علی ابراهیمی، عضو هیئت رییسه کمیسیون کشاورزی مجلس با اشاره به بحث تغییرات اقلیمی در کشور به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: کره زمین هرچند وقت یک بار در درازمدت دچار تحولات جدی شده است و در دوره اخیر و از 40 الی 50 سال قبل شاهد یک روند تدریجی به سمت گرم شدن زمین و بروز پدیده خشکسالی رفته ایم.
وی اظهار داشت: برخی کارشناسان اعتقاد دارند در بعضی مناطق جابجایی سرزمین نیز اتفاق می افتد و ما یواش یواش از حالت معتدل و نیمه خشک به سمت زمینی خشک پیش می رویم که این هم زندگی را سخت می کند و هم محدودیت هایی در بحث تامین آب ایجاد می کند.
ابراهیمی بیان کرد: یکی از الزاماتی که در پهنه جغرافیایی کشور ما اهمیت دارد این است که همه جا قدرت استقرار حاکمیت را با حفظ جمعیت ساکن حفظ کنیم.
وی با اشاره به اینکه تغییرات اقلیمی تا حدودی در بحث گازهای گلخانه ای و آلاینده ها با دخالت بشر اتفاق می افتد، گفت: ولی آنچه به صورت طبیعی رخ می دهد این است که در پی این تغییرات پدیده مهاجرت از مناطق خشک و نیمه خشک به سمت مناطق خوش آب و هوا اتفاق می افتد و این به معنای این است که مناطق جنوب شرق و جنوب غرب کشور از جمعیت خالی شده و همین جمعیت در مناطق و استان های شمالی و شمال غرب و پایتخت مستقر می شوند که همین موضوع استقرار حاکمیت را به خطر می اندازد و خدمات دهی به مردم را دچار مشکل می کند.
این عضو هیئت رییسه کمیسیون کشاورزی با اشاره به راه حل هایی برای جلوگیری از این موضوع گفت: حاکمیت باید به صورت فوری و سریع از روش های آب شیرین کن از سواحل جنوبی برای استان هایی همانند سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی استفاده کند تا جمعیت ساکن آنها را در این مناطق حفظ کند چرا که اگر آنها آب شرب لازم را داشته باشند هیچگاه دست به کوچ و مهاجرت نمی زنند البته باید بحث درآمد پایدار آنها را نیز تقویت کنیم.
نماینده مردم اراک در مجلس بیان کرد: به هر حال منابع دریایی یک منابع مطمئن و پایدار است چرا که بر اثر خشکسالی کم و زیاد نمی شود و ما اگر بتوانیم از روش های آب شیرین کن استفاده کنیم می توانیم تا حدودی جلوی بحران های حاصل از خشکسالی و کم آبی را بگیریم.
نظر شما