به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان، دکتر محمود احمدی نژاد، صبح امروز(15 مهر) درسومین روز از سفر هیات دولت به استان همدان در مراسم دیدار با ایثارگران استان همدان در سالن شهدای استانداری همدان گفت: عمر با عزت، بالاترین نعمت خدا به انسان است، چراکه عمر عزتمندانه، تجلی کمال، قرب الهی، ارزش ها و انسانیت است.
وی افزود: لازمه رسیدن به قلههای پیشرفت، رفع مشکلات و سازندگی در کشور را همدلی آحاد ملت و استفاده از فرصت ثانیههای زندگی عنوان کرد و گفت: امروز روز ساختن کشور و کار و تلاش مجدانه است و ما باید با فرهنگ، اندیشه و متکی بر استعدادها و الگوهای داخلی کشور را بسازیم.
رییسجمهور با بیان اینکه رسیدن انسان به ارزشها و کمال انسانی بدون ایثار و حرکت در مسیر ایثارگری محال است، گفت: هر خوبی، خیر و ارزش و کمالی تنها در سایه ایثار محقق میشود و ایثار زمانی به وجود میآید که پیش از آن نسبت معرفت ایجاد شده و راه مشخص شده باشد.
دکتر احمدینژاد با اشاره به اینکه راه حصول به هر هدف مقدسی ایثار است، چرا که بدون آن هیچ ارزشی فرصت بروز و ماندگاری نخواهد داشت، گفت: رمز ماندگاری انسانیت انسان، توحید و عدالت، ایثار است و ملت ایران همواره قدرشناس ایثارگران خود هستند و در حقیقت ایثارگران نشان افتخاری بر سینه عالم هستند.
دکتر احمدینژاد در ادامه سخنان خود با تجلیل از مقام همسران و مادران شهیدان و جانبازان گفت: جانبازی شهادت مستمر و نقطه اوج ایثار است، اما جایگاه همسران و مادران شهدا بالاتر از مقام جانبازان و شهیدان است، در واقع این شهدا و جانبازان هستند که در ثواب خدمات همسران و مادران خود شریکند.
رییسجمهور با اشاره به اعطای نشان پژوهش به یکی از دانشمندان استان همدان و با بیان اینکه یک ملت برای فتح قلهها نیازمند علم و دانش است، گفت: بدون علم حرکت بشر، حرکت بدون نور در تاریکی مطلق و سنگلاخ است که راه به جایی نخواهد برد، چرا که راه شکوفایی اسماء الهی در انسان علم است و خداوند خود را علم، عالم و معلم مطلق به بشر معرفی کرده است.
دکتر احمدینژاد با بیان اینکه کار علمی اگر برای خدا و در راه ارزشهای الهی انجام شود کاری دینی به شمار خواهد رفت و هر عملی حتی نماز اگر برای غیر خدا صورت بگیرد هیچ ارزشی نخواهد داشت، گفت: هر کار و فعالیتی اگر برای اعتلای جامعه اسلامی به ارزشهای الهی و در راه خدا انجام شود، کاری دینی است. چرا که دین مسلط بر زندگی بشر و هر عملی است.
رییسجمهور با بیان اینکه کشور ما امروز نیازمند کار علمی گسترده و عمیق است، اظهار داشت: خوشبختانه امروز در کشور علما و اساتید در حوزه و دانشگاه مجدانه در این مسیر تلاش میکنند، اما فعالیت در حوزه علمی گستردگی زیادی دارد که ما هر چه بیشتر در آن پیشرفت کنیم باز همچنان جا برای کار باقی خواهد بود. چرا که هنوز بسیاری از حقایق جهان و علم به روی انسان بسته است.
دکتر احمدینژاد با بیان اینکه پیامبر اسلام دروازه علم را امام و اهل بیت معرفی کرده است، با طرح این سوال که بشریت امروز تا چه میزان از دریچه علم امامان و اهل بیت استفاده کردهاند، گفت: دروازه علم خط نورانی امامت و ولایت است که اگر از این مسیر حرکت کنیم جهشهای پیاپی و با سرعت خواهیم داشت.
رییسجمهور با تاکید بر سازندگی روزافزون در کشور با طرح این سوال که آیا امروز ماموریتی جز ساختن کشور وجود دارد، از کسانی که در مسیر این سازندگی سنگاندازی میکنند و همواره دولت را مورد هجمه و انتقاد قرار میدهند، گفت: امروز روز ساختن کشور و کار و تلاش مجدانه است و ما باید با فرهنگ اندیشه و متکی بر استعدادها و الگوهای داخلی خودمان کشور را بسازیم.
دکتر احمدینژاد با بیان اینکه سلطهطلبان و زیادهخواهان عالم 150 سال تبلیغ کردند که ملت ایران هیچ چیز از خود ندارد و هر چه هست در اختیار آنهاست، گفت: شرط اول ساختن کشور همدلی میان آحاد افراد جامعه است و همه باید دست به دست هم دهیم و پشتیبان یکدیگر باشیم.
رییسجمهور ایمان به خدای متعال، امید به آینده و تاکید بر گسترش عدالت در جامعه را به عنوان لازمههای دیگر سازندگی در کشور مورد تاکید قرار داد و خاطر نشان کرد: اگر عدالت در جامعهای مستقر نباشد هیچ کار سازندهای اتفاق نخواهد افتاد.
دکتر احمدینژاد با اشاره به تحولات جهانی و بازگشت انسانها به اندیشه عدالت محور گفت: حتی امروز آنهایی که با حرارت از نظام سرمایهداری دفاع میکردند به دنبال یک نقطه اتکا برای خود هستند چرا که میدانند این شیوه دیگر جوابگوی نیازهای بشری نخواهد بود.
رییسجمهور با تاکید بر اینکه ما باید بر اساس فرهنگ، همت، اراده و الگوهای داخلی کشور را بسازیم، اظهار داشت: نزدیک به سی سال است که ما در کشور کارخانه احداث میکنیم اما هنوز مشکل بیکاری در کشور حل نشده است. چرا که ما دائماً در حال اقتباس از الگوهای خارجی هستیم در صورتی که ما باید با اتکا به استعدادهای طبیعی و انسانی خودمان کشور را بسازیم. کسی که داشتهها و استعدادهای خود را فراموش کرده و چشم به داشتههای دیگران دارد هرگز پیشرفت نخواهد کرد.
دکتر احمدینژاد با اشاره به وجود مشکل آب در کشور دلیل آن را استفاده نادرست از منابع آبی دانست و خاطر نشان کرد: کشور ما جزء کشورهای کمآب در دنیا است و ما باید برای استفاده بهینه از آب برنامهریزی و مدیریت داشته باشیم.
رییس جمهور با تاکید بر بهرهبرداری از منابع طبیعی در کشور و حضور متخصصین در حوزههای مختلف از جمله کشاورزی، گفت: ما نزدیک به 65 هزار متخصص در کشور داریم که اینها باید به جای حضور در ساختمانهای وزارتخانهها و ادارات کل در زمینهای کشاورزی و در کنار کشاورزان مشغول به کار باشند.
دکتر احمدینژاد ادامه داد: استان همدان دارای یک میلیون هکتار دامنه و مرتع است که بخش وسیعی از آن قابلیت باغداری دارد و میتوان از ویژگیهای طبیعی آن نهایت بهرهبرداری را کرد.
دکتر احمدینژاد به موضوع خشک شدن چاههای آب در برخی مناطق اشاره و لزوم اصلاح شیوههای آبیاری را مورد تاکید قرار داد و گفت: شیوه آبیاری غرقابی روشی منسوخ شده در تمام دنیاست و ما باید شیوه آبیاری زمینهای کشاورزی را با برنامهریزی گسترده اصلاح و به سیستم آبیاری تحت فشار تبدیل کنیم.
رییسجمهور هزینه انتقال آب و انرژی از یک منطقه به منطقه دیگر را بسیار بالا دانست و گفت: اگر از آب موجود درست استفاده میشد این پول میتوانست صرف آبادانی بخشهای مختلف کشور شود از اینرو دولت بودجه مناسبی را برای تغییر شیوه آبیاری به ویژه برای استان همدان در نظر گرفته است و چنانچه کشاورزی تصمیم بگیرد این کار را انجام دهد دولت 85 درصد هزینههای آن را میپردازد.
دکتر احمدینژاد تغییر شیوه مدیریت و برنامهریزی را ضروری دانست و گفت: مدیریت تا امروز براساس نوشتههای غربیها حرکت شده است، اما چنانچه با ابتکار و متکی بر استعدادها و منابع بومی در مسیر پیشرفت گام برداریم میتوان به سرعت قلههای پیشرفت را فتح کرد.
رییسجمهور با بیان اینکه خوشبختانه با اجرای قانون هدفمندی یارانهها ارزش انرژی در کشور در حال مشخص شدن است و به همین دلیل نسبت به مصرف آن رعایت بیشتری صورت میگیرد، گفت: هنوز کارهای بسیاری برای جلوگیری از هدر رفت انرژی در کشور باید صورت بگیرد چرا که تنها در خطوط انتقال برق 16 درصد کل انرژی تولید شده در نیروگاه به هدر می رود که این میزان حدود 35 میلیارد کیلووات ساعت است.
دکتر احمدینژاد با بیان اینکه در دورهای همواره میگفتند که سرمایهگذاری در صنایع کوچک و یا کشاورزی، اشتغالزایی و بهرهوری برای کشور ندارد و تمام تلاش و ثروت کشور به سمت ایجاد صنایع بزرگ معطوف شد، در صورتی که بالاترین درآمدها را میتوان از همین صنایع کوچک و کشاورزی داشت، تصریح کرد: امروز باید با فرهنگ اسلامی خودمان کشور را بسازیم چرا که در این فرهنگ دستورات متعالی فراوانی دیده میشود در حالی که فرهنگ سرمایهداری غرب با تبلیغ مصرفگرایی در واقع در جهت به اسارت گرفتن انسانها گام برمیدارد.
رییسجمهور با بیان اینکه امروز بسیاری از مردم جهان از وضع موجود ناراضی هستند، گفت: دلیل آن این است که قدرتطلبان و صاحبان قدرت و سرمایه سیستم بستهای را در این کشورها به اجرا گذاشتند که به واسطه آن همه مردم برده سرمایهداران جهانی هستند و اگر کسی یک روز یا یک هفته کار نکند به نان شب محتاج خواهد شد.
دکتر احمدینژاد با بیان اینکه امروز دنیا تشنه سنتها و ارزشهای فرهنگی ماست که باید آنها را معرفی کنیم، اظهار داشت: تا زمانی که ما نسبت به عظمتهای فرهنگ خودمان منفعل و غافل باشیم، خودخواهان عالم بر فرهنگ و ارزشها و رفتارهای مردم اثرگذار خواهند بود.
رییسجمهور با بیان اینکه جوانان ما امروز به دلیل عدم معرفی و کمکاری مسوولان امر شناخت زیادی نسبت به بزرگان و اندیشمندان کشور ندارند، گفت: اگر مفاخر و عظمتهای یک ملت به جوانان شناسانده نشود، دیگران موضوعات دیگری را به عنوان ارزش برای آنها میسازند.
دکتر احمدینژاد با بیان اینکه هنوز فرهنگ و تمدن اسلامی به معنای واقعی در جهان محقق نشده است، گفت: اگر ما یقین داشته باشیم که فرهنگ ما فرهنگی متعالی است، محکم پای آن میایستیم و با این ایستادگی یقین داشته باشید که شیاطین و دشمنان خود پا به فرار میگذارند؛ ما باید رویکرد خود را عوض کنیم و این فرهنگ متعالی را به جهان معرفی کنیم. ما باید به اندیشه اعتقادات و فکر خود بازگردیم و در این راه از تجربیات دیگران نیز استفاده کنیم.
رییسجمهور در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به اینکه در استان همدان با وجود سابقه فرهنگی و تمدنی بالا فرصتهای مناسبی برای کار و معرفی فرهنگ اسلامی ایران فراهم است، خاطر نشان کرد: یکی از مهمترین کارها که باید در این استان انجام شود. بازشناسی مواریث تاریخی و فرهنگی است که این کار میتواند از طریق برگزاری کنگرههای بزرگ علمی ، فرهنگی به منظور معرفی مفاخر این استان به جهان است.
رییسجمهور یکی از ویژگیهای بارز استان همدان را عالمپروری دانست و گفت: مردم این استان در دامان خود عالمان دانشمندان و مجاهدان بزرگی را پرورش دادند که تنها یکی از آنها ابو علیسینا است که مکتب پزشکی که او به راه انداخت امروز نیز به عنوان یکی از منسجمترین مکاتب پزشکی در دنیا بکار گرفته میشود.
دکتر احمدینژاد ادامه داد: ابن سینا حجتی مبنی بر این است که ما میتوانیم بسیاری از قلههای بزرگ را فتح کنیم چرا که امروز میبینیم در دنیا مکاتب مختلف پزشکی دنیا به طب سینوی رجوع کرده و همان صحبتها و کلام ابن سینا را در قالب دیگر ترجمه کرده و به خود ما عرضه میکنند.
رییسجمهور همچنین بر تشکیل جلسات مشورتی میان مدیران و نخبگان استان تاکید کرد و از استاندار استان همدان خواست تا نسبت به انجام این جلسات در تمامی سطوح اهتمام ویژه داشته باشد.
دکتر احمدینژاد خاطر نشان کرد: از مدیران و نخبگان استان همدان این انتظار میرود تا در ارائه الگوی جدید برای پیشرفت و سازندگی در کشور پیشگام باشند.
پیش از سخنان رییسجمهور چند تن از نخبگان و مدیران استان در حوزههای فرهنگی، اقتصادی، کشاورزی و حوزه و دانشگاه نیز در سخنانی پیشنهادات خود برای پیشرفت استان همدان ارائه کردند.
پایان پیام/
نظر شما