خبرگزاری شبستان، گروه بین الملل: رنج میلیون ها یمنی کنگره آمریکا را وادار به صدور قطعنامه ای کرده است که می تواند بر حمایت آمریکا از ائتلاف سعودی تاثیر گذار باشد. جنگ یمن یکی از بدترین جنگ هایی است که گویی تا ابد ادامه دارد. در مدت کمتر از سه سال این جنگ به جایی رسیده است که سازمان ملل و آژانس های امدادرسانی آن را بدترین فاجعه انسانی در جهان می دانند.
این جنگ تا کنون 16 هزار و 700 کشته و زخمی بر جای گذاشته است و موجب شده تا هشت میلیون و 400 هزار نفر با قحطی و خشکسالی مواجه شوند.
کشته شدن کودکان با اصابت موشک ها و خمپاره ها به خانه ها و مدارس آنها و یا به خاطر بیماری های مختلف به ویژه سوء تغذیه نماد جنگ یمن شده است.
گزارش «کودکان و جنگ مسلحانه» سازمان ملل حاکی از آن است که یک هزار و 316 کودک یمنی در سال 2017 میلادی کشته و یا مریض شده اند.فقط نیمی از آنها در حملات هوایی که تحت حمایت غرب جان خود را از دست داده اند.
در بحث محدودی که هفته گذشته در میان رهبران ملی درباره یمن در سازمان ملل انجام شد کاملا مشخص شد که جنگ یمن در حال بدتر شدن است نه بهتر شدن.
بر اساس گزارش کمیته بین المللی نجات در سال جاری میلادی، آگوست بدترین و پر خشونت ترین ماه در یمن بوده به طوری که در 9 روز شاهد کشته شدن 500 نفر بوده است.
همچنین یمن در چهار ماه گذشته شاهد افزایش 164 درصدی مرگ شهروندان بوده است و در بحبوحه ادامه حملات ائتلاف سعودی به الحدیده،این روند در حال افزایش است.
ائتلاف سعودی از سال 2015 تا کنون 18 هزار حمله هوایی به یمن انجام داده که یک سوم آنها مواضع غیرنظامی را هدف قرار داده است.
«دیوید میلیبند»، وزیر امور خارجه سابق انگلیس پس از بازدید این ماه خود از یمن در اظهاراتی تاکید کرد که جهان نیاز به یک زنگ هشدار در مورد وضعیت یمن دارد.
وی افزود: با بیش از 22 میلیون نفر که نیازمند کمک هستند،68 درصد جمعیت یمن به مراقبت های بهداشتی دسترسی ندارند و حدود نیمی از آنها از داشتن آب آشامیدنی محروم هستند و همین دلیل کافی برای این است که باور می کنیم بدترین شرایط در انتظار یمنی هاست.
با این وجود ظاهرا انگلیس با وجود همه انتقادات داخلی به خاطر کمک های نظامی اش در طراحی حمللات هوایی و فروش سلاح هایش به عربستان سعودی قصد ندارد کاری برای پایان دادن به بحران یمن انجام دهد.
اما در این میان بارقه امیدی برای میلیون عا یمنی در حال رنج پیدا شده است.
هفته گذشته بیش از 50 نفر از اعضای مجلس نمایندگان آمریکا از قطعنامه دو حزبی مبتنی بر قانون قدرت های جنگی سال 1973 دفاع کرده و به کنگره اعلام کردند که دولت آمریکا هرگز اجازه حمایت از ائتلاف سعودی در جنگ یمن را ندارد و به طور قانومی ملزم به عمل کردن به این قانون است.
آنها به دونالد ترامپ،رئیس جمهوری آمریکا دستور دادند تا همه پرسنل نظامی خود را از یمن خارج کند.
همچنین «باب مندنز»، دموکرات ارشد کمیته روابط خارجی سنا فروش دو میلیارد سلاح به عربستان و امارات را ممنوع کرد.
«رو خانا»، نماینده دموکرات آمریکایی و حامی اصلی قطعنامه کنگره در مورد یمن در این باره گفت:تخریب و بیماری های گسترده به بدترین بحران انسانی در جهان کمک می کنند و در این شرایط هواپیماهایی که سوخت آنها را آمریکا تامین می کند کماکان بمب بر سر یمنی های بی گناه می اندازند.
اگرچه ممکن است این اقدامات مورد مخالفت سخت دولت ترامپ قرار بگیرد اما همین روند نشان دهنده نفرت عمومی از اقداماتی مانند بمباران اتوبوس مدرسه است که دهها کودک در آن جان خود را از دست دادند.
«جیم مک گاورن»، سناتور دموکرات در این باره می گوید:اقدامات ائتلاف سعودی در یمن در سطح جنایت جنگی علیه بشریت است و آمریکا باید پیام روشن و واضحی به عربستان بفرستد مبنی بر اینکه این اقدامات برای جامعه بین الملل غیر قابل قبول است و تحمل نمی شود.
با این وجود بعید به نظر می رسد اقدام کپیتال هیل بتواند مانع کارهای دونالد ترامپ شود،رئیس جمهوری که تنها ژست های بشردوستانه می گیرد اما به همه جهان ثابت کرده است که به هیچ قانونی در جهان پایبند نیست./
نظر شما