به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از هرمزگان، هنر و صنعت پارچه بافی(گورکا) از سال های دور در شهر گروگ در سواحل دریای مُکران رواج داشته و تا 50 سال گذشته، بیش از 10 کارگاه پارچه بافی در این شهر دایر بوده است.
با ورود صنعت و افزایش کارخانه های مختلف تولید پارچه در سطح کشور، به تدریج کارگاه های سنتی تولید پارچه در شهر گروک از رونق افتاده و تعطیل شده اند.
مصطفی کریمی، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان سیریک در دیدار با استاد حسین جمال الدینی با اشاره به اینکه از 50 سال پیش این صنعت به فراموشی سپرده شده بود، یادآور شد: افرادی همچون ابراهیم آذرطوس، حسین جمال الدینی، رمضان ملایی و محمد صالحی از 10 سال قبل این هنر را که از پیشینیان خود به ارث برده بودند، دوباره احیا کردند و جان تازه ای به این صنعت بخشیده شد.
وی افزود: این صنعت تا 2 سال پیش همچنان پابرجا بود، اما به دلیل عدم حمایت، کهولت سن صنعتگران و رغبت نداشتن نسل جوان برای فراگیری و ادامه پیشه پیشینیان، هم اینک هر 10 کارگاه تعطیل شده اند.
فرخنده جلالی، دبیر کارگروه مد و لباس استان هرمزگان و مشاور امور بانوان فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز ضمن تجلیل از این هنرمند و صنعتگر پیشکسوت، از حمایت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان از این هنرمند خبرداد.
وی عنوان کرد: پوشش بیمه ای این هنرمند پیشکسوت از طریق صندوق هنرمندان پیگیری خواهد شد.
در پایان این دیدار با اهدا لوح سپاس و هدایای نقدی از این هنرمند و صنعتگر پیشکسوت پارچه بافی استان هرمزگان تجلیل به عمل آمد.
گفتنی است؛ استاد حسین جمال الدینی هنر مند و صنعتگر پیشکسوت پارچه بافی هرمزگان متولد سال ۱۳۱۳ و از ۱۰ سالگی این هنر را فرا گرفته است.
نظر شما