کتابخانه ملی باید به سمت واسپاری منابع به وب برود

معاون پژوهشی سازمان اسناد و کتابخانه ملی با تاکید بر این که کتابخانه ملی باید به سمت واسپاری منابع به وب برود، گفت: پرداختن کتابخانه ها به منابع وب یکی از مباحث جدی در ایفلا ۲۰۱۸ بود که نمونه هایی از آن هم ارایه شد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نشست گزارش عملکرد حضور نمایندگان سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در نشست مجمع جهانی ایفلا 2018 عصر امروز با حضور دکتر فریبرز خسروی معاون پژوهشی سازمان اسناد و کتابخانه ملی، دکتر زمانی و شرکت کنندگان در این رویداد در تالار فرهنگ مرکز همایش های کتابخانه ملی برگزار شد.

 

در این نشست، دکتر فریبرز خسروی، معاون پژوهشی سازمان اسناد و کتابخانه ملی از شرکت کنندگان در مجمع جهانی ایفلا 2018 خواست توضیحاتی را ارایه کنند.

 

در این نشست، در ابتدا حمیده معماری که به عنوان کارشناس مسئول شاپا و والنتیر که در مالزی شرکت کرده بود گزارشی از عملکرد و دستاوردهای خود در این مرکز اشاره کرد و از پیشنهاد ایران برای میزبانی روسای ISSN‌ خبر داد و گفت: این پیشنهاد در حال بررسی است و ممکن است ایران میزبان این رویداد شود.

 

در ادامه این نشست، دکتر محبوبه قربانی که برای ارایه مقاله در مجمع ایفلا حضور یافته بود از تجربه ها و دستاوردهایش در این مجمع گفت.

 

دکتر امیررضا اصنافی با ارایه گزارشی از هشتاد و چهارمین مجمع ایفلا گفت: ایفلا را می شود با یک نمایشگاه بزرگ کتاب مقایسه کرد که باید برای آن هدفمند بود که با برنامه ریزی به آنجا رفت.

 

در ادامه این نشست، دکتر فریبرز خسروی، معاون پژوهشی سازمان اسناد و کتابخانه ملی با اشاره به عمر طولانی نهاد مدنی چون ایفلا اظهار کرد: ایفلا بیش از 84 سال است که به عنوان یک نظام مردمی توانسته است دوام بیاورد و خودش را سر پا نگه دارد.

 

وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به دنیای دیجیتال و استفاده کارآمد از دنیای وب گفت: ما در مواجهه با دنیای دیجیتال یا خودمان باید موج سواری را یاد بگیریم و به صلاه برسیم و یا دچار جزر و مد و طوفان شویم. تقریبا در سراسر کمیته های ایفلا این بخش متجلی است.

 

دکتر خسروی خاطرنشان کرد: تعداد اعضای ایفلا بیشتر اروپایی و آمریکایی هستند و ما می توانیم از آنها درس آموزی داشته باشیم.

 

معاون پژوهشی سازمان اسناد و کتابخانه ملی با تاکید بر اینکه کتابخانه ملی باید به سمت واسپاری منابع به وب برود، توضیح داد: پرداختن کتابخانه ها به منابع وب یکی از بحث های جدی در ایفلا 2018 بود و نمونه هایی از آن هم در این اجلاس ارایه شد و بحث شبکه های اجتماعی مثل توییتر، واتساپ و اینستاگرام را مطرح کردند که آنها را به عنوان سرمایه اجتماعی گردآوری کنند، به عنوان مثال خود آرشیو ملی آمریکا طرحی را ریخته به عنوان هشتک پارتی یعنی میزان مراجعه مردم به اخبار را توسط خود مردم گردآوری کنند و آنها را بازیابی کنند. در بحث نارآ یا آرشیو ملی آمریکا در قالب یک سوشیال مدا ارایه شود.

 

دکتر فریبرز خسروی اظهار کرد: امسال در ایفلا روند پرداختن به منابع دیجیتال و جدی گرفتن آن است و باعث تاسف است این بحث در سال 87 در کتابخانه ملی مطرح شد ولی ما دچار مسایل و مشکلاتی مثل بودجه بودیم.

 

در ادامه این نشست، پریسا پاسیا، به عنوان طراح پوستر و والنتیر در این مجمع حضور پیدا کرده بود با ارایه گزارشی از عملکرد خود در مجمع ایفلا 2018 گفت: در ایفلا پوستر جدی گرفته می شود ما برای همین پوسترهای گوشواره های خواندن را بر اساس پادکست های کتابخانه ملی کودکان و نوجوانان ایران طراحی کردیم، در واقع گوشواره های خواندن ارایه کارهای گرافیکی تبدیل گفتار به تصویر بود.

 

در این نشست، هر یک از شرکت کنندگان در مجمع عمومی ایفلا 2018 گزارشی از عملکرد و دستاوردهای خود در این رویداد ارایه کردند.

 

 

کد خبر 727029

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha