تمام منافع موقوفات در مسیر مردم هزینه می شود/ به هیچ موقوفه ‌خواری اجازه فعالیت نمی ‌دهیم

مدیرکل اوقاف و امور خیریه خوزستان، با بیان اینکه به هیچ موقوفه‌ خواری در هر مقام و منصبی که باشد، اجازه فعالیت نمی‌دهیم. اظهار داشت: به هیچ وجه دولت سهمی از موقوفات ندارد و تمام منافعی که از این راه به دست می آید در مسیر مردم هزینه می شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، حجت الاسلام مرتضی خاکباز، مدیرکل اوقاف و امور خیریه خوزستان، امروز (18 شهریور) در نشست خبری با اصحاب رسانه، با تسلیت فرا رسیدن عزای سید و سالار شهیدان، گفت: اوقاف در بحث موقوفات هزینه ها را برابر نیتی که واقف دارد، دنبال می کند و هیچ گونه دخل و تصرفی در این خصوص صورت نمی گیرد.

 

وی با بیان اینکه وظیفه ذاتی ما در بحث موقوفات در وهله اول شامل احیا، درآمدزایی و بهره وری از موقوفات است که باید برابر نیست واقف عمل شود، افزود: وظیفه دیگر ما رسیدگی به بقاع متبرکه و امامزادگان است که در این راستا با توجه به نذورات مردمی باید به دنبال احیا و آبادانی این اماکن مقدس باشیم.

 

وی با اشاره به اینکه اوقاف یک دستگاه صددرصد مردمی است، تصریح کرد: موقوفات ما همه توسط مردم و واقفین خیراندیش انجام می شود و در اختیار اوقاف قرار می دهند و به هیچ وجه دولت سهمی از این موقوفات ندارد و باید تمام منافعی که از این راه به دست می آید در مسیر مردم هزینه کنیم و به لحاظ شرعی و قانونی حق دخل و تصرف در آنها را نداریم.

 

حجت الاسلام خاکباز، عمده کار اوقاف را بر سه محور مدیریت، عمران و موقوفات بقاع و موقوفات دانست و عنوان کرد: به فرموده مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه بقاع متبرکه باید به قطب فرهنگی تبدیل شوند بنابراین باید همه مسائل فرهنگی و مذهبی کشور با محوریت و منشا امامزادگان باشد.

 

وی اذعان داشت: برای رسیدن به این منظور باید اولا میان دستگاه های فرهنگی همچون ارشاد، اوقاف، آموزش و پرورش، تبلیغات، سپاه و ... همدلی و هماهنگی ایجاد شود و سپس محوریت کار فرهنگی مشخص باشد.

 

مدیرکل اوقاف و امور خیریه خوزستان، با بیان اینکه ضعف فرهنگی ما در جامعه این است که مسیر درستی را انتخاب نمی کنیم، ادامه داد: جوان امروز ما از برخی مسائل فرهنگی بی اطلاع است و علت آن عدم انجام درست و هماهنگ کارهای فرهنگی توسط دستگاه های متولی است.

 

وی بر ایجاد اشتغال و فراهم کردن زمینه پیشرفت و ترقی برای افراد جامعه تاکید کرد و یاد آور شد: سازمان اوقاف از سال 88 به دنبال سرمایه گذاری در عرصه های وقفی بوده و با ظرفیت و کمک گرفتن از کسانی که تمکن مالی دارند در قالب سرمایه گذار در خوزستان چند پروژه شکل گرفت.

 

وی هدف از سرمایه گذاری در عرصه های وقفی را رونق موقوفه و کمک به قشر کم درآمد و بی بضاعت دانست و ابراز کرد: به همین در خوزستان چند پروژه را در نظر گرفته شده و برای هر شهرستان 2 تا 6 پروژه را تعریف کردیم که بعد از ماه محرم کبنگ ساخت این پروژه ها به زمین زده می شود.

 

حجت الاسلام خاکباز، با اشاره به اینکه در خوزستان 35 بقعه شاخص وجود دارد و وظیفه ما عمران و آبادانی این بقاع است، خاطر نشان کرد: درآمد بقاع به سه بخش عمرانی، فرهنگی و مدیریت امامزاده تقسیم می شود.

 

وی به برنامه های اوقاف خوزستان در ماه محرم اشاره کرد و گفت: اجرای بصیرت عاشورایی، تجمع لبیک یا حسین در تمام بقاع متبرکه تا پایان ماه صفر، مراسم اهلی مت العسل با همکاری آموزش و پرورش، مراسم بیرق زنان در امامزاده عبدالله شوشتر در شب اول محرم، مراسم شیرخوارگان حسینی در اولین جمعه ماه محرم، اعزام 100 مبلغ بومی و غیربومی به بقاع متبرکه، مساجد و حسینه ها، برنامه ویژه تاسوعا و عاشورا، 12 محرم همزمان با اسارت حضرت زینب (س) همایش رهروان زینبی و ... از جمله این برنامه هاست.

 

وی به برگزاری همایش پیاده روی اربعین حسینی در خوزستان اشاره کرد و افزود: از آنجا که خوزستان میزبان زائران امام حسین (ع) به کربلاست از این رو موکب هایی در مسیر زائران راه اندازی می شود که موکب اصلی اوقاف در چذابه با محوریت استان خوزستان و معینی استان های اصفهان و یزد برپا می شود.

 

مدیرکل اوقاف و امور خیریه خوزستان، در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه ما به هیچ موقوفه ‌خواری در هر مقام و منصبی که باشد، اجازه فعالیت نمی ‌دهیم، اظهار کرد: از جمله برنامه های ما این است که در هر سال ۱۵۰ موقوفه انتفاعی و منفعتی در استان شکل بگیرد که در سال جاری تاکنون 37 درصد شکل گرفته است.

 

وی با اشاره به اینکه 32 درصد از موقوفات استان خوزستان در اختیار دستگاه ها و نهادهای دولتی از جمله آموزش  و پرورش است، اضافه کرد: تفاهم ‌نامه ‌ای با میراث فرهنگی بسته شده که برخی از بقاع دارای ابنیه تاریخی، باید با اعتبار اوقاف و میراث حفظ شوند اما تا به حال هزینه ای از سوی میراث صورت نگرفته و اگر میراث فرهنگی اجازه دهد ما خودمان به مرمت بقاع با بناهای تاریخی می‌ پردازیم.

 

حجت الاسلام خاکباز، اولویت اوقاف خوزستان در ایجاد وقف ‌های جدید را در حوزه های درمان، علم ‌آموزی و ترویج فرهنگ قرآنی دانست و اذعان داشت: در این راستا وقف ‌نامه‌ های جدید و سرمایه ‌گذاری در موقوفات را توسعه و گسترش می دهیم.

 

وی در خصوص موقوفه نظام ‌السلطنه رامشیر، عنوان کرد: بخش زیادی از شهرستان رامشیر وقف است که در سنوات گذشته مسئولان دستور تبدیل به احسن شدن این موقوفات را دادند؛ کل شهر دارای 2 هزار و 300 رقبه است که تاکنون بالای 500 رقبه شکل گرفته هزار و 700 رقبه دیگر باقی مانده؛ کندی کار از طرف مردم است چرا که باید بیایند و رقبی که برای آنها تعریف شده تحویل بگیرند.

 

کد خبر 726764

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha