خود با حداقل 160 خبرنگار ادامه می دهد.

گزارش ها حاکی از آن است که برخلاف اصل ارجحیت امور بین المللی بر منافع ملی در رسانه های بین المللی بی بی سی به چیزی جز درآمد و تامین جایگاه سیاسی نمی اندیشید.

بنابراین گزارش، بی بی سی به عنوان قدرت بزرگ مالی محسوب می شود که شانس بقای شرکت ها را باز می گرداند.

امروز در کنار اینکه بی بی سی به یک شرکت درآمدزای قوی تبدیل شده است به تمام اصول نئولیبرالی بازگشته همچنان که به انواع فسادها و جنایات در سطح بین المللی متهم است جاسوسان تلفنی او این امکان را می دهند تا درمیان رسانه ها دارای قدرت و نفود سیاسی باشد.

گزارش ها حاکی از آن است که مارک تامپسون مدیرکل و رابرت پستون سردبیر بی بی سی هر دو در ضیافت شی پیش از افشاگری شنود تلفنی در انگلیس در کنار مرداک بودند.

به طور حتم بی بی سی هنوز هم در میان رسانه ها دارای برتری است و از جایگاهش دفاع می کند اما هیچ جای شکی نیست که بی کفایتی ژورنالیسمی بی بی سی آشکار شده است و در تاریخچه پیدایش آن ریشه دارد.

پایان پیام/


 

کد خبر 72534

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha