به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیراز، احد ده بزرگی، رئیس بنیاد «دعبل خزایی» فارس امروز (2 مهر) در جمع خبرنگاران در خصوص هیئت هنرمندان فارس گفت: در این هیئت راجع به هنر عاشورایی صحبت خواهیم کرد، عاشورا و کربلا هنر شهید است و بزرگترین تابلو نقاشی را امام حسین (ع) با نقش و قلم خون کشید.
وی با اشاره به اینکه بهترین خطاطی را ایشان با قلم موی مژه نوشت و بهترین شعر تاریخ بشریت را امام حسین (ع) و شهدای کربلا سرودند، اظهارداشت: اگر هیچ نوشته و یادمانی از عاشورا نمانده بود، همان رجزهای عاشورایی کفایت می کرد چرا که بسیار غنی است.
این شاعر آئینی با تاکید بر اینکه سرچشمه کربلا هنرست و اوج اندیشه و عاطفه از کربلا برمی آید، یادآور شد: ماندگاری کربلا هم به گواه تاریخ به خاطر خطیب ها و شعرای بزرگی است که این واقعه را ماندگار کردند و حضرت فاطمه صغری (س) و سکینه دختر امام حسین (ع) و دختر چهار ساله حضرت مسلم (س)، جزیی از شاعران این واقعه بودند.
ده بزرگی با اشاره به اینکه حضرت ام البنین (س) هم با شعر خود در مدینه، کربلا را حفظ کرد، هنرها بودند که دست به هم دادند که کربلا را حفظ کردند، یادآور شد: بعد از شعر و خطبه، موسیقی بوده که حضرت سکینه (ع) در تاریخ موسیقی و ادبیات عرب نامش ضبط شده است که موسیقی تعزیه وار را به مداحین معرفی می کرده است.
وی با تاکید بر اینکه تعزیه، نمایش و نقاشی دست به دست هم دادند تا کربلا زنده بماند، اضافه کرد: حرکت های اصلی انفجار فجر حسینی، از سوی هنرمندان شکل گرفت.
ده بزرگی اظهارداشت: هر هنرمندی و هر هنری به شکل جداگانه کار را پیش می برده است که اکنون سعی شده است که این جزیره ای بودن حذف شود و اگر هنرها کنارهم قرار بگیرند بسیار اثر زلال تر و سریع تر اجرا می شود.
نویسنده خطبه های کربلا تا شام به نام «قدرت کلمات»، افزود: متاسفانه مسجد نو از سوی افرادی گرفته شده است و اجازه نمی دهند در این مسجد وارد شویم.
نظر شما