محمدحسین فرهنگی، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در مورد افزایش قیمت خودرو به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: وقتی نقدینگی کالایی را در کشور هدف قرار می دهد ارایه آن کالا با قیمت پایین توسط تولیدکنندگان فقط به نفع سودجویانی است که می خواهند آن کالا را در اختیار بگیرند و در بازار با قیمت های بالاتر به فروش برسانند بر فرض مثال وقتی کالایی در بورس با قیمت پایین عرضه می شود با توجه به بالا بودن قیمت آن در بازار برای آن کالا در حدود 10 میلیارد تومان ارزش و 220 میلیارد تومان تقاضا به بورس حمله می کند و طبیعتا وقتی به هر ترتیبی در اختیار درصد پایینی از متقاضیان قرار گیرد آنها سعی می کنند بازار سیاه درست کنند و با قیمت هایی حتی بالاتر از قیمت رایج بازار آن را به فروش برسانند.
فرهنگی ادامه داد: بازار خودرو نیز تابع همین موضوع است و برای جلوگیری از چنین وضعیتی باید وزارت صنعت خط تعادلی را برای قیمت خودرو پیش بینی کند که پیش بینی این خط تعادلی نیاز به کار کارشناسی و بررسی دقیق دارد. یکی از موارد این است که افراد نتوانند بیش از یک خودرو خرید و فروش کنند.
وی در پاسخ به این پرسش که دخالت دولت در بازار خودرو تا چه اندازه باعث ایجاد این فضا شده است، گفت: نسبت به دخالت دولت در بازار خودرو احساس منفی ندارم ولی موضوع این است که دولت در این بازار مدیریت ضعیف دارد.
فرهنگی در پاسخ به این پرسش که قرار است 40 هزار خودرو وارد بازار شود ولی شرکت های خودروسازی چنین مطلبی را تایید نکردند، گفت: عرضه در شرایط فعلی ممکن است به نفع سوداگران باشد یعنی گروه کوچکی از خریداران می توانند این را در اختیار بگیرند و نتیجه دسترنج صدها کارگر ایرانی را چند نفر محدود به خود کنند یعنی همان مشکلی که در مورد سکه به وجود آمد و یک نفر 38 هزار قطعه سکه تهیه کرد ممکن است در بازار خودرو نیز به وجود آید لذا باید عرضه به نحوی باشد که دست دلالان و سودجویان را ببندد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است در صورت تشدید تحریم ها قیمت خودرو از شرایط فعلی نیز بالاتر برود، گفت: نوسانات مسیر روشنی ندارند و نمی توان این مسئله را پیش بینی کرد.
نظر شما