«دینداری» نسبت به «دین» ابعاد وسیع تری دارد

طالبان با اشاره به دیدگاه های موجود درباره دینداری ایرانیان، گفت: از نیمه سال ۷۰ تا سال ۹۵ هفت تحقیق در مورد دینداری ایرانیان انجام شده است.

به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر محمدرضا طالبان ، جامعه شناس و استاد دانشگاه عصر امروز در نشست تخصصی تحولات دینداری در ایران پس از انقلاب که در پژوهشگاه فرهنگ هنر و ارتباطات برگزار شد، گفت: عده ای در ایران معتقدند که دینداری کاهش یافته است. عده دیگر می گویند دینداری در ایران افزایش یافته است و گروهی هم معتقدند که دینداری جزو مسایل پایدار جامعه است و بعید است تغییر کند. سوال از جامعه شناسان این است که کدام یک از این ادعاها به واقعیت نزدیک تر است.


طالبان با بیان اینکه اخرین تحقیقات مربوط به دینداری ایرانیان در سال ۹۵ بوده است، عنوان کرد: ۷ تحقیق درباره دینداری ایرانیان داریم که از نیمه دهه ۷۰ تا سال ۹۵ است.مفهوم دینداری یک مفهوم چند ضلعی و چند وجهی است که در هر بعد شاخص های متعدد دارد. دینداری یک مفهوم چمدانی است که در آن بسیاری چیزها ریخته شده است. اگر بخواهیم تغییرات دینداری را براساس تحقیقات ملی نشان دهیم باید به سراغ شاخص های مشترک برویم. ممکن است یک سری شاخص ها صعودی و یک سری دیگر نزولی باشد.


بر اساس این گزارش دکتر حسن محدثی، استاد دانشگاه و جامعه شناس در این برنامه اظهار داشت: متاسفانه بسیاری از همکاران ما کلی گویی می کنند و داده هایشان بر اساس کار تجربی نیست.وقتی از دین صحبت میکنیم ابعاد وسیع تری از دینداری دارد.دین را در یه سطح خرد، میانه و کلان می توان بررسی کرد. دین یک دلالت معرفت شناختی و یک دلالت اجتماعی دارد.بین این دو دلالت نسبتی وجود دارد. بر مبنای دلالت معرفت شناختی سازمان های دینی بنا می شوند.

 

گزارش تکمیلی متعاقبا منتشر می شود

 

 


 

کد خبر 727892

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha