«زرنگی» در جامعه دچار تحول مفهوم شده/ سخت کوشی باید سکه رایج فرهنگ عمومی کشور باشد

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور با بیان اینکه فصل مشترک باورهای آحاد جامعه و مختصات فکری یک جامعه را در فرهنگ عمومی جستجو می شود؛ اظهار داشت: فرهنگ عمومی، شناسنامه فرهنگ یک جامعه است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، محمدرضا موالی زاده، دبیرشورای فرهنگ عمومی کشور، امروز(22 شهریور) در نشست شورای فرهنگ عمومی استان در سخنانی با بیان اینکه فصل مشترک باورهای آحاد جامعه و مختصات فکری یک جامعه را در فرهنگ عمومی جستجو می شود؛ اظهار داشت: فرهنگ عمومی، شناسنامه فرهنگ یک جامعه است.

 

 

وی رابطه میان فرهنگ و فرهنگ عمومی را رابطه عموم و خصوص مطلق دانست و تصریح کرد: هر موضوع فرهنگی، فرهنگ عمومی نیست اما برعکس آن وجود دارد؛ فرهنگ عمومی بخشی از فرهنگ است که در عرصه اجتماع تجلی و قابل پیش بینی است.

 

مؤلفه های قدرتمند فرهنگ عمومی کشور

 

موالی زاده یکی ازمؤلفه های قدرتمند فرهنگ عمومی را اربعین حسینی دانست که دشمنان، این پدیده را هدف گرفتند که باید کمک کنیم این خواسته دشمن محقق نشود؛ اینکه عشق به اهل بیت در جامعه ما موج می زند را از دیگر مؤلفه های فرهنگ عمومی دانست.

 

وی نوروز باستانی، مشارکت فعال در تعیین سرنوشت اجتماعی و سیاسی توسط مردم در سالهای پس از انقلاب، شرکت فعال در انتخابات و اینکه مردم ما زیر بار حرف زور نمی روند را از دیگر مؤلفه های فرهنگ عمومی فهرست کرد.

 

دبیرشورای فرهنگ عمومی کشور خاطرنشان کرد: فرهنگ عمومی و شوراهای فرهنگ عمومی، ظرفیت قابل اعتنا و توجهی در کشور با حدود 10 هزار نفر عضو و تنها شورایی که به این شکل در گستره کشور امتداد یافته است و سرفصل های کاری تعریف کردیم.

 

فرهنگ کار جمعی تضعیف شده

 

وی ادامه داد: سرفصل «گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی» با سه برنامه از جمله این سرفصل ها است که سعی کردیم ترویج فرهنگ کار در کشور و کار جمعی را مد نظر داشته باشیم زیرا فرهنگ کار در کشور قدری تضعیف شده و دو نمونه مشخص در خصوص فرهنگ کار ما «قنات» و «فرش دستباف» است که هر دو به نام ایرانیان ثبت شده است.

 

 

موالی زاده با بیان اینکه پیشینیه ایرانیان نشان می دهد انسان هایی سختکوش بودند اما الان با واژه ای به نام «زرنگی» مواجه هستیم که بر اثر زمان دچار تحول مفهوم شده؛ تصریح کرد: الان کسی که کمتر کار کند و به اشکال مختلف کسب درآمد کند؛ زرنگ است! باید این واژه به جای خود برگردد و هر کس سخت کوش تر و کار بیشتری می کند از جایگاه بالاتری برخوردار باشد.

 

وی با تأکید بر اینکه سخت کوشی باید به سکه رایج در فرهنگ عمومی کشور تبدیل شود؛ یادآور شد: تاریخ معاصر ما به خوبی نشان می دهد که با سخت کوشی به جاهایی رسیدم و با همین سخت کوشی می توانیم از این گذر عبور کنیم؛ گفت: فرهنگ کار جمعی نیازمند مهارت است و اصلاح الگوی مصرف نکته مهم دیگری است که باید توجه کنیم.

 

دبیرشورای فرهنگ عمومی کشور گزارش داد: 250 میلیون مترمکعب آب یعنی به اندازه آب پشت سد کرج در قالب هندوانه صادر کردیم و این خوب نیست؛ باید الگوی کشت تغییر کند و این نیازمند فرهنگ سازی است و مدل آبیاری، نکته مهم دیگر در این باره است.

 

 

وی ادامه داد: امسال مصرف برق در ایام مصرف 57 هزار مگابایت بوده در حالیکه کل تولید برق ما 58 هزارمگابایت است؛ میزان نزولات جوی یک سوم کمتر شده و باید دقت کنیم هر مگابایت یک میلیون دلار هزینه دارد.

مصادیقی از وارونگی در هنجارها

موالی زاده با اشاره به اینکه میزان مواد دور ریز ما به اندازه یارانه ای است که پرداخت می کنیم! تأکید کرد: اگر فرهنگ کار و مصرف را بخواهیم کنار هم قرار دهیم در این دو ممسک و در مصرف، مُسرف هستیم لذا این معادله باید تغییر کند زیرا این برازنده جامعه ی در معرض تهدید نیست.

 

وی افزایش مصرف کالای ایرانی که نیازمند تقویت حس جمع گرایی است را مورد تأکید قرار داد و سرمایه اجتماعی، گفتگو و مفاهمه، مسئولیت پذیری و مشارکت اجتماعی و... را از دیگر سرفصل های این شورا نام برد و ادامه داد: فرهنگ همسایگی رنگ باخته و مفهوم محله از بین رفته، از سلام گریزان شدیم و این وارونگی در هنجارها است زیرا هرچه فراوانی سلام بیشتر، آن جامعه سالم تر است.

 

 

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور اظهار داشت: ارتباطات اجتماعی ضعیف  شده، زودانگیخت شدیم، زود قضاوت می کنیم و قضاوت ها بر اساس صفر و صد است که باید به اینها پرداخته شود.

کد خبر 727537

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha