مهر ماهی پر دغدغه برای خانواده ها/ آموزش هم گران شد!

تابستان با تمام فراغت هایش کم کم برای دانش آموزان به خط آخر می رسد، شوق دوباره دیدن همکلاسی‌ها،غرق شدن در رنگ و لعاب خرید مدرسه و ردپای نوسانات ارز بر بازارنوشت افزار نوید مهر را می دهد.

خبرگزاری شبستان-مازندران

صدای گام های پاییز که می رسد دغدغه والدین و شوق بچه ها برای رفتن به مدرسه آغاز می شود، تابستان با تمام فراغت هایش کم کم برای دانش آموزان به خط آخر می رسد، شوق دوباره دیدن همکلاسی‌ها، پوشیدن لباس‌های نو و غرق شدن در رنگ های مداد رنگی، دفتر و کتاب نوید مهر را به دانش آموزان می دهد.

 

این روزها فروشگاه های نوشت افزار جنب و جوش دیگری دارد،هرچند در این شرایط خاص اقتصادی خرید لوازم مدرسه برای والدین مانند نوشیدن جام زهر است اما زرق و برق نوشت افزارها آن چنان چشم های کودکان را خیره می کند که چاره ای جز تسلیم در برابر گرانی ها ندارند؛ بعلاوه مشکلات ثبت نام دانش آموزان و شهریه های آنچنانی نیز درد بی درمان این روزهای بسیاری از خانواده ها شده است.

 

*ردپای نوسانات بازار ارز بر نوشت افزار

محمد، یکی از فروشندگان لوازم تحریر در ساری با اشاره به اینکه نوسانات قیمت ارز باعث افزایش قیمت جنس های خارجی شده است، اظهار کرد:هرچند تولیدات داخلی نوشت افزار کیفیت مناسب تری دارد اما اجناس خارجی به دلیل طراحی بهتر نزد دانش آموزان بهتر به نظر می رسد.

 

وی افزود: قیمت نوشت افزارهای داخلی هرچند به مانند جنس خارجی افزایش نیافته اما به دلیل اینکه مواد اولیه آن وارد می شود نسبت به سال گذشته افزایش قابل ملاحظه ای داشته است.

 

این فروشنده نوشت افزار با اشاره به اینکه تهیه یک پکیج کامل از نوشت افزار ویژه دانش آموزان ابتدایی از60 -  120هزارتومان هزینه برای خانواده به همراه دارد، تصریح کرد: به دلیل اینکه اجناس را نقدی خریداری می کنیم نمی توانیم به صورت اقساطی بفروشیم.

 

*وقتی آموزش هم گران می شود

نوشین، مادر یک دانش آموز 8 ساله با اشاره به اینکه برای ثبت نام دخترم به یک مدرسه دولتی مراجعه کردم اما آنجا هم شهریه های گزاف از ما می خواهند،اظهار کرد: تهیه نوشت افزار مدرسه ، روپوش جدید، کتاب و دفتر آن قدر زیاد شده که توان پرداخت شهریه را دیگر نداریم.

 

وی با اشاره به اینکه اوضاع اقتصادی حتی روی آموزش و پرورش نیز تاثیر منفی گذاشته است، خاطرنشان کرد: کسانی هستند که این پول را ندارند تا برای فرزندان خود مایحتاج مدارس را تامین کنند،آموزش و پرورش برای ارازن تر شدن آموزش باید تدابیری بیاندیشد.

 

این مادر با بیان اینکه شهریه نباید در مدارس دولتی وجود داشته باشد،یادآورشد:اگر توان پرداخت شهریه را داشتیم قطعا فرزند خود را در مدارس غیرانتفاعی ثبت نام می کردیم، ثبت نام در برخی از مدارس دولتی آنقدر پرهزینه شده است که تفاوتی با مدارس غیر دولتی ندارند.

 

وی تصریح کرد: همین قدر که با این شرایط بتوانیم قیمت کتاب ها را که آن هم افزایش چمشگیری داشته را پرداخت کنیم از هفت خان رستم گویی عبور کرده ایم.

 

*مجوزی برای گرفتن شهریه از خانواده ها در هنگام ثبت نام وجود ندارد

اسفندیار نظری، معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش مازندران با اشاره به اینکه امسال 537 هزار دانش آموز به چهارهزار و 86 مدرسه وارد می شوند، اظهار کرد:امسال در راستای پروژه مهر با محوریت «مهارت آموزی،توسعه و مشارکت» با همکاری مدیرکل آموزش و پرورش در 19 شهریور ماه مانور بازگشایی مدارس اجراشد تا چالش های مدارس پیش از بازگشایی بررسی و بر طرف شود.

 

وی گفت:هیچ مشکلی در مدارس ابتدایی مازندران وجود نداشته و معلمان تامین شده و فضاها هم آماده ورود دانش آموزان است.

 

نظری با اشاره به اینکه سه ساله شدن هنرستان ها در راستای سند تحول بنیادین تنها دغدغه آموزش و پرورش مازندران است، خاطرنشان کرد: تجهیزات و نیروی انسانی برای این تغییرات در حال حاضر وجود ندارد و امید است با همت خیرین  و وزارت آموزش و پرورش هرچه زودتر این مشکل حل شود.

 

وی با اشاره به بازگشایی مدارس و مشکلات ثبت نام پیش روی والدین تاکید کرد:هیچ گونه مجوزی مبنی بر گرفتن شهریه در زمان ثبت نام وجود ندارد و اگر مدیری به اجبار از والدین درخواست هزینه کند قطعا با وی برخورد خواهد شد.

 

نظری افزود: دریافت پول هنگام ثبت نام در مدارس دولتی و هیئت امنایی تخلف بوده و تنها در مدارس دولتی شاهد، تیزهوشان و نمونه دولتی که قانون خاص دارند دریافت پول هنگام ثبت نام موجه است.

 

 

کد خبر 728049

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha