به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد و به نقل از آستان نیوز، آیت الله سعید شاهآبادی رئیس مؤسسه غدیرشناسی در مراسم اختتامیه نخستین جشنواره فرهنگی-هنری «مباهله» که در تالار قدس کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی با حضور فعالان فرهنگی برگزار شد، عنوان کرد: مباهله، درخواست لعن و نفرین الهی برای اثبات حقانیت است و بین دو طرفی رخ میدهد که هر کدام ادعای حقانیت دارند.
وی ادامه داد: این واژه در تاریخ اسلام به ماجرایی اشاره دارد که طی آن، پیامبر اسلام(ص) پس از مناظره با مسیحیان نجران و ایمان نیاوردن آنان، پیشنهاد مباهله داد و آنان نیز پذیرفتند. با این حال مسیحیان نجران، در روز موعود از این کار خودداری کردند.
رئیس مؤسسه غدیرشناسی در ادامه با اشاره به آیه مباهله بیان کرد: یکی از مسائل مهم بین پیامبر و مسیحیان حضرت عیسی(ع) بود، مسیحیان بر این باور بودند که حضرت عیسی(ع) پسرخداست و خداوند نیز در آیه مباهله به پیامبر(ص) بیان کرد که حضرت مسیح(ع) نیز همانند حضرت آدم(ع) است و تمام بهانه تراشی مسیحیت و اجتناب از پذیرش حق برای مقابله با اسلام است.
آیت الله شاهآبادی در تشریح ماجرای مباهله گفت: مباهله پيامبر(ص) با مسيحيان نجران، در روز بيست وچهارم ذي الحجه سال نهم هجري اتفاق افتاد، پيامبر(ص) طي نامه هايی ساکنان مسيحي نجران را به آيين اسلام دعوت کرد، مردم نجران که حاضر به پذيرفتن اسلام نبودند نمايندگان خود را به مدينه فرستادند و پيامبر آنان را به امر خدا به مباهله دعوت کرد.
وی با اشاره به اینکه ﻣﺒﺎﻫﻠﻪ ﺳﻨﺪ ﺣﻘﺎﻧﯿﺖ دﯾﻦ اﺳﻼم و اﻫﻞ ﺑﯿﺖ ﭘﯿﺎﻣﺒﺮ(ص) است، ادامه داد: هيئت نمايندگان نجران در روز مباهله وقتی وارستگي پيامبر(ص) و خانواده ایشان را مشاهده کردند، از مباهله خودداري کرده و از پیامبر(ص) خواستند تا ایشان اجازه دهد تحت حکومت اسلامي در آيين خود باقي بمانند.
آیت الله شاه آبادی گفت: این رویداد مهم که سند حقانیت اسلام است پس از فتح مكه معظمه یعنی سال ۹ هجری صورت گرفت در آن سال تقريباً تمامي مناطق جزيرة العرب در پوشش نظام اسلامي و حكومت توحيدي پيامبر اكرم(ص) قرار گرفت اما در اين منطقه بزرگ عربي اقوام، قبايل و طوايفي بودند كه هنوز در برابر اسلام تسليم نشده و يا حتي دشمني و فتنهانگيزي ميكردند.
نظر شما