به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نگارش تقریظ های مقام معظم رهبری بر کتابهای دفاع مقدس از سال 1370 آغاز شد.نویسنده های این آثار همواره نقد و نظرهای رهبر معظم انقلاب را به عنوان نظرات یک منتقد برجسته ادبیات حوزه دفاع مقدس مورد توجه قرار می دهند. از طرفی مردم به ویژه جوانان از کتابهایی که مزین بر تقریظ مقام معظم رهبری هستند، استقبال بیشتری می کنند. حضرت آیتالله خامنهای در بسیاری از تقریظ ها مربوط به آثار دفاع مقدس، انقلاب اسلامی و دفاع مقدس را منبع عظیم و گنجینه ارزشمندی برای تاریخ دانستهاند و اصحاب فرهنگ و ادب و هنر را به کاوش در این معدن و دنبال کردن رگههای گرانبهای مفاهیم و معنویات و ارزشهای اسلامی و انقلابی دعوت کردهاند.در این گزارش به نمونه های از تقریظ های حضرت آیت الله خامنه ای، رهبر انقلاب اسلامی اشاره می شود.
متن تقریظ رهبر معظم انقلاب بر کتاب "فرمانده من" که توسط رحیم مخدومی و جمعی از نویسندگان نوشته شده، بدین شرح است:
السلام علیکم یا اولیاء الله و احبائه، السلام علیکم یا اصفیاءالله و خیرته، السلام علیکم یا انصاردین الله و اعوان ولیه...
ای آیت های خدا، ای معجزه های ایمان، ای نشانه های تعالی جاودانه انسان...
ای گلهای محمدی که فساد و آلودگی جهان امروز نتوانست از شکوفایی باز داردتان، برقی شدید و دنیای تاریک را روشن کردید، حجتی شدید بر آن کوتاه نظران که بالندگی انسان الهی را در عصر تسلط مادیت ناممکن میدانستید، خاطره ی مسلمانان صدر اسلام را زنده کردید و صدق و اراده و فناء فی الله را حتی پیش از آنان به نمایش گذاشتید. آنان به نفس پیامبر و نزول پیاپی آیات قرآن دل را گرم و جان را تازه می کردند. اما شما چه؟ حقا خلوص و تقوا را مجسم کردید و برای آن امام بحق که مظهر خلوص و تقوا بود سربازانی شایسته شدید ... سلام الله علیه و علیکم هنیئا لکم رحمة ربکم.
کتبه بیمناه الوازره اسیر امانیة و ذلیل نفسه علی الحسینی غفرالله له و رحمة و حشر مع اولیائه و الحقه بهذه الزمره الطیبه. آمین
این کتاب در ۱۳ رجب ۱۴۱۱ با چشمی لبریز اشک شوق و حسرت زیارت شد.
متن تقریظ مقام معظم رهبری بر کتاب "من زنده ام" که خاطرات دوران چهار سالهی اسارت خانم معصومه آباد در زندانهای رژیم بعث صدام است، بدین شرح است:
بسمالله الرحمن الرحیم
کتاب را با احساس دوگانهی اندوه و افتخار و گاه از پشت پردهی اشک، خواندم و بر آن صبر و همت و پاکی و صفا، و بر این هنرمندی در مجسّم کردن زیبائیها و زشتیها و رنجها و شادیها آفرین گفتم. گنجینهی یادها و خاطرههای مجاهدان و آزادگان، ذخیرهی عظیم و ارزشمندی است که تاریخ را پربار و درسها و آموختنیها را پرشمار میکند. خدمت بزرگی است آنها را از ذهنها و حافظهها بیرون کشیدن و به قلم و هنر و نمایش سپردن
این نیز از نوشتههائی است که ترجمهاش لازم است. به چهار بانوی قهرمان این کتاب بویژه نویسنده و راوی هنرمند آن سلام میفرستم.
متن تقریظ رهبر انقلاب بر این کتاب " دختر شینا" که خاطرات خانم قدمخیر محمّدیکنعان از همسر شهیدش ،سردار حاج ستار ابراهیمی هژیر و به قلم خانم ضرابیزاده است، بدین شرح است:
بسمهتعالی
رحمت خدا بر این بانوی صبور و باایمان؛ و بر آن جوان مجاهد و مخلص و فداکاری که این رنجهای توانفرسای همسر محبوبش نتوانست او را از ادامهی جهاد دشوارش باز دارد.
جا دارد از فرزندان این دو انسان والا نیز قدردانی شود.
تقریظ رهبر معظم انقلاب اسلامی بر کتاب " آن بیست و سه نفر" که خاطرات خود نوشت احمد یوسف زاده از دوران اسارت 19 نوجوان کرمانی و 4 نوجوان دیگر است، بدین ترتیب است:
در روزهای پایانی ۹۳ و آغازین ۹۴ با شیرینی این نوشتهی شیوا و جذاب و هنرمندانه، شیرینکام شدم و لحظهها را با این مردان کم سال و پرهمت گذراندم. به این نویسنده خوش ذوق و به آن بیست و سه نفر و به دست قدرت و حکمتی که همهی این زیبائیها، پرداختهی سرپنجهی معجزهگر اوست درود میفرستم و جبههی سپاس بر خاک میسایم.
یک بار دیگر کرمان را از دریچهی این کتاب، آنچنان که از دیرباز دیده و شناختهام، دیدم و منشور هفت رنگ زیبا و درخشان آن را تحسین کردم.
کتاب "پایی که جا ماند" یادداشتهای روزانه سیدناصر حسینیپور از زندانهای مخفی عراق است که توسط انتشارات سوره مهر منتشر شده است.تقریظ مقام معظم رهبری بر این کتاب بدین شرح است:
بسمه تعالی
تاکنون هیچ کتابی نخوانده و هیچ سخنی نشنیدهام که صحنههای اسارت مردان ما را در چنگال نامردمان بعثی عراق را، آنچنان که در این کتاب است به تصویر کشیده باشد. این یک روایت استثنایی از حوادث تکان دهندهای است که از سویی صبر و پایداری و عظمت روحی جوانمردان ما را، و از سویی دیگر پستی و خباثت و قساوت نظامیان و گماشتگان صدام را، جزء به جزء و کلمه به کلمه در برابر چشم و دل خواننده میگذارد و او را مبهوت میکند. احساس خواننده از یک سو شگفتی و تحسین و احساس عزت است، و از سویی دیگر غم و خشم و نفرت. … درود و سلام به خانوادههای مجاهد و مقاوم حسینی.
کتاب لشگر خوبان کتاب دیگری است که مقام معظم رهبری بر آن تقریظ نوشته اند. تقریظ حضرت آیت الله خامنه ای بر این کتاب که خاطرات داستانی مهدی قلی رضایی به تالیف معصومه سپهری است، بدین ترتیب است:
بسماللهالرّحمنالرّحیم
این نیز بخشی از آن تصویر عظیم و باشکوهی است که ما همواره آن را از دور دیده و تحسین کرده و بزرگ شمردهایم؛بیآنکه از ریزهکاریها و نقشهای معجزآسای تشکیلدهندهی آن و رنگآمیزیهای بینظیر جزءجزء آن بهدرستی خبر داشته باشیم. این کتاب شرح این ریزهکاریهای حیرتانگیز در بخشی از این تابلوی ماندگار و تاریخی است. آنچه دربارهی عملیات بدر و والفجر ۸ و کربلای ۵ و کربلای ۴ و بیتالمقدس ۲ و ۳ در این کتاب آمده، از بخشهای برجستهتر آن است. همچنین مجاهدتها در کوههای غرب؛ در ماووت و گردهرش و قامیش و دیگر آن بلندیهای سخت، و نیز آنچه به یگانها و دستهجات اطلاعات و غواص مربوط میشود و نیز بخشهای دیگری از آن، درخور آن است که در شکل فیلم و رمان عرضه شود.
نظر شما