پیاده روی اربعین هدف اصلی حمله کنندگان به کنسولگری ایران

پیاده روی اربعین به عنوان بزرگترین نماد قدرت و همدلی جهان اسلام از سوی توطئه گران ایجاد اختلاف بین مسلمانان مورد هدف قرار گرفته و با حمله به کنسولگری ایران در بصره تلاش می شود نشان داده شود که امنیت زوار اربعین در عراق تهدید خواهد شد.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، روابط ایران و عراق در عرصه های مختلف پس از پایان حکومت صدام حسین برای تمام کشورهای منطقه مثال زدنی بوده تا جایی که حضور مستشاری ایران در این کشور کمک شایانی به عراق داشت تا بتواند دست تروریست ها را از این کشور کوتاه کند اما چندی است توطئه گران منطقه در تلاشند تا این روابط را دچار خدشه کنند و به همین منظور از راه های مختلف ورودشان را آغاز کرده اند.

 

اولین راهی که توطئه گران برای خراب کردن این روابط مدنظر داشته اند ایجاد جنگ روانی در میان مردم این دو کشور بوده است مردمی که با وجود ۸ سال جنگ هیچگاه دوستی و حتی ارتباط های فامیلی خود را کنار نگذاشته اند. این جنگ روانی اخیرا با موضوعات مختلفی چون حاشیه های سفر عراقی ها به مشهد یا استان های شمالی ایران ابعاد گسترده ای یافته تا بتواند افکار عمومی را تحت تاثیر قرار دهد. از سویی دیگر با توجه به محوریت عربستان سعودی در ایجاد اختلاف بین ایران و عراق، رویکرد آل سعود یعنی خرابکاری های تروریستی نیز در این مسیر مورد غفلت توطئه گران واقع نشده و در همین راستا روز گذشته حمله ای به کنسولگری ایران در بصره عراق صورت گرفت.

 

 

 

اما نکته اساسی در این میان که هدف توطئه گران برای ایجاد آسیب واقع شده پیاده روی اربعین است که تلاش می شود با ایجاد رعب و وحشت از طریق چنین خرابکاری هایی در میان زائران از تعداد آنها کاسته شود تا بتوانند بر این مساله مانور داشته باشند که اختلافات میان ایران و عراق از تعداد زائران حاضر در پیاده روی اربعین نیز کاسته است. این در حالی است که پیاده روی اربعین همواره تهدید بسیار بزرگی برای دشمنان اسلام و منطقه تلقی می شده و قدرت مسلمانان را با این مراسم که سال گذشته بیش از سه میلیون زائر را در بر می گرفت به رخ می کشد قطعا نکته ای است که از نگاه توطئه گران به دور نمانده است.

 

در همین خصوص و موافقت با این نظر که حمله روز گذشته به کنسولگری ایران در بصره راهپیمایی امسال زائران اربعین را هدف قرار داده است، مجتبی امانی، کارشناس سیاست خارجی اظهاراتی به خبرنگار شبستان داشت.

 

وی با تاکید بر این نکته که تلاش شده در حمله به کنسولگری ایران در بصره راهپیمایی اربعین تحت تاثیر قرار بگیرد، گفت:‌ قطعا اتفاقی که روز گذشته در بصره رخ داد را نباید به حساب مردم عراق گذاشت و دست هایی در این میان است که روابط دو کشور را برهم بزند و سمبل های دو کشور را مورد هدف قرار دهد. در همین رابطه نیز با جنگ روانی راجع به مسایلی چون حضور عراقی ها در مشهد، قطع آب عراق توسط ایران یا حضور ایرانی ها در اربعین را تحت الشعاع قرار می دهند تا بتوانند بر افکار عمومی دو کشور تاثیر منفی بگذارند.

 

این استاد دانشگاه افزود: این تلاش ها برای آن است که پیروزی هایی که در روابط ایران و عراق به وجود آمده از میان برود که البته هیچگونه تاثیر منفی در دیپلماسی دو کشور نخواهد داشت زیرا مردم ایران و عراق معتقدند که در پس هیچکدام از این موارد مردم وجود ندارند و افرادی چون سعودی ها تلاش می کنند تا گروه هایی را اجیر کنند که با خرابکاری های متعدد مشکلاتی بر سر راه روابط مردم ایران و عراق به وجود آورند.

 

امانی تظاهرات اربعین را سمبل قدرت شیعه دانست و اظهار داشت: حمله دیروز تلاش داشت تا ایجاد رعب و وحشت در بین ایرانی ها داشته باشد که در تظاهرات و راهپیمایی اربعین شرکت نکنند و این مسئله دستاوردی برای جنگ روانی توطئه گران باشد که بگویند ایرانی ها از حضور در راهپیمایی اربعین صرف نظر کرده اند.

 

 

علاوه براین، احمد بخشایش، عضو سابق کمیسیون امنیت ملی سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی نیز برای شبستان توضیح داد که عربستان و موافقان او در تلاش اند با یک جنگ رسانه ای روابط ایران و عراق را تحت الشعاع قرار دهند و به همین دلیل به مباحثی چون حضور عراقی ها در مشهد و شمال و همچنین قطع کردن آب بصره می پردازند تا با این جنگ رسانه ای اختلافات بین مردم دو کشور را افزایش دهند.

 

وی این توطئه را تحت نظر آمریکا و انگلیس دانست و عنوان کرد: آنها می خواهند ایرانی ها را تحریک کنند تا در راهپیمایی اربعین حضور نیابند و البته از لحاظ امنیتی کمی می توانند تاثیر منفی در تعداد حاضران در راهپیمایی اربعین داشته باشند اما اعتقادات ایرانی ها به گونه ای است که حتی در زمان داعش در عراق و وجود مشکلات امنیتی آنها با جدیت حضور پررنگی در این راهپمایی داشتند.

 

یادآور می شود پیاده‌روی اربعین حرکت زائران به سمت کربلا و زیارت حرم امام حسین (ع) در چهلمین روز پس از شهادت ایشان را شامل می شود که در گردهمایی اربعین علاوه بر گروه‌های مسلمانان شیعه، مسلمانان سنی، مسیحی، ایزدی و دیگر آیین‌ها هم در آن حضور داشته‌اند. این رویداد بزرگترین گردهمایی سالانهٔ مذهبی در جهان است.

 

 

راهپیمایی در روز اربعین از زمان امامان معصومین رایج بوده و  سید محمدعلی قاضی طباطبایی، راهپیمایی اربعین را سنت و رفتار مداومِ شیعیان از زمان ائمه دانسته که در زمان بنی‌امیه و بنی‌عباس نیز به این حرکت پایبند بوده‌اند. در اواخر قرن ۱۴ قمری حزب بعث عراق، با برگزاری مراسم راهپیمایی اربعین مخالفت کرد و گاه با راهپیمایی‌کنندگان با خشونت رفتار می‌شد که موجب کم‌رونق شدن این مراسم شد. حزب بعث عراق در سال ۲۰۰۳ میلادی سقوط کرد و با سقوط حزب بعث، مراسم راهپیمایی اربعین بار دیگر در عراق احیا شد. از آن سال به بعد هر ساله جمعیت بیشتری نسبت به سال قبل در آن شرکت می‌کند. در آغاز این حرکت دو تا سه میلیون نفر در آن حضور داشتند؛ ولی در سال‌های بعد تعداد زائران شرکت کننده در این راهپیمایی به بیش از ده میلیون نفر رسید و تا سال گذشته حضور ۲۷ میلیون نفر جمعیت در این مراسم گزارش شده‌است.

 

گفتنی است، خرابکاری های عربستان در حالی انجام می شود که تهدیداتی بزرگتر چون حملات تروریستی داعش در عراق و جنگ تحمیلی ۸ ساله و همچنین دوران حمله آمریکا به عراق مانع از حضور زائران ایرانی و دیگر کشورها در عتبات عالیات نشده و قطعا این خرابکاری ها نیز تاثیر زیادی بر عزم زائران به منظور حضور در پیاده روی اربعین نخواهد داشت.

 

 

 

کد خبر 726439

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha