به گزارش خبرگزاری شبستان، حجتالاسلام والمسلمین علیرضا صادق زاده مدرس دانشگاه در برنامه تلویزیونی پرسشگر با موضوع تربیت دینی، با اشاره به شاخصهای تربیت دینی، اظهار کرد: فضای تربیت دینی تنها منحصر به مدرسه نیست و عوامل اجتماعی مختلف از جمله جامعه، خانواده و رسانه در آن نقش دارند.
وی با بیان اینکه حیات طیبه به معنی آمادگی برای نوعی زندگی بوده که مطلوب دین است، گفت: حیات طیبه ابعاد و شئون مختلفی دارد که با حیات غربی و سکولار متفاوت است؛ معتقدیم کل زندگی باید بر اساس معیارهای دینی باشد.
این مدرس دانشگاه با تأکید بر اینکه متربیان باید آگاهانه و اختیاری این نوع زندگی دینی را انتخاب کنند که شرط دینمداری است، افزود: برای تحقق این امر لازم است نظام تعلیم و تربیت، بسترهای لازم را برای زمینهسازی این انتخاب فراهم کند.
وی اضافه کرد: تعامل و زمینهسازی در تربیت دینی باید صورت گیرد؛ این دو مؤلفه تربیت دینی هستند و باید به مخاطب اجازه تعامل با مربی را بدهیم که به نتیجه برسیم. تمام ابعاد هویت آدمی تنها با علم تکوین پیدا نمیکند.
حجتالاسلام والمسلمین صادقزاده با بیان اینکه در جامعه همه خانوادهها و بسیاری افراد تصور میکنند باید روی دانش کار کنیم تا به نگرش برسد و بعد رفتار اما واقعیت این نیست، گفت: تربیت دینی فقط منحصراً روی دانش و نگرش دینی کار کردن نیست، در این صورت بچه ها دیندان میشوند اما دیندار نمیشوند و در این صورت گرفتار فروکاهش تربیت دینی به آموزش معارف و دانش دینی میشویم،
وی ادامه داد: تحول اقتضا میکند آموزش و پرورش، دانش آموزان را برای ورود به زندگی آماده کند؛ خانوادهها نگاهی ابزاری به مدرسه دارند و آن را راه ورود به دانشگاه میدانند. این نگاه غلط است و باید برای تغییر آن فرهنگ سازی کرد.
حجتالاسلام والمسلمین صادق زاده تأکید کرد: خانوادهها باید تربیت کامل در ساحتهای ششگانه را از مدرسه مطالبه کنند و آموزش و پرورش باید از دستگاهی صرف برای ورود به دانشگاه، به نهادی فرهنگی و اجتماعی برای کسب آمادگی به زندگی اجتماعی و خانوادگی باشد.
وی در پاسخ به این پرسش که «آیا تربیت دینی به قدر مطلوب در کتب درسی وجود دارد یا خیر؟»، گفت: در نظام تعلیم و تربیت و در فضای مبانی نظری، تفکیک برنامههای آموزشی و پرورشی را داریم و فعالیتهای پرورشی را در حد فوق برنامه نگه داشتهایم.
این مدرس دانشگاه با تأکید بر اینکه اگر قرار است شایستگی رخ دهد باید برنامه درسی موسع شود، ادامه داد: خانواده نگوید فقط روی آموزش کار شود و معلم نگوید من وظیفهام فقط آموزش است؛ در سند تحول معلم به مثابه مربی دیده شده است و وضع مطلوب ترسیم شده در سند تحول با وضع مطلوب حتی در کتب درسی فاصله بسیاری دارد.
وی اضافه کرد: نباید بگوییم منحصراً تربیت کودک را آموزش و پرورش انجام دهد بلکه نهادهای دیگر چون خانواده و رسانه باید بپذیرند در بخشی از تعلیم و تربیت دینی دخیل هستند یعنی اگر فرزندی دروغ را در خانواده ببیند در او تأثیر میگذارد.
نظر شما