برپایی مراسم عزاداری محرم در مساجد با رعایت قداست و شئونات خانه خدا برپا شود

امام جماعت مسجد جامع درکه با اشاره به اینکه فضای مساجد،فضایی برای عبادت و برپایی مراسم مذهبی گفت: برپایی این مراسم ها در مساجد با رعایت قداست و شئونات خانه خدا برپا شود.

حجت الاسلام حسین الله وردی در گفت و گو با خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان بر لزوم محوریت مساجد در برنامه های مذهبی محلات تاکید کرد و گفت: فضای مساجد، فضایی برای عبادت و برپایی مراسم های مذهبی است بنابراین برای تقویت این کارکرد مساجد باید همه ارکان آن تلاش کنند.

 

وی بیان کرد: مشاهده می کنیم که در بسیاری از محلات که محوریت عزاداری ها  حول محور مساجد است، شکوه مراسم های عزاداری آنها بیش از مساجدی است که برنامه های مذهبی به دور از مساجد برگزار می شود. اما متاسفانه در سالهای اخیر به صورت ناخواسته ای زمینه ای فراهم شد که مساجد دربرپایی مراسم عزاداری جایگاهشان کمرنگ شود.

 

 امام جماعت مسجد جامع درکه اظهار کرد: مکان هایی جز مساجد فقط زمانی در اولویت قرار می گیرند، که مسجد به اندازه کافی نباشد یا فضای مساجد موجود جوابگوی تعداد عزاداران نباشد. وگرنه تاکید همه بزرگان دینی بر برپایی مراسم عزاداری این ایام در مساجد با رعایت قداست و شئونات مربوط به خانه است.

 

االله وردی به دلایل جدایی هیئات مذهبی از مساجد اشاره کرد و گفت: سهل انگاری، نداشتن مدیریت منسجم و واحد در برنامه های فرهنگی ومذهبی مساجد از جمله دلایل از خارج شدن مساجد از محوریت فرهنگی محلات در ایام محرم است.

 

وی عدم دور اندیشی در میان دست اندرکاران و متولیان مساجد را از دیگر عوامل دوری برنامه های مذهبی از مساجد برشمرد و تصریح کرد: البته  برخی از مساجد فعال مانند مسجد جامع درکه با ایجاد حسینیه  که  قدمت آن به 100 سال قبل برمی گردد مجالس عزاداری را در حسینیه مسجد برگزار می کند، چرا که دراین مسجد شاهد حضور گسترده مردم در مراسم عزاداری ماه محرم هستیم و به دلیل کمبود فضا با ایجاد حسینیه برنامه یک ماهه عزاداری محرم را در حسینیه مسجد برپا می کند.

 

الله وردی به دیگر عوامل برپایی مجالس عزاداری در تکایا و هیئات مذهبی اشاره کرد و  گفت:اما برخی برپا کنندگان تکایا و هیئات مذهبی با عنوان دلایلی همچون، شاید با برپایی مجالس عزاداری در خارج از مساجد افرادی که اهل مسجد نبوده و بنیه دینی قوی ندارند را به مجالس دعوت کنند. اگرچه جذب افراد به چنین محافلی اقدام شایسته و پسندیده است اما نباید دلیلی بر کمرنگ شدن حضورافراد در مساجد شود زیرا که بنابر شرع و فرموده بزرگان دینی  در بعد فرهنگی ومذهبی هر آنچه که موجب تضعیف مساجد شود، انحراف و اقدام نادرستی است.

 

امام جماعت  مسجد جامع درکه امام جماعت را دیگر عامل  مهم در رونق برنامه های فرهنگی ومذهبی مساجد دانست و افزود: در برخی مواقع جزیزه ای عمل کردن مساجد در برنامه های فرهنگی موجب می شود افراد با سلیقه هایی کارگزاران مساجد هماهنگ نباشند، در صورتی که اگر امام جماعت در داخل مسجد تعامل سازنده و هماهنگی ایجاد کند ، شاهد رونق در برنامه های فرهنگی مساجد خواهیم بود، اگر برنامه های مذهبی متولی داشته باشند، به گونه ای برنامه ها را هدایت می کنند، همه فعالیت های مساجد حول مسجد فعالیت کنند.

کد خبر 728763

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha