به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان، رییسجمهور ، دکتر محمود احمدی نزاد، شب گذشته (14 مهر) در کارگروه اشتغال در استانداری همدان با تاکید بر اینکه برای اشتغالزایی، باید به جای سرمایه گذاری روی صنایع مادر به دنبال صنایع پایین دستی بود، گفت: خصلت صنایع مادر سرمایه گذاری سنگین و اشتغالزایی پایین است اما با راه اندازی صنایع پاییندستی، با سرمایهگذاری کمتر اشتغالزایی و ارزش افزوده بیشتری خواهیم داشت.
وی با تاکید بر ضرورت استفاده از روشهای سادهتر و توجه به اشتغال زایی با تکیه بر پشتوانههای طبیعی استان همدان، افزود: مسئولین استان همدان باید نیازها و استعدادهای استان را شناسایی کرده و به دنبال ایجاد فرصتهای شغلی متناسب با توانمندیها، ظرفیتها و استعدادهای استان باشند.
رییسجمهور در ادامه با اشاره به برخی استعدادها و ظرفیتهای استان همدان، خاطر نشان کرد: اگر برخی استعدادهای استان مثل سفالگری، صنایع دستی، صنایع تبدیل و صنعت گردشگری گسترش پیدا کند موجب افزایش قابل توجه در ایجاد فرصتهای شغلی خواهد شد.
دکتر احمدینژاد تصریح کرد: شورای اشتغال استان باید با هدایت اراده و سرمایههای مردم استان، به گونهای برنامهریزی کند که رشد و حرکت اقتصادی توسط مردم انجام شده و کارها از دل و اندیشه مردم بجوشد تا مشاغل ایجاد شده پایدار باشد.
رییسجمهور همچنین با اشاره به استعدادهای گردشگری استان همدان، گفت: یکی از این استعدادها غار علی صدر است که دسترسی به آن کمی دشوار است و اگر برای خدماترسانی بیشتر به گردشگران و همچنین بسترسازی لازم برای دسترسی آسانتر کار و تلاش شود، بیتردید به میزان گردشگران این غار و در نتیجه میزان اشتغال ایجاد شده افزوده خواهد شد.
دکتر احمدینژاد در ادامه با بیان اینکه محدودیتی برای هدایت منابع مالی به استان همدان وجود ندارد، گفت: اکنون منابع صندوق توسعه ملی آزاد شده و قابل استفاده است و مسئولین استان همدان باید تلاش کنند با نگاه جدید و توجه به استعدادها و توانمندیهای استان در جهت جذب منابع مالی گام بردارند.
رییسجمهور افزود: دولت از نظر منابع مالی از طرحهای اشتغالزایی استان حمایت میکند و امیدواریم استان همدان بتواند مشکل بیکاری را تا پایان سال به طور کامل رفع نماید.
دکتر احمدینژاد با بیان اینکه شورای اشتغال استان همدان یکی از موفقترین شوراهای اشتغال در میان سایر استانها بوده است، ضمن قدردانی از تلاش مسئولین اشتغال استان، گفت: اقدامات خوبی در جهت اشتغالزایی در استان همدان صورت گرفته است که نشان دهنده همراهی و تعامل مطلوب میان بانکها ،دستگاههای اجرایی، سرمایهگذاران و مردم استان است.
رییسجمهور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر پرهیز از خرید کالاهای خارجی و غیرضروری، اظهار داشت: امروز بسیاری از لوازم و کالاهای مورد نیاز در داخل کشور تولید میشود و اگر از خرید کالاهای خارجی بپرهیزیم به سرعت شاهد نتایج مطلوب صرفهجویی در این بخش خواهیم بود.
دکتراحمدینژاد همچنین با اشاره به استقبال گسترده مردم شهرستانهای مختلف استان همدان از خادمینشان، گفت: در این دو روز رابطهای صمیمی و سرشار از محبت میان رییسجمهور و مردم استان همدان به نمایش گذاشته شد که نشان از پیوند عمیق میان مردم این استان و اعضای دولت داشت .
محمدرضا رحیمی، معاون اول رئیس جمهور، نیز در ادامه این جلسه گفت: معضل بیکاری، یکی از مهمترین دغدغه های مسئولین نظام است که همگی درجهت رفع این مشکل در حال تلاش هستند.
وی با اشاره به تعهدات دولت برای ایجاد اشتغال یک میلیون و 100 هزار نفری در سال 89، افزود: این رقم از مرز یک میلیون و 600 هزار شغل طی سال 89 گذشته است.
وی با بیان اینکه طی 6 ماهه امسال ایجاد اشتغال از مرز یک میلیون شغل گذشته است، تصریح کرد: ایجاد اشتغال پایدار کار سختی است که زمینه ها باید فراهم شود.
معاون اول رئیس جمهور در ادامه گفت: استان همدان، نرخ بیکاری بالایی طی سالیان گذشته داشت که با تلاش مسئولین این نرخ در حال حاضر به مرز 10 رسیده و باید تا پایان سال جاری تک رقمی شود.
رحیمی، از افزایش اختیار بانک ها در جهت ارائه تسهیلات برای طرح های پیشرفته استان خبر داد و افزود: این موضوع برای اولین بار در سطح کشور در همدان به تصویب رسیده است.
وی با بیان اینکه مسئولین باید با تعهد و عشق به مردم خدمت رسانی داشته باشند، تصریح کرد: منع خرید کالاهای خارجی در راستای تقویت بنیه های اقتصادی کشور، یکی از مصوبات این کارگروه است.
وی اظهار داشت: سازمان نوسازی معادن و گسترش صنایع معادن در سرمایه گذاری در ایجاد واحدهای معدنی و فرآوری ذخایر معدنی استان به عنوان دو سازمان دارای قدرت مانور بالا در سرمایه گذاری می باشند که مشارکت این دو سازمان موجب توسعه هرچه بیشتر این استان می شود.
رحیمی با بیان اینکه مردم استان همدان شایسته بهترین خدمات هستند، گفت: اگر مسئولین خود را در جایگاه خانوادههایی قرار دهند که از مشکل بیکاری رنج میبرند، دغدغه آنها را بهتر درک کرده و برای رفع آن تلاش بیشتری خواهند کرد.
در این نشست استاندار همدان نیز گزارشی از وضعیت اشتغال استان ارائه کرد و پیشنهادات و مشکلات پیشروی اشتغالزایی استان را مطرح نمود.
مسئولین و مدیران استان همدان نیز نظرات و دیدگاههای خود را در این جلسه مطرح کردند و تمامی مشکلات مطرح شده به صورت یک به یک مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفته و تصمیماتی نیز اتخاذ گردید.
پایان پیام/
نظر شما