به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، در حالی که محمد معتمدی، خواننده موسیقی سنتی با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در بوستان آب و آتش به صحنه رفت و کنسرت خیابانی برگزار کرد اما در پستی اینستاگرامی ادعا کرد از سوی پلیس اماکن ممنوع الکار شده است.
«محمد معتمدی» در اینستاگرامش نوشت:«کنسرت رایگان با همه فراز و فرودهایش گذشت و در این رهگذر تجربه من از شناخت واقعیت هاى جامعه بیشتر از پیش شد.شاید اگر روزى عنوان شود در طى یک سال اخیر چه افراد و جریان هایى موافق این کنسرت بودند و براى اجرا شدنش تلاش و رایزنى کردند و چه افراد و جریان هایى سعى در کارشکنى و سنگ اندازى داشته اند براى اکثر مردم باور کردنى نباشد. چون آن چه حقیقت است با آنچه تصور خیلى از ماهاست خیلى متفاوت است.این که طیفى از روزنامه ها مدت ها تیتر اولشان برپایی کنسرت خیابانى بود ولى در قبال این کنسرت موضعى بالاتر از سکوت محض نگرفتند هم براى من عجیب نبود. چون دیگر پس از بیست سال فعالیت حرفه اى، مناسبات حاکم بر فضاى موسیقى ایران را مى شناسم.
خوشحالى من از شادى مردمى است که با یک حس خوب و مثبت به خانه هایشان رفتند و مى دانم این انرژى مثبت را فردا و فردا ها باخود به جامعه برده اند و در شهر پراکنده کرده اند.به هر روى امیدوارم این اتفاق آغاز خوبى براى اجراى اینگونه کنسرت هاى رایگان از سوى همه اهالى موسیقى باشد.از همه ممنونم، حتى پلیس محترم اماکن که اخیراً بنده را ممنوع الکار کردند. بخاطر اینکه مجوز بنده فقط براى پلى بک صادر شده بود ولى ما با ارکستر و نوازندگان خانم و آقا روى صحنه رفتیم.
من نیز این موضوع را شنبه گذشته متوجه شدم وقتى از سوى مدیرعامل محترم برج میلاد تهران از رفتن روى صحنه منع شدم و این ممنوعیت به بنده ابلاغ شد.البته اقرار مى کنم که سه ساعت مانده به آغاز کنسرت خیابانى در پارک آب و آتش، این موضوع که نباید ارکستر روى استیج بیاید و فقط اجازه پلى بک دارم به صورت تلفنى قویاً به بنده گوشزد شد ولى بنده اهمیتى ندادم حتى نگذاشتم رهبر ارکستر و اعضاى محترم گروه بویی ببرند. این کنسرت باید اجرا مى شد و بنده حاضرم تاوانش را به تنهایى بپردازم. دوستتان دارم و به امید ایرانی شاد.»
اما پس از این پست علی ترابی، مدیر کل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفتگویی درباره ممنوع الفعالیتی محمد معتمدی توضیح داد: اداره اماکن به موضوع هنرمندان و افراد ورود نمی کند و در حوزه شرایط انتظامی و امنیتی سالنها ورود دارد؛ مرجع صدور مجوز (کنسرت) دفتر موسیقی است و دفتر موسیقی هم هماهنگی های لازم را با اماکن و سایر نهادهای ذی صلاح انجام میدهد.این وظیفه اماکن نیست و روند عادی خودش را دارد. از طرفی ما هیچ اظهار نظر مکتوب یا غیر مکتوبی از سوی کسی درباره اینکه ایشان مشکلی برای کار کردن داشته باشند دریافت نکردیم.
ترابی همچنین با اشاره به کنسرت معتمدی در بوستان آب و آتش تاکید کرد: مجوز را دفتر موسیقی میدهد و لاغیر و ما هیچ وقت مجوز پلی بک صادر نمیکنیم. ما مجوز برای اجرای زنده دادیم و ایشان اجرا کرد.
وی درباره مجوز اماکن برای این اجرای رایگان در فضای باز اظهار کرد: این اجرا، اجرای متعارفی نبود، مدیریت مجموعه (اراضی عباس آباد) و ما هماهنگی هایی را انجام دادیم. خوشبختانه وقتی متوجه شدیم مشکلی نیست مجوز صادر شد.
مدیرکل دفتر موسیقی وزارت ارشاد توضیح داد: برای سالنهای موسیقی مدیریت سالن تقاضای مجوز را برای روز مشخص و برنامه مشخص ارائه می کند. دفتر موسیقی نه با اماکن بلکه با مراجع دیگر هماهنگی انجام می دهد و در نهایت مجوز دفتر موسیقی صادر میشود.
ترابی با بیان اینکه ابلاغ ممنوع الکاری این خواننده از سوی پلیس تکذیب شده است، توضیح داد: اگر قرار باشد چنین اتفاقی (ممنوع الکاری) بیفتد باید از سوی دفتر موسیقی اعلام شود، نه از ناحیه نیروی محترم انتظامی زیرا آنها به موضوع هنرمندان ورود نمی کنند و قضیه سوتفاهم بوده است.
وی اظهار کرد: دقیقا حضور ذهن ندارم چه زمانی برای آقای معتمدی درخواست مجوز ارائه شده است اما هرگونه تقاضایی برای اجرای زنده ایشان به ما ارائه شود طبق روال عادی خودش انجام می شود.
پس از این اظهارات سرهنگ نوروزی، رئیس پلیس امنیت تهران بزرگ نیز در گفتگویی ممنوع الکاری محمد معتمدی را تکذیب کرد و گفت: معتمدی اگر مدعی است که از سوی پلیس ممنوع الکار شده، به ما مراجعه کند تا بررسی کنیم از کجا و چه نهادی این ممنوع الکاری به وی ابلاغ شده است.
رئیس پلیس امنیت تهران بزرگ تاکید کرد: هیچ دستوری مبنی بر ممنوع الکاری معتمدی صادر نشده و فقط پلیس برای کنسرت خیابانی در پارک آب و آتش نکاتی را به شهرداری گوشزد کرده است. تذکر پلیس هم این بود که باید قبل از برگزاری هر گونه کنسرت با پلیس هماهنگی های لازم را انجام دهند.
پس از این محمد معتمدی پست اینستاگرامی اش درباره ممنوع الکاری را حذف کرد؛ سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم در توییتر خود در این باره نوشت:همکاران معاونت هنری پیگیری کردند، ظاهرا سوءتفاهمی پیش آمده. آقای معتمدی هم پست اینستاگرام خود را حذف کردند. با تشکر ویژه از آقای معتمدی و تمامی دوستانی که موضوع را طرح و پیگیری کردند.
پس از این واکنش ها محمد معتمدی در اینستاگرام خود نوشت:
آن چه گفته شد پرسش هایی را درباره چگونگی اجرای اولین کنسرت خیابانی و سازو کار اجرای این گونه کنسرت ها به میان می آورد.
معتمدی در حالی اولین کنسرت خیابانی را با مجوز دفتر موسیقی وزارت ارشاد و با حضور محمود واعظی رئیس دفتر ریاست جمهوری در اراضی عباس آباد –زیرنظر شهرداری تهران- اجرا کرد که پیشنهاد برپایی کنسرت خیابانی نخستین بار از سوی همایون شجریان مطرح شد و مدیران وزارت ارشاد و شهرداری تهران در حال نامه نگاری برای زمینه سازی اجرای او بودند. حال چگونه مجوزهای نخستین اجرا برای محمد معتمدی صادر شده است؟
از سوی دیگر آن چه حاشیه های اخیر نمایان کرد، در برپایی کنسرت خیابانی، موضوع برقراری امنیت مساله ساز نشده و کنسرت با هماهنگی وزارت ارشاد و مدیریت اراضی عباس آباد در آرامش برگزار شده است. در این جا بحث بر سر اجرای زنده با همراهی گروه نوازندگان یا اجرای پلی بک است. وزارت ارشاد می گوید «مجوز» اساسا برای اجرای زنده صادر می شود نه پلی بک. از سخنان معتمدی هم چنین برمی آید که آن چه مساله ساز شده، حضور نوازندگان روی صحنه بوده. همه این ها این پرسش را پیش می آورد که آیا اجرای کنسرت خیابانی با پیچیدگی تازه ای روبروست؟ آیا «نمایش ساز» خط قرمز اجرای کنسرت خیابانی است؟
نظر شما